fbpixel

Search icon
Search
Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Όλα όσα μπορείτε να δείτε & να θαυμάσετε απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Όλα όσα μπορείτε να δείτε & να θαυμάσετε απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Μαγευτείτε από τα δρώμενα και τις ομορφιές της πόλης που είναι σήμερα ελεύθερα στο κοινό


Η νύχτα με το δημοφιλέστερο φεγγάρι ολόκληρου του χρόνου έφτασε και η Θεσσαλονίκη, καθώς και ολόκληρη η Ελλάδα υμνεί αυτό το γεγονός με τους καλύτερους τρόπους και φυσικά προσφέροντας στο κοινό ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως εκθέσεις που αναβιώνουν από τον ιστορικό πολιτισμό, μουσικά δρώμενα που στοχεύουν στο να σας διασκεδάσουν και οι στιγμές κορυφώνονται στα must-visit σημεία που αντικρίζουν επιβλητικά τον καλοκαιρινό ουρανό. Ακολουθήστε τον παρακάτω guide που ετοιμάσαμε για εσάς και ζήστε στο έπακρο την αποψινή νύχτα, που θα γίνει το highlight του καλοκαιριού σας.

Ανακαλύψτε όλα όσα μπορείτε να κάνετε απόψε το βράδυ στην πόλη, ελάτε σε επαφή με την τέχνη & ζήστε καλοκαιρινές στιγμές ρομαντισμού!

All about art

1-88nlg.jpg

Τη βραδιά εορτασμού της Πανσελήνου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε τις αρχαιότητες του αύλειου χώρου, υπό το φως του καλοκαιρινού φεγγαριού. Εμβαθύνοντας, θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις υπαίθριες εκθέσεις του μουσείου «Αγρός, Οικία, Κήπος, Τόπος» και «Μνήμη και… Λίθοι».

Κάτω από την ομορφιά του αυγουστιάτικου ουρανού, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τις αρχαιότητες που στεγάζονται στον χώρο, με ελεύθερη είσοδο και υπό το πρίσμα του αρχαίου πολιτισμού της χώρας μας. Οι ξεναγήσεις θα διεξαχθούν σε group των οκτώ ατόμων μεταξύ 20:00 και 21:00, ενώ στη συνέχεια ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 23:00, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να περιηγηθούν. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ. Ανδρόνικου 6, στις 20:00, τηλ. κρατήσεων: 2313 310 201 & 2313 310 234.

Let the music begin

2-p8GIw.jpg

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου 2020, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σας καλεί να απολαύσετε τη συναυλία με ντουέτο εγχόρδων (ηλεκτρικά βιολιά) σε κλασικές αγαπημένες μελωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου και πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές με τους Γιώργο και Αλέξανδρο Kiou (Κιουρντζιάδη).

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Ο Γιώργος Kiou (Κιουρντζιάδης) ξεκίνησε να παίζει βιολί από πέντε χρονών. Τελείωσε το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με άριστα και συνέχισε τις σπουδές του στο στην Ακαδημία του Μονάχου Richard-Strauss. Ως σολίστας από το 1995, εμφανίζεται με δικές του συνθέσεις και με διασκευές γνωστών έργων του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου. Επίσης, έχει πλαισιώσει γνωστούς καλλιτέχνες, όπως τον Ανδρέα Μποτσέλι, τον Έρικ Κλάπτον και την Αναστάζια.

Ο Aλέξανδρος Kiou (Κιουρντζιάδης) είναι επαγγελματίας μουσικός, πρώτο βιολί (concertino) στην ορχήστρα του Κ.Ω.Θ, με πρόσφατη συμμετοχή στο τηλεοπτικό σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο» φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Διαθέτει πενταετή εμπειρία στο χώρο των εκδηλώσεων εμφανιζόμενος στις μεγαλύτερες σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ένα τεράστιο ρεπερτόριο παγκοσμίως γνωστών έργων σε διάφορα μουσικά είδη.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τους κανόνες ασφαλείας, ενώ είναι αναγκαία η δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση, εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Η είσοδος του κοινού για την ελεύθερη επίσκεψη του μουσείου και η αποχώρηση θα γίνεται με ελεγχόμενη ροή των επισκεπτών.

Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό μέχρι και τις 24:00, ενώ εσείς που θέλετε να θαυμάσετε τα εκθέματα μπορείτε να το πραγματοποιήσετε από τις 18:00 έως τις 21:00.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (αίθριο), Λ. Στρατού 2, στις 21:00, τηλ. κρατήσεων: 2313 306 421 & 2313 306 422. 

To die for 

1-CTYsY.jpg

Οι στιγμές απόλαυσης της αποψινής λίστας στην πόλη δε σταματούν εδώ! Την ώρα που ο ουρανός βάφεται από τις αποχρώσεις του φεγγαριού, μαγευτείτε από την όψη της Θεσσαλονίκης στα ψηλότερα σημεία της. Ανηφορίστε προς τα Κάστρα στην Άνω Πόλη και ξαποστάστε για να θαυμάσετε την ανεπανάληπτη θέα που κοιτάζει περήφανα τα ιστορικά σημεία της περιοχής που συνδυάζονται με το αστικό τοπίο. Όταν το μέρος καλυφθεί από το σκοτάδι που θα πέσει, ανοίξτε το βλέμμα σας για να δείτε με κάθε λεπτομέρεια την πόλη που θα φωτιστεί από τους προβολείς της και μείνετε σιωπηλοί για να ευχαριστηθείτε τη στιγμή έτσι όπως της αρμόζει.

Αν, όμως, θέλετε να παραμείνετε στο κέντρο της πόλης, επιλέξτε κάποια από τις προβλήτες του Λιμανιού για να αφουγκραστείτε τις μαγικές αυτές στιγμές και να βιώσετε μια καλοκαιρινή νύχτα κατακλυσμένη από άκρως ρομαντική διάθεση.