fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα αντικείμενα που δε θα βρείτε στο υπνοδωμάτιο των χαρούμενων ανθρώπων
WELLNESS

Αυτά είναι τα αντικείμενα που δε θα βρείτε στο υπνοδωμάτιο των χαρούμενων ανθρώπων

Ακολουθήστε το παράδειγμά τους και ανανεώστε τον χώρο σας


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε σκεφτεί εάν πραγματικά παίζει ρόλο ο ύπνος για τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώματος και του εγκεφάλου μας μέσα στην ημέρα; Πράγματι, το «κλειδί» για την ευτυχία μας συχνά βρίσκεται εκεί που δεν κοιτάμε... Όπως στο υπνοδωμάτιό μας για παράδειγμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που κοιμούνται καλά και σε ένα γαλήνιο και υγιές περιβάλλον τείνουν να είναι πιο χαμογελαστοί και ευδιάθετοι μέσα στην ημέρα τους. 

Εάν κι εσείς θέλετε να ανανεώσετε τους χώρους του σπιτιού σας και σκέφτεστε ακόμη και να απομακρύνεται ό,τι δεν ταιριάζει στη ενέργειά σας, σας έχουμε τη λύση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα αντικείμενα που δε θα βρείτε ποτέ στο υπνοδωμάτιό ενός χαρούμενου ατόμου! 

Χαλιά

pragmata-na-minn-exete-stin-krebatokamara-WOtof.jpg

Εάν ξυπνάτε με πονόλαιμο, φαγούρα ή βουλωμένη μύτη, πιθανότατα είστε αλλεργικοί σε κάτι που βρίσκεται στο υπνοδωμάτιό σας κι ένας συχνά κοινός εχθρός μπορεί να είναι τα ακάρεα σκόνης. Τα συγκεκριμένα ζουν σε μαλακά υλικά, όπως τα χαλιά, για αυτό και θα σας συνιστούσαμε να τα κρατήστε μακριά από τους χώρους που περνάτε πολλές ώρες. Λιγότερα χαλιά σημαίνει λιγότερα αλλεργιογόνα και περισσότερη ανεβασμένη διάθεση το πρωί.

Πολύ Φωτεινά Χρώματα 

pragmata-na-minn-exete-stin-krebatokamara-5RGVo.jpg

Όλοι αγαπάμε τα τολμηρά, φωτεινά, χρωματιστά υπνοδωμάτια που βλέπουμε στο Pinterest, ωστόσο αυτά δεν είναι αρκετά λειτουργικά όταν είστε φίλος με την αϋπνία. Οι έντονες αποχρώσεις θα σας ξυπνούν και θα ενεργοποιούν τους αισθητήρες σας. Γι' αυτό η καλύτερη επιλογή είναι τα μπεζ, γαλάζια και baby blue χρώματα, που προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε ευκολότερα. Φυσικά, μπορείτε πάντα να επιλέξετε χρωματιστά αξεσουάρ, που θα δέσουν απόλυτα με το ουδέτερο συνολικό σκηνικό που θα έχετε δημιουργήσει.

Αραχνοΰφαντες Κουρτίνες

pragmata-na-minn-exete-stin-krebatokamara.jpeg

Όλοι αγαπάμε τις γκρι ή λευκές κουρτίνες που κυματίζουν με το αεράκι... αλλά ανήκουν στο σαλόνι. Στο υπνοδωμάτιο, το σκοτάδι είναι το κλειδί για έναν μαγικό ύπνο. Η φωτεινή ρύπανση από τα LED φώτα των δρόμων και τα κοντινά σπίτια μπορεί να διαταράξει τον ρυθμό του ύπνου σας και να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας. Έτσι δοκιμάστε να τοποθετήσετε στα παράθυρά σας σκούρες κουρτίνες, χοντρής ύφανσης!

Smartphones

shutterstock-1038630364.jpg

Το τηλέφωνό σας «σκοτώνει» τη σχέση σας, σύμφωνα με 1 δισεκατομμύριο άρθρα που όλοι έχουμε διαβάσει -και συνεχίζουμε να αγνοούμε... Η αλήθεια είναι πως το Smartphone σας καταστρέφει και τον ύπνο σας. Μπορεί μέσα στην ημέρα να μην καταφέρνετε να το αφήσετε από τα χέρια σας, τουλάχιστον φροντίστε να μην το παίρνετε μαζί σας στο υπνοδωμάτιό σας και να διαβάσετε ένα βιβλίο αντ' αυτού, που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα, αλλά και να ξυπνήσετε πολύ πιο χαρούμενη την επόμενη ημέρα.

Μικρά Διακοσμητικά

pragmata-na-minn-exete-stin-krebatokamara-oXnae.jpg

Πιθανότατα έχετε δεχτεί μέχρι τώρα, ότι η ακαταστασία εκνευρίζει πολλούς ανθρώπους, αλλά τι είναι αυτό που στην ουσία μας προκαλεί αυτή την αρνητική ενέργεια; Σύμφωνα με τον κανόνα του «πεπονιού», οποιαδήποτε διακοσμητικά αντικείμενα που είναι μικρότερα από ένα πεπόνι λειτουργούν δυσάρεστα για εμάς. Έτσι, λοιπόν, για να γίνει ένα δωμάτιο απλό και γαλήνιο, αφαιρέστε τα μικρά διακοσμητικά σας κι εντάξτε στον χώρο σας μεγάλα, statement στοιχεία σύγχρονου interior design.

Τηλεόραση

shutterstock-397724167.jpg

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι οθόνες εκπέμπουν το χαρακτηριστικό blue light που δεν τα πάει καλά με την παραγωγή μελατονίνης κι επομένως, βλάπτει τον ύπνο μας. Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να παρακολουθούν το αγαπημένο τους tv show, ενώ βρίσκονται ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους. Δυστυχώς, αυτό τους στερεί τον ύπνο, προκαλώντας τους έξτρα νεύρα. Οι χαρούμενοι και υγιείς άνθρωποι λοιπόν αποφεύγουν να τοποθετούν οποιοδήποτε είδος οθόνης στο υπνοδωμάτιό τους. Η λύση που προτείνουμε: Ένας φορητός vintage εντυπωσιακός προβολέας, που είναι πάντα in fashion.