fbpixel

Search icon
Search
Avocado Lovers: 4 ιδιαίτερες συνταγές με αβοκάντο που θα λατρέψετε & μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστα βήματα
TASTE

Avocado Lovers: 4 ιδιαίτερες συνταγές με αβοκάντο που θα λατρέψετε & μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστα βήματα

Θα γίνουν η επόμενη διατροφική σας εμμονή


Όσο τα χρόνια περνούν και η φήμη του αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, το αβοκάντο θεωρείται τo ιδανικό superfood με την τέλεια, βουτυρένια γεύση και την Instagram-friendly όψη του. Μπορεί με ένα search να βρίσκεστε μπροστά σε μια πληθώρα συνταγών που φτιάχνονται από αυτήν την τόσο δυναμωτική τροφή, αλλά σίγουρα υπάρχουν και οι ιδέες που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα και αξίζει να το κάνετε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλες τις πρωτότυπες avocado recipes που θα σας ξετρελάνουν!

Check these!

Σαλάτα με αβοκάντο & φασόλια

shutterstock-677387605.jpg

Υλικά: 

  • 2 αγγούρια, μικρά χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένα
  • 2 μαρούλια, καρδιές, καθαρισμένες
  • 3 ντομάτες, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρια
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, φρέσκο
  • 240 γρ. φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμένα
  • χυμός λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Τα αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ. Αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν τα κόψουμε σε φέτες με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ. Προσθέτουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας. Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο.

Ομελέτα με αβοκάντο

shutterstock-1059916856.jpg

Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 1 φέτα κασέρι
  • 2 φέτες γαλοπούλα
  • 30 γρ τυρί φέτα
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 κουταλιά ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε πρώτα το αβοκάντο να είναι έτοιμο. Το πατάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τα αυγά μέσα, μόλις ψηθεί η μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη με μία σπάτουλα, απλώνουμε το κασέρι, βάζουμε το αβοκάντο, τη γαλοπούλα, τρίβουμε το τυρί και με την βοήθεια της σπάτουλας την διπλώνουμε.

Mousse σοκολάτας με αβοκάντο

shutterstock-618823241.jpg

Υλικά:

  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 100 ml γάλα καρύδας, κονσέρβας
  • 80 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 50 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Φράουλες, για το σερβίρισμα
  • Δυόσμος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Μπορούμε να βάλουμε τη μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουμε ή να τη φάμε αμέσως. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη μους λίγους κόκκους κακάο και λίγο δυόσμο.

Παγωτό αβοκάντο

shutterstock-1094793497.jpg

Υλικά:

Για τα popsicles:

  • 2 αβοκάντο, ώριμα μεγάλα
  • 420 γρ. γάλα καρύδας, σε κονσέρβα
  • 3 κ.σ. μέλι, ή σιρόπι αγάυης

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 50 γρ. καρύδια, σπασμένα

Εκτέλεση:

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τη σάρκα από τα αβοκάντο, το γάλα καρύδας και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε το μείγμα πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμα. Ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες των 80 ml. Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί, τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Μόλις είναι έτοιμα τα popsicles, τα ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.