fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες χώρες για να δημιουργήσει κανείς την οικογένειά του
PEOPLE & MOMENTS

Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες χώρες για να δημιουργήσει κανείς την οικογένειά του

Το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσουν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας


Τα τελευταία χρόνια, είναι όλο και περισσότεροι οι άνθρωποι που αισθάνονται μία αρκετά μεγάλη ανασφάλεια αναφορικά με τα παιδιά τους και το πώς θα τα μεγαλώσουν. Ή ακόμη χειρότερα, αυξάνονται αυτοί που διστάζουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Υπάρχουν όμως και μερικά σημεία σε αυτόν τον κόσμο, που κάνουν τη διαφορά και αποτελούν ιδανική επιλογή. Η Unicef έρχεται τώρα να παρουσιάσει τις πέντε καλύτερες χώρες, στις οποίες μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί, βάσει συγκεκριμένων παραγόντων, όπως είναι η εκπαίδευση ή η επαφή με τη φύση.

Πόσο αλλάζει ο κόσμος;

Ιαπωνία

shutterstock-613997048.jpg

Το γεγονός ότι η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, δεν προκαλεί σίγουρα έκπληξη. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, πως πρόκειται για μία χώρα που συνώνυμό της αποτελούν η ασφάλεια, το πράσινο και η ευημερία, ενώ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην σωματική υγεία και δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας. Παράλληλα, η Ιαπωνία θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς χώρες για οικογένειες, καταγράφει κάθε χρόνο ελάχιστα τροχαία ατυχήματα, ενώ συνολικά το ποσοστό δολοφονιών της Ιαπωνίας είναι το χαμηλότερο από όλες τις χώρες που εξέτασε η Unicef. Με λίγα λόγια, προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για μία νέα οικογένεια και δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στους γονείς, που θέλουν να κάνουν το big step κι αναζητούν το ιδανικό μέρος.

Εσθονία

shutterstock-1285265578.jpg

Η Εσθονία δεν είναι μία χώρα που συγκεντρώνει συχνά τα βλέμματα επάνω της. Δεν είναι μία χώρα που βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο, μία χώρα που αποτελεί πόλο έλξης για αρκετό κόσμο. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μέρος με πολλά benefits για ανθρώπος που αισθάνονται έτοιμοι να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. First things first, οι ειδικοί σημειώνουν μέσα από πολλές διαφορετικές μελέτες τους πως η Εσθονία έχει χαμηλά ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης και λιγότερη ηχορύπανση, ενώ είναι -επίσης- γεγονός πως διαθέτει πολύ περισσότερο αστικό πράσινο από πολλά άλλα κράτη. Το πιο σημαντικό -ωστόσο- είναι το γεγονός ότι διαθέτει ένα σταθερό, εκπαιδευτικό σύστημα, που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν πολύ καλύτερες δεξιότητες στα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες και τον αλφαβητισμό, ενώ έρχονται σε νεαρή ηλικία σε άμεση επαφή με την ψηφιακή τεχνολογία, κάτι που αποτελεί extra bonus, κόντρα σε ό,τι ισχύει σε άλλες, ίσως και μεγαλύτερες, χώρες.

Ισπανία

shutterstock-295706420.jpg

Στην εξίσωση μπαίνει και η Ισπανία, μία ακόμη χώρα που δημιουργεί ένα άρτιο περιβάλλον για τα μικρότερα μέλη μίας οικογένειας. Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά της, είναι το γεγονός ότι παρουσιάζει χαμηλά επίπεδα παιδικής νοσηρότητας λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης ή ρύπανσης του νερού, ενώ καταλαμβάνει σήμερα την 3η θέση στη λίστα με τις χώρες που ευνοούν την ψυχική ευημερία των παιδιών και τους προσφέρουν τις βασικές ακαδημαϊκές και κοινωνικές δεξιότητες. Last but not least, στην Ισπανία τα ποσοστά αυτοκτονιών των εφήβων είναι πολύ χαμηλά, ειδικά σε σύγκριση με άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Φινλανδία

shutterstock-1112405960.jpg

Η Φινλανδία από τη δική της μεριά, είναι μία χώρα γεμάτη πράσινο, μία χώρα που συνδυάζει με τον πιο ιδανικό τρόπο τη φύση, με τις σύγχρονες, super-modern δημιουργίες. Παράλληλα, είναι και μία χώρα που βρίσκεται στην 5η θέση στη λίστα της Unicef και σίγουρα, συνιστά καλή επιλογή για νέους γονείς -κι όχι μόνο- που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα υγιές περιβάλλον. Η ποιότητα του αέρα, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης, είναι μερικά μόνο από τα benefits της Φινλανδίας, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνες, οι δεξιότητες των παιδιών στα γράμματα και τα μαθηματικά είναι κάτι παραπάνω από ανεπτυγμένες. Το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών ηλικίας 5-14 ετών είναι ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Φινλανδία προσφέρει μία ικανοποιητική γονική άδεια, προσφέροντας άδεια μητρότητας οκτώ εβδομάδων με αποδοχές, αλλά και επιπλέον 14 μήνες γονικής άδειας με αποδοχές που μοιράζεται μεταξύ των γονέων, ενώ προβλέπεται και πρόσθετη άδεια φροντίδας παιδιών που μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Ολλανδία

shutterstock-797232592.jpg

Last but not least, μία θέση στο Top5 της Unicef έχει και η Ολλανδία, που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ψυχική υγεία των παιδιών και προσπαθεί να τους παρέχει ό,τι είναι απαραίτητο, για μία ομαλή ενηλικίωση. Μέσα από μία σειρά από έρευνες, έχει αποδειχθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων έως και 15 ετών, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη ζωή στη χώρα, ενώ 8/10 εφήβους σημειώνουν πως έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εύκολα φίλους και να κοινωνικοποιηθούν. Η Ολλανδία είναι μία χώρα που παρέχει πολλές ελευθερίες στους πολίτες, λέει "ναι" στο diversity και τα τελευταία χρόνια, βλέπει όλο και περισσότερους νέους να την επιλέγουν, προκειμένου να κάνουν ένα fresh start στη ζωή τους.