fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα φοβερά dress trends που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες
TRENDS & CATWALKS

Αυτά είναι τα φοβερά dress trends που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες

Όλες οι τάσεις των φορεμάτων που δεν πρέπει να λείπουν από τη φθινοπωρινή σας συλλογή


Είτε αγαπάτε τη μεταβατική περίοδο, η οποία καταφθάνει, είτε ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δυσκολεύονται να αποχωριστούν το καλοκαίρι και τις ηλιόλουστες μέρες του, πρέπει όλοι να παραδεχτούμε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι με τις τάσεις αυτής της σεζόν. Υπέροχα χρώματα, κλασικές και παράλληλα σύγχρονες γραμμές, επιβλητικά microtrends που θα κάνουν τη διαφορά κι ένα πλήθος επιλογών για όλα τα γούστα είναι μερικά από τα trends που μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν.

Όσον αφορά τα φορέματα, υπάρχουν μερικά σχέδια που έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε στον κόσμο του Instagram -και όχι μόνο. Τα υπερμεγέθη statement collars αλλά και τα πολύχρωμα καρό φορέματα θεωρούνται τα δύο πιο δημοφιλή σχέδια που παρατηρούμε ήδη, με τα γνωστά brands Ganni, Baum und Pferdgarten και Stine Goya, να αποτελούν μεγάλο μέρος αυτών των τάσεων. Από την άλλη πλευρά, τα knitted dresses έχουν κάνει μία πολύ δυναμική είσοδο στη νέα σεζόν, ενώ τα printed mesh dresses έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους στον κόσμο του high-street με μία μικρή έμπνευση από την Πόλη του Φωτός. Εξίσου ενδιαφέρον στις τάσεις που επρόκειτο να έρθουν είναι ότι πολλές επιλέγονται να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Όπως και αν επιλέξετε να τα φορέσετε, αυτά τα 6 dress trends δεν πρέπει να λείπουν από τη φθινοπωρινή σας συλλογή. Συνεχίστε να διαβάζετε και γνωρίστε τα πιο hot designs, τα οποία θα λατρέψετε και θα ξεχωρίσετε με την πρώτη ματιά!

Statement collars dress

dress-trends-1.jpg
Image source: @emilisindlev

Τα υπερμεγέθη κολάρα έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στον κόσμο της μόδας από την προηγούμενη σεζόν. Κι ενώ μέχρι τώρα κυριαρχούσαν στην «οικογένεια» των button up shirts ήρθαν να «ταράξουν» και τα νερά των φορεμάτων. Από το runway του οίκου Gucci μέχρι και την συλλογή του οίκου Ganni, τα statement collars είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που θα δούμε στα φορέματα αυτής της σεζόν αλλά και σε όλα τα ready-to-wear κομμάτια. Οι γιακάδες που κέρδισαν το ενδιαφέρον ειδικών αλλά και των fashion lovers φαίνεται ότι θα αποτελέσουν μέρος των κλασικών τάσεων για πολλά χρόνια ακόμα.

Knit dress

d39f378dc5de8cb73d4cdcc9c0260239.jpg

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γάλλο σχεδιαστή Jacquemus για την έντονη παρουσία αυτού του στιλ φορέματος. Θεωρείται ως η νέα εμφάνιση του bodycon, καθώς συνδυάζει μ’ έναν υπέροχο και ασφαλή τρόπο την αυτοπεποίθηση και το sexinnes μιας γυναίκας. Τα πλεκτά φορέματα από ποιοτικά υφάσματα θα έχουν πολύ έντονη παρουσία αυτό το φθινόπωρο κι έχουν κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον και την προσοχή των fashionistas.

Colourful check dress

dress-trends-2.jpg
Image source: @emilisindlev

Τα μοτίβα κυριαρχούν όλο τοn χρόνο σε πολλές παραλλαγές και πλήθος σχεδίων. Κι ενώ το καρό βρίσκεται πολύ συχνά στις υψηλές θέσεις των επιλογών του φθινοπώρου, αυτήν τη σεζόν βλέπουμε να κάνουν την εμφάνισή τους φωτεινές αποχρώσεις και «ζωντανοί» συνδυασμοί. Πολλοί σύγχρονοι σχεδιαστές, όπως οι Baum und Pferdgarten και Ganni που αναφέρθηκαν και παραπάνω, έχουν αγαπήσει αυτό το στιλ και το έχουν συμπεριλάβει στα σχέδια των νέων συλλογών τους.

Printed mesh dress

dress-trends-3.jpg
Image source: @clairewakeman

Το συγκεκριμένο στιλ φαίνεται να έχει ιδιαίτερη παρουσία για την περίοδο A/W20. Η Γαλλίδα σχεδιάστρια Marine Serre έχει συμπεριλάβει αυτήν τη τάση ως μέρος των συλλογών της αρκετές φορές. Αυτό το φθινόπωρο παρατηρούμε high-street brands και σύγχρονους οίκους να το επιλέγουν ως βασικό κομμάτι των collections τους. Από tie dye μέχρι και florals αλλά και αφηρημένα μοτίβα, θα συναντήσουμε ένα τεράστιο πλήθος επιλογών, ικανές να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών fashionistas.

Velvet dress

dress-trends-6.jpg
Image source: @popsugar

Είναι κλασικό, είναι διαχρονικό, και είναι απόλυτα chic. Τα βελούδινα φορέματα μπορούν να χαρακτηριστούν και ως η επιτομή του στιλ. Χαρίζουν μία φανταστική sophisticated αισθητική στα σύνολά σας όπως και αν διαλέξετε να τα φορέσετε. Γι' αυτήν τη σεζόν έχουν κατακτήσει εδώ και καιρό τις πασαρέλες και υπόσχονται ότι θα κατακτήσουν και τα street style outfits. Την πρώτη θέση σ’ αυτήν την κατηγορία κατέχουν τα little black dresses, αλλά θα τα συναντήσετε σε όλα τα χρώματα.

Bohemian dress

dress-trends-4.jpg

Η μποέμ αισθητική όπως όλα δείχνουν θα κυριαρχήσει στις επόμενες σεζόν και μάλλον θα γίνει απαραίτητη για τον χώρο της μόδας. Έντονα επιλεγμένα σχέδια με ιδιαίτερα πολύτιμα κεντήματα και ακριβά και πλούσια υφάσματα, τα bohemian dresses θα προσθέσουν μία chic πινελιά στα looks σας από το πρωί μέχρι το βράδυ, χαρίζοντάς σας extra πόντους και υπέροχα σύνολα.