fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα minimal looks που μπορείτε όλες να δημιουργήσετε για fashionable εμφανίσεις
THE LOOK

Αυτά είναι τα minimal looks που μπορείτε όλες να δημιουργήσετε για fashionable εμφανίσεις

Όλα όσα ξεχωρίσαμε από τον κόσμο του Instagram


Τις τελευταίες σεζόν παρατηρούμε μία πολύ έντονη δυναμική της μινιμαλιστικής αισθητικής. Αν το καλοσκεφτούμε, ο μινιμαλισμός αφορά μία γενικότερη στάση ζωής και όχι μόνο το στιλ και τα κομμάτια που έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Υποστηρίζει την απλότητα, την ηρεμία αλλά και την αρμονία με τον συνδυασμό «ήσυχων» χρωμάτων. Δεν είναι λίγες οι fashionistas, οι οποίες έχουν βασίσει το προσωπικό τους στιλ στη minimal aesthetics, παρουσιάζοντας υπέροχες εικόνες και ιδέες για ολοκληρωμένα σύνολα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Βασισμένα σε ουδέτερες αποχρώσεις και σε απλά και διαχρονικά κομμάτια που κάθε γυναίκα έχει στην ντουλάπα της, τα it girls δε σταματούν να μας αποδεικνύουν ότι δε χρειάζεται να κάνουμε «φασαρία» για να μαγνητίσουμε τα βλέμματα.

Παρακάτω έχουμε συλλέξει τα minimal looks που ξεχωρίσαμε και πιστεύουμε ότι είναι πολύ εύκολο να πετύχετε. Συνεχίστε να διαβάζετε, διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και απογειώστε το!

Total black

minimal-1.jpg
Image source: @pepamack


Το μαύρο είναι αδιαμφισβήτητα το πιο chic και κλασικό χρώμα. Το υπέροχο μ’ αυτό είναι ότι δεν υπάρχει εποχή ή περίσταση που να μην μπορεί να σταθεί ή να ταιριάζει λιγότερο. Στην κατηγορία των colour trends μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για τη φετινή σεζόν είναι το total black κι εμείς δε χάνουμε ευκαιρία για να το δημιουργούμε. Μπορεί ένα μαύρο σύνολο να είναι πιο εύκολο από κάποια άλλα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται προσοχή. Μεγάλο μυστικό είναι να κινηθείτε σε κοντινούς τόνους του μαύρου. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βασιστείτε μόνο σε μαύρα στοιχεία head to toe, χωρίς καμία άλλη χρωματική «παρεμβολή».

Earth tones 

minimal-7.jpg
Image source: @emmahill

Παραμένοντας στην κατηγορία των αποχρώσεων, οι υποστηρικτές του μινιμαλισμού χρησιμοποιούν πάρα πολύ συχνά τις γήινες. Αυτό μας το αποδεικνύει με υπέροχο τρόπο η fashion lover Emma Hill. Αν δε θέλετε να δημιουργήσετε ένα total earth look, μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι που θα «σπάσει» τη συνοχή, όπως ένα τζιν παντελόνι. Βασικά για αυτήν τη δημιουργία είναι το μπεζ και οι τόνοι του, όπως το καμηλό, της άμμου και οι αποχρώσεις του καφέ. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και πειραματιστείτε asap.

Suit it up

minimal-4.jpg
Image source: @alexisforeman


Σε περίπτωση που είναι οι πρώτες φορές που έρχεστε σε επαφή με τη μινιμαλιστική αισθητική καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με εύκολους συνδυασμούς, τόσο στις αποχρώσεις όσο και στα items των looks σας. Ένας τρόπος για να αρχίσετε βήμα βήμα είναι να επιλέξετε ένα κοστούμι. Για να κάνετε όμως τη διαφορά και να ανεβάσετε τον πήχη λίγο πιο ψηλά, αφήστε στην άκρη τα κλασικά λευκά και μαύρα, και προτιμήστε αποχρώσεις, όπως αυτές του ιβουάρ. Προσθέστε ένα black top ή button up shirt και είστε έτοιμες μ’ ένα υπέροχο και μοντέρνο σύνολο.

Classic denim pants

minimal-3.jpg
Image source: @sylviemus_

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο μινιμαλισμός βασίζεται στα κλασικά και διαχρονικά κομμάτια που κάθε γυναίκα έχει στην γκαρνταρόμπα της. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, από την άρτια δημιουργία ενός minimal outfit δε θα μπορούσε να λείπει το τζιν παντελόνι. Για την περίοδο που διανύουμε μπορείτε να το συνδυάσετε μ΄ένα λευκό oversized πουκάμισο, ένα πουλόβερ από πάνω και it ankle boots, ακριβώς όπως η Sylvie Mus.

Statement items

minimal-6.jpg
Image source: @_jeanettemadsen_

Φυσικά και το minimal style ακολουθεί τις τάσεις, απλά με πιο «ήρεμο» τρόπο. Τα δερμάτινα κομμάτια είναι απαραίτητα για τη φετινή περίοδο, ανεξαρτήτως του στιλ σας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία μίνιμαλ εμφάνιση, επενδύστε σ’ ένα flared leather pant και ταιριάξτε το μαζί με knitwear και αθλητικά παπούτσια για την απόλυτη casual εικόνα. Αν επιθυμείτε να πάτε το σύνολό σας ένα βήμα παρακάτω, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε το total leather.

Layering

minimal-2.jpg
Image source: @brittanybathgate

Διατηρήστε το layering «ζωντανό» αλλά σε χαμηλά επίπεδα. Επιλέξτε loosing pants μαζί με ένα κλασικό κι ευέλικτο πουκάμισο και προσθέστε από πάνω το πλεκτό σας γιλέκο. Όσον αφορά τα υποδήματα, μπορείτε να προσθέσετε ένα ζευγάρι άνετα loafers. Για να ολοκληρώσετε την εικόνα σας διαλέξτε αξεσουάρ, όπως μία τσάντα στους ίδιους χρωματικούς τόνους του συνόλου σας και διακριτικά κοσμήματα.