fbpixel

Search icon
Search
Avocado Rules: 3 νόστιμες σαλάτες, κατάλληλες και αν νηστεύετε
TASTE

Avocado Rules: 3 νόστιμες σαλάτες, κατάλληλες και αν νηστεύετε

Απολαυστικές προτάσεις για όλη την ημέρα


Νόστιμο, χορταστικό, και πάνω από όλα υγιεινό. Το avocado ίσως να αποτελεί το αγαπημένο μας υλικό όχι μόνο όταν πρόκειται να συνοδεύσει την ομελέτα ή το αυγό μας σε κάποιο λαχταριστό brunch, αλλά και τις σαλάτες και τα snacks μας. Ιδιαίτερα όσο ο καιρός οδεύει προς το καλοκαίρι κι εμείς αναζητάμε γευστικές και δροσιστικές λύσεις, που θα μας βοηθήσουν να προετοιμάσουμε τη σιλουέτα μας για το καλοκαίρι, οι avocado salads αποτελούν την ιδανική επιλογή!

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις 3 καλύτερες, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε ακόμα κι εσείς που νηστεύετε!

Σαλάτα με αβοκάντο και πλιγούρι

shutterstock-1657046749.jpg

Υλικά

  • 3-4 φύλλα μαρούλι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/3 φλ. πλιγούρι
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
  • 1 ντομάτα
  • 1 ματσάκι μαιντανό (5-6 κλώνους)
  • 3-4 φύλλα βασιλικό φρέσκο ή 1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
  • 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσετε το αβοκάντο και βγάλετε το κουκούτσι, κόβετε σε κύβους του ενός εκατοστού περίπου και το βάζετε σε μια λεκάνη. Παίρνετε το πλιγούρι και το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και το αφήνετε στη φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά (μέχρι να απορροφηθεί το νερό). Το αφήνετε κάπου να κρυώσει. Ψιλοκόβετε την ντομάτα, το μαϊντανό και τα προσθέτετε στην λεκάνη με το αβοκάντο. Κόβετε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες του μισού εκατοστού περίπου και το βάζετε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτετε το κρύο πλιγούρι, το καλαμπόκι, το βασιλικό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

Σαλάτα αβοκάντο με vinaigrette πορτοκαλιού

shutterstock-1160199016.jpg

Υλικά

  • 1 αβοκάντο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μαρούλι
  • Λίγη ρόκα
  • 1 αγγούρι
  • 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη vinaigrette. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Τοποθετείτε τα φύλλα του μαρουλιού, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη vinaigrette πορτοκαλιού και ανακατεύετε.  

Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι και καρότο

shutterstock-631557074.jpg

Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μαρούλι
  • Λίγη ρόκα
  • 1 καρότο 
  • 1 αγγούρι
  • 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη vinaigrette. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τα φύλλα του μαρουλιού, τη ρόκα, το καρότο σε κομμάτια, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη vinaigrette πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Enjoy!