fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Όσα θα απολαύσουμε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Όσα θα απολαύσουμε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Ανακαλύψτε τις πιο updated προτάσεις


Η νέα εβδομάδα μάς βάζει σε ανοιξιάτικο mood, φέρνοντας νέες προτάσεις στην πολιτιστική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Δρώμενα και events για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας, από σήμερα Δευτέρα έως και την Κυριακή. Παρακάτω, καταγράψαμε τις καλύτερες προτάσεις που θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Κρατήστε σημειώσεις...

Δευτέρα

SKG Live Music Festival

shutterstock-288688148.jpg

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διοργανώσει φέτος, για πρώτη φορά, ένα 4ημερο φεστιβάλ μουσικής, 15, 16, 17, 18 Απριλίου, στον εμβληματικό ιστορικό χώρο του Ολύμπιον, στο κέντρο της πόλης. Στόχος είναι η ανάδειξη και προώθηση της μουσικής δημιουργίας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα η στήριξη του συγχρόνου πολιτισμού μας, η αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής μας και, τέλος, η παρουσίαση επιλεγμένων ήχων, με τη φρεσκάδα και την δυναμική του πρώτου ακούσματος.

Info: Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), 15-18 Απριλίου.

Ταινία "Back to Black"

866177.jpg

Η εκπληκτική ιστορία της πρώιμης πορείας προς τη δόξα της Amy Winehouse και της δημιουργίας του του πρωτοποριακού της άλμπουμ, "Back to Black". Ειπωμένη από την οπτική της Amy και εμπνευσμένη από τους πολύ προσωπικούς της στίχους, η ταινία παρακολουθεί τη σπουδαία γυναίκα πίσω από το καλλιτεχνικό φαινόμενο και την ταραχώδη σχέση που βρίσκεται στον πυρήνα ενός από τα πιο θρυλικά μουσικά άλμπουμ στην ιστορία. Σκηνοθεσία: Sam Taylor-Johnson. Πρωταγωνιστούν: Marisa Abela, Eddie Marsan, Jack O'Connell.

Info: Cineplexx One Salonica - Αιθ. 6 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Δευτέρα 19:45 και 22:10.

«Οθέλλος/Πορνογραφία» στο Θέατρο Τ

862686.jpg

Με αφετηρία το σαιξπηρικό πρωτότυπο, η παράσταση εστιάζει στα έμφυλα στερεότυπα και συνδέει την πορνογραφία με τις δολοφονίες γυναικών. Απόδοση – Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης. Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Γιώργος Κριθάρας, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου.

Info: Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16), Δευτέρα στις 21:15.


Τρίτη

Η Φύση στη Μουσική

1066-1.jpg

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις απεικονίσεις της Φύσης στη Μουσική, θα παρουσιάσει ο Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ κ. Γιάννης Μουρέλος, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου. Η μουσική αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή τέχνη, καθότι χρησιμοποιεί εντελώς αφηρημένα υλικά μέσα από τη διάσταση του χρόνου. Διεγείρει συθέμελα τις αισθήσεις στο σύνολό τους, ίσως επειδή δεν ενέχει οπτική διάσταση. Ως προς αυτό δε, διαφέρει εκ διαμέτρου από τις εικαστικές τέχνες, ζωγραφική και γλυπτική. Η εκδήλωση διαθέτει ακουστικό αλλά και οπτικό σκέλος, καθώς θα μεταφερθούμε σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών, ακούγοντας (και βλέποντας) φημισμένες ορχήστρες και καταξιωμένους αρχιμουσικούς, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται δυστυχώς εν ζωή. Η επιλογή έγινε με ιδιαίτερα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και κατά κάποιο τρόπο αποτελεί ένα απάνθισμα του δευτέρου ημίσεος του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα σε επίπεδο καλλιτεχνών και συμφωνικών συνόλων. Όλα, ανεξαιρέτως, τα παραδείγματα προέρχονται από τον χώρο του συμφωνικού ρεπερτορίου. Από δομικής απόψεως, η βραδιά υιοθετεί τη θεωρία των τεσσάρων στοιχείων και χωρίζεται στα ακόλουθα τέσσερα μέρη: Αέρας, Γη, Φωτιά, Νερό με τα αντίστοιχα μουσικά παραδείγματα.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Αγίου Δημητρίου 159), Τρίτη στις 19:00.

Irina Bodryaga, έκθεση ζωγραφικής

10000526098486846419411934821-964x1024.jpg

Η Myro Gallery παρουσιάζει στον χώρο του Project Room (Myro Gallery) την ατομική έκθεση της Irina Bodryaga. Η Irina Bodryaga γεννήθηκε στη Γερμανία σε μια στρατιωτική οικογένεια. Σε μικρή ηλικία η οικογένειά της μετακόμισε στην Ουκρανία, όπου μεγάλωσε. Το 2005 απέκτησε μια υψηλή μηχανική εκπαίδευση, ταυτόχρονα ασχολήθηκε με το modeling, που έγινε η κύρια δραστηριότητά της για αρκετά χρόνια. Αλλά η επιθυμία για το «όμορφο» και την δημιουργικότητα κίνησε τη συνείδησή της... και μια μέρα η τέχνη εισέβαλε οριστικά στη ζωή της. Έτσι, με τα πρώτα έργα τέχνης το 2013-2014 γεννήθηκε το "BHAGA", η αισθησιακή πλευρά της προσωπικότητάς της, μέσα από την οποία επικοινωνεί με αυτόν τον κόσμο, μεταδίδοντας στα έργα της, πρώτα απ' όλα, συναισθήματα και μετά το μυστήριο και την ομορφιά του κόσμου γύρω της. Αφού μπήκε στη δημιουργικότητα απροσδόκητα για εκείνη, χωρίς γνώσεις και εμπειρία, έχτισε το δρόμο της μόνη της, με ενστικτώδη τρόπο. Είναι μια αυτοδίδακτη «ελεύθερη καλλιτέχνης» που ζωγραφίζει σε ρεαλιστικό στιλ ό,τι την εμπνέει... ανθρώπους, ζώα, τοπία, τη θάλασσα... Η ζωγραφική για εκείνη είναι σαν διαλογισμός, επαφή και αφομοίωση με το θέμα που έχει επιλέξει. Όσο ζωγραφίζει, το ζει. Γι' αυτό, σε όλα τα έργα της υπάρχει ένα κομμάτι από εκείνη.

Info: Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8), Τρίτη 15:00 - 21:00.

Ναταλία Καραγιάννη, ηχητική εγκατάσταση «Nτάγκο»

img-7149-1-1jpg.webp

Το «Nτάγκο», μια ηχητική εγκατάσταση της Ναταλίας Καραγιάννη παρουσιάζεται στο Ισλαχανέ. Είναι ένα ηχητικό έργο με τρεις φωνές, μουσική και αρχειακές ηχογραφήσεις. Το έργο πραγματεύεται τον θάνατο ενός δεκαεννιάχρονου 'Ελληνα μετανάστη στην Τασμανία το 1956, μια εποχή όπου η πολιτική μετανάστευσης της Αυστραλίας ήταν ακόμα δημοσίως ρατσιστική.

Info: Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ (Ελένης Ζωγράφου 2), Πέμπτη 10:00 - 14:00.


Τετάρτη

«Ρωμαίος και Αννέτα» του Jean Anouilh στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

864518.jpg

Ο έρωτας είναι αυτός που κυριαρχεί στη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έρχεται το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου. Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και Αννέτα» του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ θα θυμίσει στους θεατές τον ρομαντισμό, και τη θυσία που χρειάζεται να γίνει για έναν μεγάλο έρωτα. Σκηνοθεσία: Άννα Φόνσου. Παίζουν: Έφη Δρόσου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Αίγλη Κατσίκη.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Τετάρτη στις 19:00.

«Σκηνές από έναν Γάμο» του Ingmar Bergman στο Θέατρο Αυλαία

776998.jpg

Το σπαρακτικό αριστούργημα του Ingmar Bergman «Σκηνές από έναν Γάμο», γράφηκε ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Bergman. Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης. Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον. Μετάφραση- Δραματουργική Επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Τετάρτη στις 21:00.

Daphne Valente | Charity fashion show "Lost my marbles"

image001.png

Για πρώτη φορά, η σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε, θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη τη νέα της συλλογή "Lost my marbles", όπου είναι εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα και τα Γλυπτά του Παρθενώνα, δηλώνοντας έτσι την ηχηρή της υποστήριξη για την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Μια φράση που σημαίνει στην Αγγλική αργκό ότι «έχασα τη λογική μου, τρελάθηκα», της έδωσε το ερέθισμα να δημιουργήσει την καλοκαιρινή της συλλογή και να διαμαρτυρηθεί με δημιουργικό τρόπο για την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μια διαμαρτυρία που αντηχεί την κραυγή της κλεμμένης Καρυάτιδας που λαχταρά την επανένωση με τις αδελφές της στον Ιερό Βράχο. Η επίδειξη θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το φιλανθρωπικό έργο του «Παιδικό Χωριό SOS» Πλαγιαρίου.

Info: MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154 - εντός ∆ΕΘ-Helexpo), Τετάρτη στις 20:00.


Πέμπτη

«Η Επέτειος» του Anton Chekhov στο Θέατρο Αμαλία

06s2th.jpg

Η μονόπρακτη κωμωδία του Anton Chekhov «Η Επέτειος» έρχεται στις 11 και 18 Απριλίου 2024 στο Θέατρο Αμαλία σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίνας Γεωργούση και Γωγώς Κοτζαερίδου. Μια κωμωδία με απρόσμενες εκπλήξεις παρουσιάζει η θεατρική ομάδα "Radiant". Μια κωμωδία γεμάτη ευτράπελα και ανατροπές που θα προσφέρει γέλιο σε όλες τις ηλικίες. Σκηνοθεσία: Γεωργούση Μαρίνα, Κοτζαερίδου Γωγώ. Παίζουν: Αρτουμάς Αλέξανδρος, Γεωργούση Μαρίνα, Κοτζαερίδου Γωγώ, Παλάβρατζη Βίκυ, Παπαδέλη Θεοδώρα, Χατζηπροκοπίου Στέλλα.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Πέμπτη στις 21:00.

Προβολή ντοκιμαντέρ «Η Κλαίρη τι κάνει;» στο Αθήναιον

h-klairi-ti-kanei-foto5-1jpg.webp

Η Κινηματογραφική Λέσχη Solaris συνεργάζεται με το Κινηματοθέατρο Αθήναιον, στη Θεσσαλονίκη, Βασιλίσσης Όλγας 35. Ξεκινώντας τη νέα περίοδο προβάλλουμε την ταινία-ντοκιμαντέρ «Η Κλαίρη τι κάνει;», της Χρύσας Τζελέπη. Πρόκειται για ένα πολύ καλό δείγμα direct cinema που, σε αντίθεση με άλλα δείγματα αυτού του ρεύματος, έχει τέτοιο ρυθμό που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, έτσι ώστε αυτός να διευκολυνθεί να εστιάσει στα ιδιαίτερα θέματα της ταινίας. Παρακολουθούμε της ζωή της Βάγιας που έχει άνοια. Την προσέχει η κόρη της, Μαρία Οικονόμου, σκηνοθέτης και εικαστικός. Η κάμερα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ως αντικειμενικός παρατηρητής. Οι λήψεις έχουν γίνει επί σειρά ετών. Αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι η αποδόμηση και το χιούμορ. Ξέρουμε ότι πίσω από μία καλή τραγωδία βρίσκονται κωμικά στοιχεία και πίσω από μία κωμωδία υπάρχουν τραγικά στοιχεία. Η κωμωδία ξέρει από τραγωδία και το αντίστροφο.

Info: Θέατρο Αθήναιον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35), Πέμπτη στις 21:00.

«Έρωτας είναι θαρρώ» - Γιάννης Πάριος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

parios.jpg

Γιάννης Πάριος, ο τραγουδιστής που υμνεί τον έρωτα και σαγηνεύει την ψυχή μας, πάντα διαχρονικός καθηλώνει τον καθένα μας με τραγούδια χιλιοειπωμένα κι όμως, συνεχίζουν να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, να συγκινούν, να καθηλώνουν μικρούς και μεγάλους και να ζωντανεύουν αναμνήσεις και οράματα! Τα λόγια περισσεύουν όταν κατακλύζονται από δεκάδες συναισθήματα που μόνο ένας τεράστιος τραγουδιστής θα μπορούσε να τα βγάλει... Ήχοι, μελωδίες και μια μοναδική καταπληκτική φωνή θα ανταμωθούν με όλους μας για μία μοναδική μουσική συνάντηση.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00.


Παρασκευή & Σαββατοκύριακο

«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Bertolt Brecht στο Βασιλικό Θέατρο

862788.jpg

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας είναι μια διαχρονική σπουδή χαρακτήρων και συμπεριφορών, μία βαθιά ανάλυση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της εποχής του που παραμένει, ωστόσο, έως και σήμερα επίκαιρη. Ένα έργο ποιητικό, τολμηρό, με αγωνία, σασπένς, ανατροπές που πραγματεύεται την αέναη διαμάχη του Καλού με το Κακό, «μιλάει» για την καλοσύνη και κατά πόσο αυτή μπορεί να «επιβιώσει» σε μια κοινωνία φαύλη και διεφθαρμένη, ένα έργο που προκαλεί τον θεατή να σκεφτεί. Δε δίνει λύσεις ή απαντήσεις αλλά μας αφήνει ελεύθερους να καταλήξουμε σε δικά μας συμπεράσματα. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς. Παίζουν: Μελίνα Αποστολίδου, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Ελένη Θυμιοπούλου, Στέλιος Καλαϊτζής κ.ά.

Info: Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00.

Έκθεση γλυπτών της Ερμίνας Αβραμίδου στην Metamorfosis ART Gallery

snapinstaapp-438092730-18426701392033138-6198305937579148688-n-1080.jpg

Με σκοπό να προκαλέσει τη σκέψη, να αμφισβητήσει τη λογική και να ενεργοποιήσει τη φαντασία η πρόσφατη σειρά έργων της Ερμίνας Αβραμίδου αντιπροσωπεύει την τρισδιάστατη μορφή αυτής της αποσπασματικότητας. Παρουσιασμένα με μια ποικιλία μέσων, η σχεδόν εμμονή της καλλιτέχνιδας με την τέχνη της απάτης κρατάει τον θεατή απασχολημένο και ανήσυχο, στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Η εικαστικός εφαρμόζει ακρυλικά χρώματα αυτοκινήτου, μελάνια και ακρυλικά σπρέι πάνω σε ανακυκλωμένο πλαστικό, δημιουργώντας δυναμικές επιφάνειες και μορφές που διαμορφώνει με τη δική της μοναδική προσέγγιση.

Info: Metamorfosis ART Gallery (Χρυσοστόμου Σμύρνης 11), εγκαίνια Παρασκευή στις 20:00.

Νίκος Πορτοκάλογλου live στο Block 33

nikos-portokaloglou.jpg

O Νίκος Πορτοκάλογλου θα δώσει δύο συναυλίες μαζί με τους Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρωνα Τσουράπη και τους Ευγενείς Αλήτες στις 19 και 20 Απριλίου στο Block 33. Ο τραγουδοποιός γιόρτασε το περασμένο καλοκαίρι τα 40 χρόνια διαδρομής του από τους Φατμέ μέχρι το Μουσικό Κουτί, με δύο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο και μια μεγάλη πανελλήνια περιοδεία, σαν επιστέγασμα μιας σπάνιας σε διάρκεια και δημιουργικότητα παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι. Η συναυλία θα περιέχει τα πιο γνωστά τραγούδια από το ρεπερτόριο των καλλιτεχνών, αλλά και επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις εντυπωσιακές ενάρξεις της εκπομπής. Ο Νίκος συνδυάζει με μαεστρία τα πιο απροσδόκητα ελληνικά και ξένα τραγούδια και τα ερμηνεύουν μαζί με τη Ρένα, όπως και κάποια αγαπημένα τους τραγούδια σε νέες διασκευές. Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες».

Info: Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30.

«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» του Jeff Baron στο Ράδιο Σίτυ

822043.jpg

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά το θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Manhattan δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν - με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο – συγγενείς. Δυο μοναξιές που συναντιούνται για να βγουν μαζί έξω από το καβούκι, προς το φως. Ερμηνεύουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Αποστόλης Τότσικας.

Info: Ράδιο Σίτυ (Λεωφ.Βασιλίσσης Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Η Γιορτή του Παραγωγού

431311495-431233172580715-3599263270496174605-n.jpg

Η Γιορτή του Παραγωγού έρχεται από το σύγχρονο παντοπωλείο Olicatessen, στον εμβληματικό χώρο της Αγοράς Μοδιάνο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η Κεντρική Αγορά Τροφίμων μετατρέπεται σε ένα μεγάλο φιλόξενο τραπέζι και αγκαλιάζει μερικούς από τους πιο σπουδαίους συνεργάτες του Olicatessen, που διακρίνονται για την υπεροχή στην ποιότητα και γεύση των προϊόντων τους. Μια ολοήμερη εκδήλωση γευσιγνωσίας, με σκοπό την ανάδειξη των υπέροχων Ελλήνων παραγωγών και των εξαιρετικών προϊόντων τους. Με τα σταντ των παραγωγών να κατακλύζουν τον κεντρικό διάδρομο της Αγοράς Μοδιάνο, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα πρόσωπα πίσω από τα προϊόντα, να μάθει από πρώτο χέρι για την ιδέα, την εξέλιξη, την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παραγωγικών τους κόπων, και φυσικά να δοκιμάσει τα μοναδικά προϊόντα τους.

Info: Olicatessen Αγορά Μοδιάνο (Ερμού 24 και Βασιλέως Ηρακλείου) 33 Σάββατο 11:00 - 17:00.

«Επιστροφή στον Φόνο» της Αγκάθα Κρίστι στο Θέατρο Αμαλία

823005.jpg

Μια παράσταση βασισμένη στην ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Πέντε Μικρά Γουρουνάκια», που η ίδια διασκεύασε για το θέατρο. Τα γουρουνάκια είναι πέντε. Το ένα είναι ο δολοφόνος. Και ο λύκος αυτή τη φορά δεν είναι ο κακός, αλλά εκείνος που θα λύσει το μυστήριο. Πώς όμως, χωρίς κανένα χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια του. Τίποτα δεν είναι όπως νομίζουμε και όπως φαίνεται. Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης. Ερμηνεύουν: Γιώργος Φρατζεσκάκης, Αννέτα Παπαθανασίου, Ελένη Βουτυρά, Σαράντος Γεωγλερής, Κωνσταντίνος Λάγκος, Παναγιώτης Καρμάτης, Ελένη Μπουκουβάλα, Στέλλα Κοσμοπούλου, Στυλιανή Κλείδωνα.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή στις 18:30 και στις 21:15.

«Μαθήματα Κωμωδίας» του Θοδωρή Αθερίδη στο Κολοσσαίον

856707.jpg

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας. Απάντηση με γέλιο αντιπροτείνει ο συγγραφέας με το ένατο κατά σειρά θεατρικό του έργο, έξι χρόνια μετά το «Δόξα πατρή», εκφράζοντας την άποψη του πως «το να μάθεις να γελάς μ αυτό που σε βασανίζει, σε οδηγεί στην λύση και στην κάθαρση». Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Ηλίας Βαλάσης, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Αναστασία Τσιλιμπίου.

Info: Κολοσσαίον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Σάββατο στις 19:00.

Έκθεση "Dali Cybernetics: The Immersive Experience"

1920photo2-1.jpg

Η επίσημη έκθεση Dali Cybernetics, μια παραγωγή που περιοδεύει ανά τον κόσμο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης έως 29 Ιουνίου. Ένα σύμπαν καθηλωτικών εικόνων, χρωμάτων και εφέ. Ο εικαστικός κόσμος του μεγάλου σουρεαλιστή ζωγράφου Salvador Dalí ζωντανεύει με καταπληκτικό τρόπο μαγεύοντας όλες τις ηλικίες. Δείτε περισσότερα εδώ.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ'), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 09:30 - 21:30.