fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές σχέδιο στον κόσμο των φορεμάτων για τη νέα σεζόν

Τα πλεχτά dresses θα απογειώσουν τις εμφανίσεις σας συνδυάζοντας την άνεση με το στιλ


Αυτό είναι το πιο δημοφιλές σχέδιο στον κόσμο των φορεμάτων για τη νέα σεζόν

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έχουμε αποφασίσει να δίνουμε προσοχή όταν επιλέγουμε τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας είναι η άνεση. Το ίδιο ισχύει και για τους σχεδιαστές, αλλά και για όλους όσους εργάζονται στο χώρο της μόδας. Η άνεση και η πρακτικότητα είναι τα δύο βασικά συστατικά της επιτυχίας ενός item. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούν οι seasons αυτά τα δύο στοιχεία γίνονται όλο και πιο απαραίτητα.

Ακριβώς το ίδιο λοιπόν ισχύει και για τα ρούχα των συλλογών για την περίοδο 2020-2021. Μπορεί να μη ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το φθινόπωρο κι ακόμη περισσότερο ο χειμώνας, αλλά είμαστε σίγουροι για τα κομμάτια που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες. Ένα από αυτά είναι τα πλεκτά φορέματα. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση να κερδίζουν τον τίτλο του «βασιλιά» σ' αυτήν την κατηγορία, αλλά αυτό θα το κρίνουμε στην τελική ανασκόπηση. Ο Γάλλος σχεδιαστής Jacquemus έκανε δημοφιλή τα jumper dresses πριν από μερικά χρόνια με τα rollneck maxis και τα μεγάλα σκισίματα, κι αυτή τη σεζόν τα form-fitting πλεκτά φορέματα έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον από τώρα.

knit-dress-3.jpg


Πολλοί designers χρησιμοποίησαν στα shows τους πλεκτά ρούχα και φανταχτερές και πλήρως ενημερωμένες εμφανίσεις, όπως οι Jil Sander και Proenza Schoulder. Έχουν γίνει ήδη δημοφιλή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η πλειοψηφία των Instagram girls, τα επέλεξε τουλάχιστον για ένα look τους, εννοείται στην καλοκαιρινή τους εκδοχή.

Είτε επιθυμείτε να τα επιλέξετε στο χώρο εργασίας σας είτε σε κάποια βραδινή έξοδο, αυτό το στιλ φορέματος θα σας χαρίσει άνεση και πολύ στιλ. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλους τους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να τα φορέσετε για all day long outfits!

1. Για όσο ακόμα το επιτρέπει η θερμοκρασία μπορείτε να επιλέξετε ένα sleeveless πλεχτό φόρεμα για τις βόλτες σας τα ηλιόλουστα πρωινά. Για να ακολουθήσετε πιστά τους κανόνες του street style συνδυάστε το με τα καθημερινά σας flip flops και με μία oversized raffia bag. Προτιμήστε ένα σχέδιο σε neutrals tones, οι οποίοι ταιριάζουν υπέροχα με την φθινοπωρινή essence, αλλά και με την ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα.

2. Τα πλεχτά φορέματα είναι ιδανικό κομμάτι για όλες εσάς που αγαπάτε το layering και θέλετε να βάζετε τον πήχη ψηλά. Συνδυάστε δυο hot trends μαζί και απογειώστε την εμφάνιση σας. Επιλέξτε ένα knit dress σε έντονη απόχρωση όπως είναι το κίτρινο και προσθέστε από πάνω ένα bra στον ίδιο τόνο. Ολοκληρώστε το σύνολό σας μαζί με λαμπερά αξεσουάρ, όπως ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια.

3. Εκτός από τις πρωινές casual εμφανίσεις σας μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κι ως βασικό κομμάτι για τα office looks. Επενδύστε σ' ένα άσπρο wrap φόρεμα με εκκεντρικά μανίκια και ταιριάξετε το μαζί με ψηλοτάκουνα σανδάλια ή mules, it bag κι ένα glam neckless. Φανταστικό σύνολο και για after work drink.

4. Μπορεί οι ουδέτερες αποχρώσεις να «κλέβουν» την παράσταση, αλλά αυτό το design θα το συναντήσουμε και σε πλήθος από μοτίβα. Το πιο χαρακτηριστικό είναι οι ρίγες, οι οποίες παρουσιάζονται τόσο σε κλασικές διχρωμίες όσο και σε πιο μοντέρνες εκδοχές με παραπάνω από τρία χρώματα. Είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση για ανανέωση αλλά και fun αισθητική στο σύνολό σας.

5. Κατάλληλο και για βραδινές εμφανίσεις που θα σας κάνουν να είστε το επίκεντρο. Το μυστικό κρύβεται στις λεπτομέρειες. Προτιμήστε ένα μαύρο midi knitted dress με έξω την πλάτη σε στενή γραμμή που θα αγκαλιάζει το σώμα σας και θα κολακεύει τη σιλουέτα σας. Ολοκληρώστε μ' ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες διαχρονικές γόβες κι ένα κολιέ που θα "χαϊδεύει" διακριτικά την πλάτη σας και θα χαρίζει την απόλυτη sophisticated αίσθηση στο outfits σας.

6. Καθώς θα προχωράμε όλο και πιο βαθιά στο χειμώνα και η θερμοκρασία θα μειώνεται θα κάνουν την εμφάνιση τους οι έντονοι γιακάδες που θα αγκαλιάζουν το λαιμό σας, θα τονίζουν τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και θα σας χαρίζουν την απαραίτητη θερμότητα. Ξεκινήστε να κάνετε από τώρα την έρευνα σας για αυτά τα χειμερινά σχέδια και δώστε πολύ προσοχή στα χρώματα. Εμείς σας προτείνουμε να επενδύσετε σε hot colour trends όπως είναι το γκρι ή το πράσινο της ελιάς.

7. Εάν «φοβάστε» να επιλέξτε τις στενές γραμμές δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Θα τα συνάντησε και σε πιο αέρινα σχέδια για πιο «χαλαρές» εμφανίσεις. Συνδυάστε το με λευκά αθλητικά παπούτσια και παρουσιάστε το απόλυτο casual chic outfit.


1

Shoko two-tone ribbed stretch-knit cardigan

STAUD, Net-A-Porter BUY HERE

2

Knitted dress

ZARA BUY HERE

3

Knitted striped dress

Falconeri BUY HERE

4

Knitted lame polo dress

MAX&Co BUY HERE

5

Rin-knit dress

H&M BUY HERE

6

Asymmetric knit dress White, RHODI

Nanushka BUY HERE

7

Knit minidress

ACNE STUDIOS BUY HERE

Kεντρική Φωτογραφία: Style du Monde