fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι καλύτερες διατροφικές επιλογές που θα ενισχύσουν το μάκρος των μαλλιών σας
HAIR & NAILS

Αυτές είναι οι καλύτερες διατροφικές επιλογές που θα ενισχύσουν το μάκρος των μαλλιών σας

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει σας παρουσιάζουμε τις τροφές που θα βοηθήσουν να αποκτήσετε το απόλυτο mermaid hair look


Τα μακριά μαλλιά αποτελούν μία ιδιαίτερα tricky υπόθεση, καθώς το μάκρος που αναπτύσσεται ανάμεσα στις επισκέψεις μας στο κομμωτήριο μπορεί να μην έχει πάντα την πιο λαμπερή και υγιή όψη. Επομένως, κύριο μέλημά μας για αυτή την pre summer season είναι να ανακαλύψουμε πως θα βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να αποκτήσουν το μάκρος που επιθυμούμε, χωρίς να τα επιβαρύνουμε με χημικά προϊόντα και χωρίς να επηρεάσουμε την υφή και την όψη τους. 

arkhio-lipsis-1.jpg
Image source: @jastookes


Φυσικά, η απάντηση για όλα αυτά επιστρέφει στην διατροφή μας, αφού αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες που καθορίζουν το μάκρος των μαλλιών και μπορούν να επιταχύνουν την διαδικασία αυτή. Το hair care λοιπόν, επικεντρώνεται σε τροφές και συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν τόσο στην φυσική φροντίδα της τρίχας, όσο και στη διατήρηση μίας ισορροπημένης διατροφής.  

Γιατί να καταφύγουμε άλλωστε στα διάφορα προϊόντα του εμπορίου, που μας δελεάζουν κάνοντας υποσχέσεις για μακριά και λαμπερά μαλλιά, όταν μπορούμε να επιλέξουμε μία πολύ πιο εύκολη λύση. Τα απαραίτητα διατροφικά συστατικά και οι βιταμίνες που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών μας περιλαμβάνουν πρωτεΐνες, όπως η βιοτίνη, η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο σίδηρος και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Πολλά αποτελούν επιλογές που όλοι εντάσσουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Ας δούμε όμως, ποιες είναι όλες αυτές οι τροφές και γιατί λειτουργούν τόσο ευεργετικά για την ενίσχυση των μαλλιών μας.

img-4716.jpg
Image source: @hannahschonderg

Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί την ιδανική πηγή σε υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και σιδήρου, αναδεικνύοντάς το σε αγαπημένη τροφή που βοηθάει τα μαλλιά μας να μακραίνουν. Για όσους όμως δεν είστε fan του γιαουρτιού, υπάρχουν εναλλακτικές! Μία από αυτές μπορεί να είναι το κεφίρ, μία πόσιμη επιλογή που μπορεί να συνδυαστεί με το πρώτο γεύμα της ημέρας ή να αποτελέσει και ένα mid-day drink που συμβάλλει και αυτό στον στόχο μας. Ακόμα, υπάρχει και η επιλογή κάποιου φυτικού γιαουρτιού για όσους ακολουθούν ένα vegan lifestyle, όπως για παράδειγμα γιαούρτι αμυγδάλου ή κασίους.

Φράουλες

Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, γεγονός που τις καθιστά perfect for the job! Η ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C που προτείνεται από τους ειδικούς, μπορεί να καλυφθεί και με το παραπάνω από ένα απλά μπολάκι φράουλες. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν οι φράουλες συμβάλλουν στον σχηματισμό κολλαγόνου, που είναι αναγκαίο για τα μαλλιά μας και για αυτόν τον λόγο η συμπερίληψή τους στην διατροφή μας είναι απαραίτητη.


img-4719.jpg
Image source: @sofiarichiegrainge

Σολομός

Ο σολομός βρίσκεται σε μία κατηγορία που περιλαμβάνει ταυτόχρονα τόσο πρωτεΐνη, όσο και βιοτίνη, στοιχεία που θα μας βοηθήσουν για να πετύχουμε το επιθυμητό μάκρος στα μαλλιά μας. Περιέχει επίσης και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, γεγονός που το προάγει σε ένα από τα λίγα ψάρια που διαθέτουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που συνδέονται με το μάκρος των μαλλιών. 

Αυγά

Μία ακόμη πηγή πρωτεΐνης που όλοι γνωρίζουμε είναι τα αυγά και για καλή μας τύχη μπορούν να κάνουν θαύματα για τα μαλλιά μας. Συγκεκριμένα, ένα αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά και βιοτίνη, προσφέροντάς μας μία ακόμα επιλογή που συνδυάζει τα διατροφικά συστατικά που ψάχνουμε.

img-4721.jpg
Image source: @ kaiagerber

Κόκκινο Κρέας

Το κόκκινο κρέας είναι το απόλυτο superfood για τα μαλλιά μας! Αποτελεί άλλωστε, μία από τις βασικές πηγές άντλησης σιδήρου στη διατροφή, διότι περιέχει το υψηλότερο ποσοστό σε σίδηρο από κάθε άλλο τρόφιμο. Επίσης, μεγάλη είναι και περιεκτικότητά του σε βιοτίνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση της υγείας και του όγκου στα μαλλιά μας.

Ξηροί Καρποί

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν οι ξηροί καρποί είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και η ένταξή τους σε γεύματα ή snacks μπορεί να λειτουργεί συνδυαστικά για την αυξημένη σύνθεση πρωτεΐνης και σιδήρου για τα καλύτερα αποτελέσματα μάκρους στα μαλλιά μας. Οι ξηροί καρποί μπορούν να συμπεριληφθούν σε κάθε γεύμα μας, ενώ ακόμη και η μεμονωμένη κατανάλωσή τους ως snack μπορεί να μας προσφέρει άφθονη δόση φυσικής πρωτεΐνης.