fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι πιο επιδραστικές γυναίκες για το 2021 σύμφωνα με το Forbes
LIFE & CAREER

Αυτές είναι οι πιο επιδραστικές γυναίκες για το 2021 σύμφωνα με το Forbes

Η λίστα με όσες κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή είναι γεγονός


Διανύουμε τις τελευταίες εβδομάδες αυτού του έτους και το Forbes έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις γυναίκες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν κατά τη διάρκεια του έτους, η καθεμία στον δικό της κλάδο και με το προσωπικό της background story. Πολλές από αυτές μάλιστα, έφτασαν στην κορυφή σε ανύποπτο χρονικό διάστημα κι εντελώς ξαφνικά, αποδεικνύοντας περίτρανα πόσο ισχυρή είναι η θέση τους και πόση επιρροή ασκούν στον χώρο με τον οποίο καταπιάνονται επαγγελματικά.

Στη λίστα με τις 100, άλλες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και άλλες λιγότερο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται να μας απασχολήσουν και μέσα στο 2022. Ας δούμε μερικές από αυτές!

Kamala Harris

shutterstock-1380838349.jpg

Η Kamala Harris, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα του Forbes, καθώς είναι το πρόσωπο που απασχολεί ιδιαίτερα την επικαιρότητα εδώ και περίπου έναν χρόνο. Δίπλα στο πλευρό του Joe Biden και ως Αντιπρόεδρος της Αμερικής, γράφει τη δική της ιστορία αφού είναι η πρώτη γυναίκα με αμερικανοασιατικές ρίζες σε μια τέτοια ισχυρή θέση. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, κέρδισε αργά αλλά σταθερά και με στοχευμένα βήματα τη φήμη της ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Δημοκρατικού κόμματος, με δράσεις και πεποιθήσεις που έφτασαν στο απόγειο διάφορων πολιτικών συζητήσεων και πάνελ, χαρίζοντάς τη φήμη που την τοποθετούσε διαρκώς στην πρώτη γραμμή σε αντίστοιχα θέματα.

Serena Williams

shutterstock-696971134.jpg

Εάν το 2021 άνηκε σε μία αθλήτρια, τότε αυτή θα ήταν σίγουρα η Serena Williams! Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, πως πέρσι η κορυφαία τενίστρια ανακηρύχθηκε αθλήτρια της 10ετίας από τον ειδησεογραφικό οργανισμό Associated Press. Έχει κυριολεκτικά σαρώσει τον κόσμο του τένις με τα κατορθώματα της, ενώ οι περισσότεροι τη θεωρούν ως την καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών. Να σημειωθεί πως η μοναδική στιγμή που η Williams βρέθηκε εκτός γηπέδου ήταν όταν γέννησε την κόρη της το 2017.

Taylor Swift

fcljejavkacsone.jpg

Είναι από τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες όλων των εποχών, που παραμένει πιστή στην pop μουσική βιομηχανία, χαρίζοντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Απασχολώντας συνεχώς τα media, έχει πάντα τον τρόπο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να γίνεται talk of the town! To 2021, μάλιστα, η Taylor Swift έγινε η πρώτη που κερδίζει το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς τρίτη φορά στην ιστορία των Grammys. Φέτος, το κέρδισε για το "Folklore".

Beyoncé

lipsis-fsPHI.jpg

H Beyoncé διεκδικεί επάξια μια θέση στη λίστα του Forbes, με τη «δύναμή» της να παραμένει on top για πάντα! Φέτος, έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία, καθώς έγινε η τραγουδίστρια με τα περισσότερα βραβεία στον θεσμό. Συγκεκριμένα, η pop star μετά τη φετινή βράβευσή της (σε τέσσερις μάλιστα κατηγορίες) καταφέρνει και διαθέτει 28 awards στο σύνολο της καριέρας της. Μάλιστα, η ίδια και ο Jay-Z έγιναν οι ambassadors του οίκου Tiffany & Co., ενθουσιάζοντας τους fashion lovers.

Rihanna

rihanna-met-gala-2021-red-carpet-2.jpg

Το 2021 είναι ξεκάθαρα η χρονιά της Rihanna! To σημαντικότερο highlight για την πορεία της είναι πως έγινε κι επίσημα δισεκατομμυριούχος, με την περιουσία της να αγγίζει τα 1,7 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το Forbes. Εξώφυλλα στα πιο iconic περιοδικά, νέες συλλογές και λανσαρίσματα από την εταιρία της, ενώ λίγο πριν φύγει το έτος μαθαίνουμε πως ανακηρύχθηκε Εθνική Ηρωίδα των Barbados, τιμώντας για ακόμη μια φορά την πατρίδα της. Είναι, πλέον, κάτοχος αυτού του ειδικού τίτλου, που έχει δοθεί μόνο σε 11 άτομα, καθώς και η δεύτερη γυναίκα.

Oprah Winfrey

https-specials-imagesforbesimgcom-imageserve-61aec686b39b67f9113e1903-0x0.jpg

Ως μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της Αμερικής, η Oprah Winfrey φιγουράρει ανάμεσα σε αυτές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα από τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια του '21. Η ίδια σημειώνει τη μία επιτυχημένη εκπομπή μετά την άλλη, με τις συνεντεύξεις της να «αγγίζουν» τους τηλεθεατές και να διαφέρουν κατά πολύ από άλλες. Η τηλεόραση είναι κάτι που της πάει πολύ και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές.

Suzanne Scott

00-5qmUI.jpg

Η Suzanne Scott είναι η Αμερικανίδα διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News -η δεύτερη στην ιστορία του δικτύου. Περνώντας από διάφορα πόστα, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, καθώς οι συνεργάτες της πίστεψαν στις δυνατότητές και τελικά είχαν δίκιο! Μια γυναίκα δυναμική σε μια τέτοια θέση ισχύος, που έχει κάνει όλη την Αμερική να μιλά γι' αυτήν.

Reese Witherspoon

reese-witherspoon-hello-sunshine.jpg

Στα 45 της, η Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός κι επιχειρηματίας, Reese Witherspoon, αύξησε φέτος κατά πολύ τα κέρδη της. Η ίδια θέτει μεγάλα στοιχήματα που αναδιατυπώνουν και ανατρέπουν τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα, τοποθετώντας στο επίκεντρο νέα βιομηχανικά πρότυπα. Η ίδια λατρεύει τη δουλειά της και καταφέρνει να ξεχωρίζει τόσο στις δουλειές όπου πρωταγωνιστεί όσο και στις παραγωγές που φέρουν τη δική της υπογραφή.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Forbes εδώ.