fbpixel

Search icon
Search
Australian Open: Ο Στέφανος μοιάζει πιο αποφασισμένος από ποτέ και προχωράει
PEOPLE & MOMENTS

Australian Open: Ο Στέφανος μοιάζει πιο αποφασισμένος από ποτέ και προχωράει

Το πρώτο Grand Slam της σεζόν έχει άρωμα... Ελλάδας - Άδοξο φινάλε για τη Μαρία Σάκκαρη


O πρώτος major τίτλος της σεζόν θα κριθεί σε μερικές ημέρες στη Μελβούρνη και ήδη, οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου δίνουν τη δική τους μάχη στην Αυστραλία, με φόντο τον μεγάλο τελικό και το πολυπόθητο τρόπαιο. Ένας από αυτούς είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα τενίστα να προχωράει και να ξεπερνά σήμερα ένα ακόμη εμπόδιο, ενώ στον αντίποδα, η Μαρία Σάκκαρη είδε ξανά την τύχη να της γυρίζει την πλάτη και κλήθηκε να αποχαιρετήσει πρόωρα το Grand Slam. Τι ακριβώς συνέβη;

Μεγάλοι αγώνες, μεγάλες απαιτήσεις!

Χαμογελάει ο Στέφανος

Μπορεί να έχασε ξανά set, κάτι αναμφίβολα γι' αυτόν και το επίπεδό του αποτελεί... καμπανάκι, ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να πάρει το εισιτήριο που έψαχνε και εξασφάλισε -με ανακούφιση- την παρουσία του στους «32» του Australian Open, έστω κι αν χρειάστηκε να αγχωθεί λίγο περισσότερο. Μετά από έναν άκρως απαιτητικό αγώνα 3 ωρών και 36 λεπτών, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας λύγισε τον Jordan Thompson (Νο47) με 4-6, 7-6(6), 6-2, 7-6(4) και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Grand Slam, όπου θα συναντήσει τον 19χρονο Γάλλο, Luca Van Assche.


Μετά την απώλεια του 1ου set, ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα κι όταν αντιλήφθηκε ότι πραγματικά δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, έδειξε την ποιότητά του. Ωστόσο, ξανά στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά κι ευτυχώς για τον ίδιο, δεν το πλήρωσε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αυτό που πρέπει να κρατήσει είναι η αντίδραση που έβγαλε και ο χαρακτήρας που έδειξε στα πιο κρίσιμα σημεία, παίζοντας υπό πίεση, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό με φόντο τη συνέχεια.  Τελικά, πήρε αυτό που άξιζε από τον αγώνα με τον Thompson και πλέον, βρίσκεται μία νίκη μακριά από τη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης στη Μελβούρνη, με τον ίδιο να βάζει τον πήχη ψηλά.

«Το μόνο που θυμάμαι αυτή τη στιγμή είναι ο τελευταίος πόντος. Η αδρεναλίνη ήταν ψηλά και η ένταση του αγώνα τρομερή. Παίχτηκε υψηλό επίπεδο τένις σε κάποιο σημείο. Ευχαριστώ τον κόσμο που με βοήθησε στη διάρκεια του αγώνα. Ήξερα ότι παίζω στην έδρα του Thompson και θα έχει υποστήριξη, αλλά ο κόσμος φώναζε και για τους δύο. Ήταν μία σπουδαία ατμόσφαιρα. Μπορώ να πάω να κοιμηθώ, ξέρωντας πως έδωσα τα πάντα στο γήπεδο. Ηρθα με ενθουσιασμό για να ξεκινήσω θετικά την σεζόν», ανέφερε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι πρέπει να κάνει ώστε να φτάσει στο επόμενο βήμα στη Μελβούρνη και στην κατάκτηση του τίτλου, ήταν ξεκάθαρος: «Είτε εγώ, είτε κάποιος άλλος, να κερδίσει τον Djokovic...», κατέληξε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που έχει πίστη στις δυνατότητές του και κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο. Είναι ικανός να πετύχει πολλά. Δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και προχωράει ακάθεκτος. Ο Στέφανος είναι εδώ και όλα τα βλέμματα, στρέφονται πλέον επάνω του!

«Λύγισε» η Μαρία

shutterstock-2120247635.jpg

Στον αντίποδα, ο δρόμος της Μαρίας Σάκκαρη δεν είναι ανάλογος με αυτόν του Στέφανου Τσιτσιπά. Η Ελληνίδα τενίστρια έδωσε τη δική της μάχη στη Μελβούρνη, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να χαμογελάσει. Πηγαίνοντας στο Australian Open, η Μαρία έβαλε τον πήχη ψηλά και ήθελε να πετύχει κάτι καλό, κάτι σπουδαίο. Ήθελε να δείξει σε όλους -και στον ίδιο της τον εαυτό- πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και πως θέλει να αφήσει πίσω της όλα τα δύσκολα που προηγήθηκαν. Όλες τις απογοητεύσεις, τις αποτυχίες. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελε. Έμεινε μακριά από τον εαυτό της σήμερα και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Elina Avanesyan, αποχαιρετώντας το πρώτο Grand Slam της σεζόν πολύ νωρίς και άδοξα...

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.7) ηττήθηκε με 6-4, 6-4 από την 21χρονη Ρωσίδα (Νο74) και έμεινε εκτός 3ου γύρου στο Australian Open, ενώ η νεαρή αντίπαλός της, που αγωνίζεται για πρώτη φορά στη διοργάνωση, είναι αυτή που θα συνεχίσει το όνειρο, με φόντο έναν τεράστιο στόχο. Η Μαρία έκανε 43 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Avanesyan, παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά μικρή σε ηλικία, έδειξε ψυχραιμία και χαρακτήρα στις πιο δύσκολες στιγμές. Το Νο8 του κόσμου, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε μέχρι το τέλος, προκειμένου να πάρει μία... ανάσα και να αλλάξει τα εις βάρος της δεδομένα και είδε την Ρωσίδα να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, σερβίροντας ολόσωστα στο 5-4, για να φτάσει σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Είναι δεδομένο πως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη στιγμή. Είναι δεδομένο πως για τη Μαρία, το χτύπημα είναι μεγάλο, αλλά όσοι τη γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως θα γίνει το comeback. 

«Η αντίπαλός μου έπαιξε εξαιρετικό τένις από την baseline. Θεωρώ ότι έπαιξε ελεύθερα, διότι δεν είχε τίποτα να χάσει. Της βγήκαν όλα τα χτυπήματα, έπαιξε με πολλή ποικιλία κι εμένα δεν με είχε προετοιμάσει ο προπονητής μου. Εννοώ ότι αυτό που μου είχε πει δεν ήταν αυτό που είδαμε στο γήπεδο. Δεν λέω ότι φταίει, αλλά με εξέπληξε η συγκεκριμένη αντίπαλος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι έχασα από μια παίκτρια που μπορεί να ήταν πολύ σταθερή από την baseline, αλλά σέρβιρε με 120χλμ/ώρα και αυτό δεν επιτρέπεται στο επίπεδό μου», σημείωσε μεταξύ άλλων η Μαρία, που καλείται να κοιτάξει μπροστά και να συνεχίσει τον αγώνα της, με φόντο τις επόμενες προκλήσεις.