fbpixel

Search icon
Search
Autumn destinations: 6 προορισμοί που παραμένουν ζεστοί και τον Οκτώβριο
ESCAPE

Autumn destinations: 6 προορισμοί που παραμένουν ζεστοί και τον Οκτώβριο

Το hot κλίμα και οι εξωτικές τους εικόνες θα σας συναρπάσουν


Μπορεί να έχουμε συνδέσει άρρηκτα το Φθινόπωρο με τη βροχή και τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο υπάρχουν προορισμοί, οι οποίοι ξεχωρίζουν στον παγκόσμιο χάρτη για τον ήλιο από τον οποίο «σκεπάζονται» ακόμη και μετά το πέρας του καλοκαιριού. Κι επειδή τα ταξίδια είναι μια συνήθεια που σίγουρα έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από το να εκμεταλλευτούμε τη φετινή fall season, ώστε να θαυμάσουμε από κοντά τα μέρη που βρίσκονταν πάντα στα όνειρά μας.

Παρακάτω, ανακαλύψτε τους 6 Conde Nast Traveler approved προορισμούς -ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό νησί-, που παραμένουν μαγικοί και ζεστοί ακόμη και τον Οκτώβριο!

Μαδέρα, Πορτογαλία

shutterstock-1121530586.jpg

Η Μαδέρα είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Πορτογαλίας, όπου το πράσινο της φύσης έρχεται και «κουμπώνει» με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Πρόκειται για έναν τόπο που θεωρείται covid free, οπότε αξίζει μια θέση στην travel list σας για το φετινό φθινόπωρο. Ο υπέροχος καιρός θα σας επιτρέψει να κάνετε το μπάνιο σας και στα φανταστικά νερά, αλλά και ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο. Bonus, εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δώσετε μια γευστική ευκαιρία στις local επιλογές σε φαγητό και ιδίως στα χορτοφαγικά πιάτα, μιας και η περιοχή φημίζεται για τα ολόφρεσκα λαχανικά της.

Costa Brava, Ισπανία

tossa-de-mar-costa-brava-main-page.jpg

Στη βόρεια πλευρά της Βαρκελώνης, η Costa Brava μετατρέπεται σ' επίγειο παράδεισο χάρη στην ασύλληπτη ομορφιά της. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ισπανίας, όπου θα βρείτε παραλίες κατάλληλες για καταδύσεις, παρθένους κόλπους, ακρωτήρια και μονοπάτια πεζοπορίας που αγκαλιάζουν την ακτή. Εάν βρεθείτε εκεί, τότε μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στα νερά των πιο famous παραλιών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι Tremual, Cala Rovira και Santa Cristina.

Taghazout, Μαρόκο

morocco-golf-holidays-taghazout.jpg

Χάρη στον ευχάριστο καιρό του, το χωριό Taghazout στο Μαρόκο είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Η παλαιότερη από τις αυτοκρατορικές πόλεις της χώρας, είναι γεμάτη από κτίρια με περίπλοκη, ιστορική αρχιτεκτονική, που ωστόσο συνδυάζουν και πινελιές σύγχρονης αισθητικής. Για να εναρμονιστείτε με το ethnic περιβάλλον του μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση με χορό της κοιλιάς ή να ψωνίσετε κεραμικά είδη, ζώντας την απόλυτη εμπειρία ταξιδιού, like a local. 

Σικελία, Ιταλία

190128-palermo-sicily-italy-img00-1200x675.jpg

Η γειτονική μας Ιταλία αποτελεί γι' άλλη μια σεζόν πόλο έλξης για τους travelers από κάθε γωνιά του κόσμου. Στην προκειμένη περίπτωση, η Σικελία είναι το ταξίδι που μπορείτε να κάνετε το ερχόμενο φθινόπωρο, καθώς εκεί η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, με τον καυτό ήλιο να στέκεται αγέρωχος. Οι πιο διάσημες παραλίες στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου δεν είναι άλλες από τις Spiaggia dei Conigli, Lido Finanza και Caletta del Bue Marino.

Bali, Ινδονησία

c4fedab1-4041-4db5-9245-97439472cf2c.jpg

Και ποιος δε θα ονειρευόταν ένα τέτοιο ταξίδι! Οι θερμές θερμοκρασίες που υπάρχουν στο Bali όλον τον χρόνο ευνοούν τις εξορμήσεις στην παραλία και την εξερεύνηση του καταπράσινου τοπίου, που είναι απέραντο. Εάν βαρεθήκατε τους προορισμούς με χαμηλές θερμοκρασίες και θέλετε να δοκιμάσετε την ανεμελιά του καλοκαιριού ακόμη και τώρα, θαυμάζοντας παράλληλα την εξωτερική ομορφιά, αυτό είναι το ιδανικό place to be για εσάς. Επισκεφθείτε τα Banjar Hot Springs για την απόλυτη εμπειρία ευεξίας ή κατευθυνθείτε προς την Tamblingan Lake για μια ρομαντική βόλτα στη λίμνη με το άλλο σας μισό.

And last but not least...

Σάμος, Ελλάδα

samos-island-1920.jpg

Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να μην έχει τη δική της θέση σε αυτήν εδώ τη λίστα! Το νησί της Ήρας και του Πυθαγόρα, της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς, σας προσκαλεί στον μύθο του. Στην άκρη του Αιγαίου, ανάμεσα σε πευκοδάση και ελαιώνες, η Σάμος παραμένει hot και τους φθινοπωρινούς μήνες, ενώ διαθέτει πεντακάθαρες θάλασσες, παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, εκλεκτά τοπικά προϊόντα και φυσικά γλυκό σαμιώτικο κρασί. Μην ξεχνάτε πως οι διακοπές στην Ελλάδα δε θα σας απογοητεύσουν ποτέ!

Κεντρική φωτογραφία: Μαδέρα, Πορτογαλία