fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Τι δεν πρέπει να χάσετε στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Τι δεν πρέπει να χάσετε στη Θεσσαλονίκη

Οι πιο updated προτάσεις είναι εδώ!


Μια νέα εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και η Θεσσαλονίκη την υποδέχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας. Από εκθέσεις και μουσικές βραδιές μέχρι σινεμά και events, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά την εβδομάδα σας.

Κρατήστε σημειώσεις από τις παρακάτω εκδηλώσεις και διαμορφώστε την ατζέντα σας!

ΔΕΥΤΕΡΑ

Σινεμά με Θέα 2022

concerthall1.png

Το καλύτερο θερινό σινεμά στήνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην οροφή του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το «Σινεμά με Θέα», ο θερινός κινηματογράφος που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και έγινε στέκι για τους σινεφίλ της πόλης, είναι η πιο δροσερή και οικονομική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, από τις 27 Ιουνίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Info: Ταινία «Ένας θρίαμβος», Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Δευτέρα στις 21:30.

Τα Σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα 'μαθε;

1200px-moni-lazariston.jpg

Το 2022 είναι τα 100 χρόνια που συμβολικά θυμόμαστε μια καταστροφή αλλά και μια νέα αρχή για χιλιάδες Έλληνες της Ανατολής. Η Μονή Λαζαριστών, τοποθετημένη στην καρδιά της δυτικής Θεσσαλονίκης, μια κατεξοχήν περιοχή με προσφυγικές γειτονιές που εξελίχθηκαν στις σύγχρονες ζωντανές πόλεις, προσφυγικό κατάλυμα και η ίδια για δεκαετίες, υποδέχεται τη μουσική παράσταση με τον εύγλωττο τίτλο «Τα Σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα 'μαθε;». Μια παράσταση ντυμένη με τις μουσικές, τα τραγούδια και τους χορούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων και οι οποίοι έλκουν την ύπαρξή τους από την αρχαιότητα μέχρι και τους σύγχρονους ιστορικούς χρόνους και που είναι ίσως το σπουδαιότερο στοιχείο πολιτισμού που διέσωσαν οι πρόσφυγες Μικρασιάτες με τον ερχομό τους στην Ελλάδα.

Info: Μονή Λαζαριστών, Δευτέρα στις 21:30.

Συναυλία Θραξ Πανκc - Banda Entopica

indexphp.jpg

Οι Θραξ Πανκc είναι ένα συγκρότημα, με καταβολές από τη περιοχή της Θράκης, που πειραματίζεται και ενσωματώνει διάφορα μουσικά στοιχεία στον ήχο του. Τα παραδοσιακά τραγούδια φέρουν τόση αυθεντικότητα στις μελωδίες και στο στίχο τους, που αβίαστα παραμένουν επί της ουσίας ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Αντίστοιχα, η Banda Entopica είναι μια δρόμου μ' έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του Street Mode Live Sessions, τμήμα του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022 υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Info: Θέατρο Κήπου, Δευτέρα στις 21:00.

Συναυλία Μαρίνας Σπανού

maxresdefault-vjz1f.jpg

Η Μαρίνα Σπανού στη Θεσσαλονίκη! Η 19χρονη τραγουδίστρια έχει καταφέρει να συζητηθεί και να να χαρίσει το δικό της μοναδικό στιλ στη μουσική βιομηχανία. Από πάντα έγραφε εμπνευσμένες ή μη μελωδίες και στιχάκια σε ξεχασμένα τετράδια και, τώρα, έρχεται στην πόλη μας για να μας καταπλήξει. Το δελτίο τύπου για την εμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη μάς ταξιδεύει σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό: Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του μια διαδρομή από ακριανά τραπέζια που ήθελαν να φιλοξενήσουν όσα δεν προλάβαμε να πούμε, ξημερώματα σε στενά που δε μας χόρτασαν, γάτες που μας συμπάθησαν και τσαλακωμένα σεντόνια, πρωινά που μας βρήκαν σε άλλα σαλόνια. «Τα βράδια μας θα μυρίζουν γιασεμί» κι εμείς θα χορέψουμε ξανά!

Info: Ανοικτό Θέατρο Συκεών, Δευτέρα στις 21:00.

ΤΡΙΤΗ

Ταινία "Elvis"

attachment-elvis-CspJK.jpg

Η ιστορία του Elvis μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, Συνταγματάρχη Tom Parker. Ειπωμένη από την οπτική του Parker, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Elvis, η Priscilla Presley. Πρωταγωνιστούν: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Τρίτη στις 19:00 και στις 22:10.

Ομαδική εικαστική έκθεση "Affordable Art"

20210914-180853-AHN4W.jpg

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την έκθεση "Affordable Art". Πίνακες ζωγραφικής και μοναδικά γλυπτά παίρνουν θέση στους χώρους της γκαλερί, ενώ στην έκθεση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Πηνελόπη Ακριτίδου, Βασίλης Αλεξάνδρου, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Σοφία Βαγγέλη, Γιώργος Βαβάτσης, Αναστάσιος Βελούδης, Αρτέμιος Γεωργιάδης κ.ά.

Info: Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Τρίτη 12:00-20:00.

Συναυλία Led Zeppelin Symphonic

led-zeppelin-symphonic.jpg

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, μετά τις 2 μαγικές sold-out βραδιές που μας χάρισαν στο Ηρώδειο πέρσι το καλοκαίρι και μετά το sold out στο εμβληματικό Palladium του West End στο Λονδίνο, το "Led Zeppelin Symphonic" έρχεται για να μαγέψει και το κοινό της Θεσσαλονίκης, για μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης, την Τρίτη 28 Ιουνίου. Καταξιωμένοι μουσικοί και τραγουδιστές της βρετανικής σκηνής και το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής Φιλαρμονίας Ορχήστρας Αθηνών, παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα hits των θρυλικών Led Zeppelin. Στο πλαίσιο του 8oυ Φεστιβάλ Δάσους 2022.

Info: Θέατρο Γης, Τρίτη στις 21:00.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου

543a245025972edac9e0bc8dcf8d3a60-xl.jpg

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη σκηνή θα μας τραγουδήσει με τη χαρακτηριστική φωνή του, το έντονο συναίσθημά του και την τρυφερή του διάθεση όλα όσα αγαπάμε, μας συγκινούν, μας ξεσηκώνουν. Τα ερωτικά του, τα πιο ροκ κομμάτια του, τις μπαλάντες, τα κοινωνικά του τραγούδια. Και από κάτω θα μαζευτούμε όλοι -μικροί και μεγάλοι- και θα γίνουμε ένα. Κάτι που μόνο εκείνος καταφέρνει με την αυθεντική του παρουσία που συγκινεί γενιές και γενιές και μια πορεία με αμέτρητους δίσκους, μεγάλες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες, μια πορεία που έχει σημαδέψει τις ζωές όλων μας. Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες, με τον Αντρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις, καθώς και οι φωνές της Μαίρης Μπρόζη και του Απόστολου Μόσιου.

Info: Θέατρο Γης, Τετάρτη στις 21:30.

Συναυλία Gadjo Dilo

gadjo-dilo-4.jpg

Η παρέα των μουσικών Gadjo Dilo συμμετέχει στην εκδήλωση: «Ξεκλείδωσε τις επιλογές σου, ελεύθερος από εξαρτήσεις», την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην Πλαζ Αρετσούς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης "ΕΛΠΙΔΑ", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Info: Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά, Τετάρτη στις 20:00.

Συναυλία Ευρυδίκης

evridiki-730x410.jpg

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια Ευρυδίκη έρχεται στην Πλαζ Αρετσούς την Τετάρτη 29 Ιουνίου με τη μουσική παράσταση «Ρετρόκ», στο πλαίσιο του Summer in the City – SKG Music Festival. Η Ευρυδίκη, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, ταξιδεύει φέτος σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσιάζοντας μία ξεχωριστή μουσική παράσταση. Μουσικές ιστορίες που γράφτηκαν σε διαφορετικές εποχές γίνονται ένα και μας προσκαλούν σ' ένα ταξίδι γεμάτο εσωτερικές, βαθιά ερμηνευτικές στιγμές αλλά κι έξω καρδιά, απόλυτα διασκεδαστικές.

Info: Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά, Τετάρτη στις 21:00.

ΠΕΜΠΤΗ

Ταινία "The Lost Daughter"

mv5bmgywy2y0njctzmq3zi00ngnilwi1zdktogiynzbmmmu2ymrixkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq-at-at-v1.jpg

Η Λήδα, καθηγήτρια πανεπιστημίου, χωρισμένη εδώ και καιρό, είναι αφοσιωμένη στις κόρες της και στη δουλειά της. Όταν τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν µε τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Ελλάδας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες, η χαλάρωση θα φέρει στην επιφάνεια δύσκολες μνήμες. Πρωταγωνιστούν: Dakota Johnson, Jessie Buckley, Oliver Jackson-Cohen κ.ά.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, stay tuned για την ανακοίνωση των προβολών.

Σοφία Μουτίδου: «10 χρόνια Σοφίας»

image0-1024x768.jpeg

Μετά τις sold out παραστάσεις της σ' Ελλάδα και Κύπρο η Σοφία Μουτίδου είναι έτοιμη να μας χαρίσει ένα μοναδικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι, που θα μας μείνει αξέχαστο. Οι καλύτεροι μονόλογοι, οι πιο καυτές στιγμές από δέκα χρόνια stand up comedy, μαζεμένες σε μια παράσταση.

Info: Θέατρο Γης, Πέμπτη στις 21:30.

Συναυλία Παύλου Παυλίδη

pavlos-pavlidis-730x410.jpg

Ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska, η νέα του μπάντα θα βρεθούν στο θέατρο Κήπου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 για να παρουσιάσουν τον νέο τους δίσκο, «Το Μαύρο Κουτί» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καλοκαιρού 2022. Special Gusts: Lemonostifel.

Info: Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Πέμπτη στις 21:00.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Παράσταση «Ματωμένα Χώματα» της Διδώ Σωτηρίου

matomena-xomata.jpg

Η θεατρική παράσταση Ματωμένα Χώματα ανεβαίνει στο Θέατρο Γης την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Στην παράσταση, η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη, που αφηγείται τις δοκιμασίες του στα Ματωμένα Χώματα, μεταφέρεται στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Μ' έντονο το στοιχείο της μνήμης, και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα. Παίζουν Νικήτας Τσακίρογλου, Μιχάλης Σαράντης, Αντίνοος Αλμπάνης, Θάνος Αλεξίου κ.ά.

Info: Θέατρο Γης, Παρασκευή στις 21:30.

Συναυλία Μπίγαλη – Μαντώ – Πωλίνα – Αρβανίτη

mantw.jpg

Το Summer In The City – SKG Music Festival 2022 υποδέχεται το πιο ξέφρενο και χορευτικό 80s και 90s party , την Παρασκευή 1 Ιουλίου, με τους Μαντώ – Μπίγαλη – Πωλίνα και Αρβανίτη. Μ' επιτυχίες που δεν ξεχνιούνται, που πάντα δημιουργούν και συνάμα ανασύρουν όμορφες και ρομαντικές στιγμές, όλα τα αγαπημένα μας hits θα ακουστούν και θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

Info: Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά, Παρασκευή στις 21:00.

Συναυλία Locomondo

locomondo-2017-06-001.jpg

Το live των Locomondo θα είναι μια μεγάλη γιορτή! Η μουσική που τους ανέδειξε είναι μία μίξη από Reggae, Ska, Latin, Rock και ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών. Η μουσική αυτή συνδυάστηκε με τους ελληνικούς στίχους που γράφει ο Μάρκος Κούμαρης και αγαπήθηκαν από το νεανικό κοινό κι όχι μόνον. Κάθε live τους μία μουσική εμπειρία. Όταν ανεβαίνουν στην σκηνή μετατρέπουν τον κόσμο σε μια τεράστια παρέα που την ενώνει ο χορός κι η χαρά, το τραγούδι και τα χαμόγελα.

Info: Θέατρο Κήπου, Παρασκευή στις 21:00.

Ο Γιώργος Καράβας στη Θεσσαλονίκη

dscf1386-edit.jpg

Από τις διεθνείς πασαρέλες, επίσημος πρεσβευτής των αρωμάτων BOSS, ο Γιώργος Καράβας έρχεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Hondos Center Apollonia Politia με σκοπό να υποδεχτεί το κοινό της πόλης σε ένα ξεχωριστό event, όπου θα μας συστηθεί, υπογράφοντας τα νέα μοναδικά Boss αρώματα.

Info: Την Παρασκευή 1 Ιουλίου από τις 12 μέχρι και τις 2 μ.μ., το διακεκριμένο μοντέλο θα βρίσκεται εκεί, και θα μας μυήσει στον κόσμο της νέας συλλογής αρωμάτων του οίκου!

ΣΑΒΒΑΤΟ

Έκθεση «Μνημονικοί Τόποι. Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία στη Μακεδονία»

moyseio-makedonikoy-agona-750x482.jpg

Η έκθεση «Μνημονικοί Τόποι. Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία στη Μακεδονία» με εικαστικά έργα, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από τη συλλογή του Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη και άλλων δημιουργών εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Στα έργα παρουσιάζεται η αδιαμφισβήτητη ακμή και προκοπή του ελληνισμού της Ανατολής στην οικονομία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, όπως και η ανάγκη των προσφύγων και των επόμενων γενεών να διατηρήσουν, να διασώσουν και να προβάλλουν στο διηνεκές τα ήθη και τα έθιμα της πατρικής γης.

Info: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Σάββατο 10:00-14:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Παιδική παράσταση "Jurassic Adventures"

9159fd72694a4b9db3a6c5ba9c35d5d3.jpg

Σ' ένα απομακρυσμένο νησί ο Dr. Grand με τον πιστό του βοηθό, την κόρη του, τους φίλους της, κι ένα ρομπότ κλωνοποιούν τους πρώτους Δεινόσαυρους. Κι ενώ ετοιμάζονται να τους παρουσιάσουν για πρώτη φορά στους ανθρώπους, ένας τυφώνας ανατρέπει ολοκληρωτικά τα σχέδιά τους. Τότε τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό δράση, όμως όλοι οι δεινόσαυροι έχουν «δραπετεύσει» από τον προστατευμένο χώρο, τα αυγά τους χάνονται και η μεγάλη περιπέτεια στην ζούγκλα έχει ήδη αρχίσει. Η παράσταση είναι ένα φανταστικό ταξίδι στην προϊστορική εποχή με πρωταγωνιστές «αληθινούς» δεινόσαυρους, που κινούνται και ανταποκρίνονται, χαρίζοντας μας μια υπέροχη επαφή με την προϊστορία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022. Παίζουν: Νίκος Χρηστίδης, Χρήστος Κορδελάς, Αναστασία Φλεμοτόμου, Φώτης Σπύρου κ.ά.

Info: Μονή Λαζαριστών, Κυριακή στις 20:45.

Έκθεση «Η πολυφωνική παράδοση του 19ου αιώνα: Κοσμήματα και όπλα από τις συλλογές Άντυς Αντώτσιου και Αντώνη Σουλιώτη»

1200px-museum-of-byzantine-culture.JPG

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει την έκθεση «Η πολυφωνική παράδοση του 19ου αιώνα: Κοσμήματα και όπλα από τις συλλογές Άντυς Αντώτσιου και Αντώνη Σουλιώτη». Το Μουσείο συνεχίζοντας της πολυετή συνεργασία του με ιδιώτες συλλέκτες παρουσιάζει ενδιαφέρουσες συνέχειες και ασυνέχειες στις παραδόσεις του 19ου αιώνα μέσα από ιδιαίτερα κοσμήματα και οπλισμό από τις συλλογές της Άντυς Αντώτσιου και του Αντώνη Σουλιώτη. Στην έκθεση παρουσιάζονται χαρακτηριστικά κοσμήματα ανά γεωγραφική περιοχή (Μακεδονία, Θράκη, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, Αιγαίο, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κύπρος και Επτάνησα), αλλά και ως ομάδες κοσμημάτων που εικονογραφούν τις βασικές τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης οι οποίες επεξηγούνται και μέσα από πληροφοριακά βίντεο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, καθημερινά 08:00-20:00.

Have a nice week!