fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα εβδομάδας: Τι να κάνετε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα εβδομάδας: Τι να κάνετε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Οι καθημερινές προτάσεις για να απολαύσετε κάθε στιγμή στην πόλη


Η καινούργια εβδομάδα έχει φτάσει και μας υποδέχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες υποσχέσεις. Η καρδιά της Θεσσαλονίκης αγαπά τα γλυκά φθινοπωρινά χρώματα, με τους καθιερωμένους ζωντανούς ρυθμούς της να κυριαρχούν. Κάθε ημέρα αποτελεί και μια πρόσκληση για απολαυστικές στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Ας αξιοποιήσουμε την ποικιλία των επιλογών που έχουμε και ας εξερευνήσουμε νέους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της πόλης. Εμείς ξεχωρίσαμε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολυαναμενόμενα events που θα προσθέσουν πινελιές χαράς στο πρόγραμμά σας.

Take a look!

Δευτέρα

Thessaloniki Wine Selfie 2022 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης – Αποθήκη Γ΄

shutterstock-1036881205.jpg

Ένα ξεχωριστό διήμερο στα εκλεπτυσμένα μονοπάτια του κρασιού μας καλεί να ακολουθήσουμε τις μοναδικές μυρωδιές του. Χθες, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και απόψε, Δευτέρα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλημμυρίζει από 250 ξεχωριστές ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών. Το "Thessaloniki Wine Selfie 2022" μας εισάγει στον κομψό κόσμο του κρασιού, κλείνοντας με τον πιο ρομαντικό τρόπο τα βράδια μας δίπλα στη θάλασσα. Ένα οργανωμένο event, στο οποίο η οινογευσία, συνοδευόμενη από το κατάλληλο pairing και μουσική επένδυση, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, μας περιμένει.

Info: Αποθήκη Γ', Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:00- 22:00

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου (Don’t Worry Darling)

dont-worry-darling13-9PhjJ.webp

Σε μια '50s ονειρική ατμόσφαιρα, η Alice και ο Jack, ένα ερωτευμένο και εύπορο ζευγάρι ζουν μια πολυτελή καθημερινότητα χωρίς άγχος για το αύριο. Ένα μυστικό σχέδιο «ανάπτυξης προοδευτικών υλικών» κρύβει παγίδες και δημιουργεί πλήθος σοβαρών ερωτηματικών. Τότε, φθάνει η στιγμή, που η Alice αναζητά την αλήθεια και επιμένει να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει. Πρωταγωνιστούν οι: Florence Pugh, Harry Styles και Olivia Wilde. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έλαβε χώρα πρόσφατα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και απόψε είναι διαθέσιμη στη μεγάλη οθόνη.

Τρίτη

57α Δημήτρια: Ανοιχτή Εικαστική Έκθεση στο Γενί Τζαμί – Προς Τιμήν στο Δάσκαλο

dimitria-giorgos-tsakiris-730x410.webp

Με φόρο τιμής προς τον εικαστικό καλλιτέχνη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Γιώργο Τσακίρη, η εικαστική έκθεση «Προς Τιμήν στο Δάσκαλο», συμμετέχει στα 57α Δημήτρια και ανοίγει τις πόρτες της για όλους μας. Ο Γιώργος Τσακίρης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική πορεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς διετέλεσε μέχρι τον Αύγουστο 2022 και συνολικά πλέον της μιας δεκαετίας, διευθυντής του 3ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Αντιπροσωπευτικά έργα νέων καλλιτεχνών, που φοιτούν ή αποφοίτησαν από το 3ο εργαστήριο κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και προβολές με έργα και δραστηριότητες που συνδέουν το εργαστήριο σε σχέση με την ευρύτερη κοινωνία της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας και του εξωτερικού αναμένουν, αναμένουν την άφιξή μας. 

Info: 57α Δημήτρια, Γενί Τζαμί Αρχαιολογικού Μουσείου 30 | Έναρξη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, Διάρκεια έως Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 -16.00

Τετάρτη

Φτερά και πούπουλα του Ομάρ Omar El Zohairy 

maxresdefault-XppXa.jpg

Μια ιστορία, στην οποία «μπλέκεται» η πραγματικότητα με τη φαντασία. Η ζωή μιας οικογένειας αλλάζει ριζικά όταν ο αυταρχικός πατέρας μεταμορφώνεται -κυριολεκτικά- σε κοτόπουλο, μετά από ένα μαγικό τρικ σε ένα παιδικό πάρτι. Ξαφνικά, η μητέρα της οικογένειας καλείται να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της και να αναλάβει τα ηνία της οικογένειας. Μια ταινία, που μπορεί να μας θέσει σε δημιουργικούς προβληματισμούς μέσα στην εβδομάδα μας και να μας εκπλήξει. 

Info: Ολύμπιον - Αίθουσα Παύλος Ζάννας - Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 28/09 στις 19:30 και 21:45. 

Πέμπτη

Δωρεάν Ξεναγήσεις από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

vyzantiometa-vyzantio.png

To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση «Φιλελληνισμοί, 1780-1860», την Τετάρτη 22 και 29 Σεπτεμβρίου 2022, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος». Η ξενάγηση στην έκθεση θα γίνει από τους επιμελητές της έκθεσης.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης – Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος», Λεωφόρος Στρατού 2, Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12:00

Συναυλία της MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής με τους Γ.Ε. Λαζαρίδη & Βασίλη Βαρβαρέσο

moysa.jpg

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) συμπράττει με τους Γιώργο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη και Βασίλη Βαρβαρέσο. Τη συναυλία φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 και διευθύνει ο διεθνούς φήμης Διευθυντής Ορχήστρας, Ilarion Ionescu-Galati.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00. 

Παρασκευή

Η Βίλα (Ο Δρόμος που δεν Πήραν) του Guillermo Calderon

vila-o-dromos-poy-den-piran-730x410.webp

"Πως θυμόμαστε την Iστορία; "Πως διαχειριζόμαστε ένα τραύμα; Κι όταν ταν η Iστορία είναι το τραύμα;", αποτελούν τα κεντρικά του ερωτήματα. Ένα παιχνίδι με θύμησες κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Τρεις ανυποψίαστοι χαρακτήρες μπαίνουν σε μια ιστορία, που τους δίνει την ευκαιρία για αποκαλύψεις. Πρωταγωνιστούν: Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Λίλα Μπακλέση και η Αγγελική Πασπαλιάρη.

Info: Metropolitan Urban Theater, Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2, Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου στις 21:00 

17 χρόνια Apallou!

308536292-107045932099177-985477795503815225-n.jpg

Ένα ξεσηκωτικό party γενεθλίων μας περιμένει το βράδυ της Παρασκευής. Το Αpallou κλείνει 17 χρόνια και μας προσκαλεί για να γιορτάσουμε μαζί του. Υπόσχεται μια ξεχωριστή βραδιά με πολλές εκπλήξεις, upbeat μουσική από τους Christos Mitrentsis και Leonidas Kotelis, αλλά και το «exposed apallou», ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπου όποιος το επιθυμεί, θα μπορεί να αφηγηθεί ιστορίες που τον ενώνουν με το αγαπημένο του bar. Οι ερωτήσεις θα γίνουν από τον μοναδικό Μιχάλη Σαρόπουλο.

Info: Μητροπόλεως &, Καρόλου Ντηλ 10, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00! 

Σάββατο

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

thanasis-papkonstantinou-730x410.webp

Αγαπημένες μελωδίες θα μας συντροφεύσουν το πρώτο βράδυ του Οκτωβρίου. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έχει φροντίσει ώστε να μας συνεπάρει όπως εκείνος ξέρει καλά με τις ξεχωριστές του μελωδίες. Τραγούδια που δεν ξεχνάμε, θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε ξανά. Μαζί του θα είναι η Μελίνα Κανά. 

Info: Θέατρο Γης - Θεσσαλονίκη, Λεωφόρος Κυριακίδη, Σάββατο, 1 Οκτωβρίου στις 21:00

Κυριακή

Θέατρο στο Λεωφορείο: Η Λούνα της Ρίκα Μπενβενίστε εν Κινήσει

louna-730x410.webp

Από το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο μέχρι τον τερματικό σταθμό της Πλατεία Μαβίλη, σε μια διαδρομή λεωφορείου, μια ιστορία Εβραίων της πόλης θα εξελιχθεί μπροστά στα μάτια μας. Με έναν σχεδόν βιωματικό τρόπο, θα μεταφερθούμε πίσω στον χρόνο και θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της νεότερης ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Εκεί, στο μικρότερο καφέ της πόλης, το Café Chantant, θα παρουσιαστεί η τελευταία σκηνή του έργου με κρασί, ζωντανή μουσική και διάλογο.  Πρωταγωνιστούν: Αλέξης Κότσυφας, Ελένη Μακίσογλου, Αντιγόνη Μπάρμπα, Σωτήρης Ρουμελιώτης. Η παράσταση συμμετέχει στα 57α Δημήτρια.

Info: 57α Δημήτρια: Θέατρο- Η Λούνα της Ρίκας Μπενβενίστε, Εκκίνηση: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:00

"Οι παίχτες" του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ στο Θέατρο Αριστοτέλειον

715228.jpg

Μεταφερόμαστε στη Ρωσία του 19ου αιώνα και σε μια κοινωνία, στην οποία κυριαρχεί η τάση επιβολής και οι ψευδαισθήσεις. Σε ένα ήσυχο πανδοχείο, ο τζόγος, η μπλόφα, ο ανταγωνισμός, αλλά και οι συμμαχίες, που ο ίδιος περιλαμβάνει, "μπλέκονται" με έναν ξεχωριστό τρόπο. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας και Γιώργος Μπουκαούρης. Guest star ο Θέμης Πάνου

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθ. Αμύνης 2Κυριακή 2 Οκτωβρίου, Ώρες Παραστάσεων 18:00 και 21:00

Enjoy the week!

Κεντρικές φωτογραφίες: Χριστίνα Δημητριάδου