fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Η Θεσσαλονίκη γίνεται ο ιδανικός προορισμός
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Η Θεσσαλονίκη γίνεται ο ιδανικός προορισμός

Κάθε ημέρα στην πόλη μας υποδέχεται με άκρως ψυχαγωγικές στιγμές


Η νέα εβδομάδα ξεκινάει και μας προσκαλεί σε μια νέα ενδιαφέρουσα εμπειρία στην πόλη. Πλήθος από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και ενδιαφέροντα events μας περιμένουν για να τα ανακαλύψουμε. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από τα πιο γοητευτικά δρώμενα που πρωταγωνιστούν στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης και σας τα προτείνουμε για να περάσετε υπέροχα κάθε ημέρα.

Let's take a look! 

ΔΕΥΤΕΡΑ

«Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράιν Φρίελ στο Αυλαία

soyini.jpg
Στο Ντόνενγκαλ της Ιρλανδίας, όπως στην ιστορία του θαύματος της Σιλωάμ, η Μόλλυ Σουήνυ, μια γυναίκα σχεδόν τυφλή από τη γέννησή της αναβλέπει, μετά από μια θαυματουργική χειρουργική επέμβαση, που αποφασίζεται και σχεδιάζεται από άλλους, για χάρη της. Ως τα τριάντα έξι της, μαθαίνει τον κόσμο μ’ όλους τους πρόσφορους εναλλακτικούς τρόπους, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σύμπαν. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Μουστάκα, Μαρία Σιδηροπούλου, κ.ά.


Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00.

«Μυθιστόρημα» του Γιώργου Χειμωνά στο Metropolitan Urban Theater

728844.jpg

Δύο ηθοποιοί, η Ελίνα Ρίζου και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παναγιώτη Εξαρχέα, αναλαμβάνουν να εξερευνήσουν την αδυσώπητη βία που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του και τη δυνατότητα που έχει ανά πάσα στιγμή να συμπεριφέρεται με τον πιο τερατώδη τρόπο. Περνώντας από όλα τα πρόσωπα του έργου, διεκδικούν ο ένας τον άλλον, φτάνοντας στην οριακή κατάσταση που αναγκάζει το Τέρας, που ο καθένας κρύβει μέσα του, να εμφανιστεί και να κατασπαράξει οτιδήποτε γύρω του.


Info: Metropolitan Urban Theater, Metropolitan Urban Theater, Δευτέρα & Τρίτη στις 20:00.

"Stand Up Tragedy" στο Θέατρο Αμαλία

742171.jpg

Ένας μονόλογος, που μας μεταφέρει σε έναν ιδιαίτερο ψυχισμό. Μέσα από τα κείμενα: Block Delete, Τσιμέντο Yes, Το κλαρίνο, Μις χαμόγελο, Γενέθλια, η Κάτια Γέρου εκπροσωπεί φιγούρες και ρόλους που δυναστεύουν τη ζωή μας. 

Info: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00. 

ΤΡΙΤΗ

Ομαδική έκθεση «Κιβωτός: Mια κατασκευή φροντίδας»

746562.jpg


Στην έκθεση «Κιβωτός: Mια κατασκευή φροντίδας» (MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 10.12.2022-26.03.2023 / Εγκαίνια: 10.12, 20:00) 43 δημιουργοί με περισσότερα από 75 έργα τέχνης ζωγραφικής, γλυπτικής, και νέων μέσων που προέρχονται από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αποτυπώνουν, διαχειρίζονται και προωθούν την έννοια της κιβωτού ως τρόπου διάσωσης, προστασίας και διατήρησης δεδομένων, αντικειμένων και πληροφοριών για μελλοντική χρήση. Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση οραματίζονται νέους τρόπους διαβίωσης, κόντρα στις πρόσφατες περιβαλλοντικές αλλαγές που αντιμάχονται τη δυναμική του περιβάλλοντος να εμπνέει, να προστατεύει, να αναπνέει, να θεραπεύει, να αναγεννιέται.

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ-Helexpo, Τρίτη από τις 10:00 έως τις 18:00. Διάρκεια έως 23 Μαρτίου 2023. 

ΤΕΤΑΡΤΗ

Κωστής Μαραβέγιας - Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

kostis-maravegias.jpg

Ο Κωστής Μαραβέγιας και η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης με την μπαγκέτα του μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη, παρουσιάζουν μια εορταστική συναυλία και καλούν το κοινό της πόλης, να σμίξουν, να γίνουν όλοι μια μεγάλη παρέα, να νιώσουν, να θυμηθούν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και πάνω από όλα να φύγουν στο τέλος της βραδιάς πιο χαρούμενοι και με θετική διάθεση.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Τετάρτη στις 21:00.

Κινηματογραφικές προβολές του "Fundamentals of Cinema"

dolce-vita-730x410.jpg

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Θεσσαλονίκης να απολαύσει επτά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την ενότητα προβολών Fundamentals of Cinema, έχοντας παράλληλα ως στόχο να συστήσει στο νεανικό κοινό ορισμένες από τις σπουδαιότερες δημιουργίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Στο πλαίσιο της νέας δράσης του Φεστιβάλ, ομιλητές από τον χώρο της κριτικής, θεωρίας και ιστορίας του κινηματογράφου θα παρουσιάσουν-προλογίσουν τις επτά ταινίες, ενώ μετά το τέλος της κάθε προβολής θα πραγματοποιείται συζήτηση-ανάλυση της ταινίας με τη συμμετοχή του κοινού.

Info: Αίθουσα Τζων Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Ναυάρχου Βότση 3, Τετάρτη στις 20:00.

Παρουσίαση δύο τόμων του Peter Soustal για την ιστορική γεωγραφία της Μακεδονίας

.jpg

Με την έκδοση του κορυφαίου αυτού πονήματος για τη Μακεδονία εκπληρώνεται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα του Tabula Imperii Byzantini, αφού χρειάστηκαν γύρω στα είκοσι έτη για την περάτωσή του. Το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή μελέτη για την Ιστορική Γεωγραφία της Μακεδονίας είναι τεράστιο. Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.30 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης θα γίνει η παρουσίαση των δύο τόμων Makedonien, südlicher Teil του Δρ. Peter Soustal, που εκδόθηκαν πρόσφατα από την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών στη Βιέννη στη σειρά "Tabula Imperii Byzantini" (TIB 11). 

Info: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27, Τετάρτη στις 18:30.

ΠΕΜΠΤΗ

Έκθεση «Από την Κρήτη στον Δούναβη. Εικόνες από τη Συλλογή Σέκουλιτς, Μουσείο της Πόλης του Βελιγραδίου»

jpg.webp


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο της Πόλης του Βελιγραδίου προσκαλούν το φιλότεχνο κοινό στα εγκαίνια της έκθεσης "Από την Κρήτη στον Δούναβη. Εικόνες από τη Συλλογή Σέκουλιτς, Μουσείο της Πόλης του Βελιγραδίου". Στην έκθεση παρουσιάζονται, για πρώτη φορά εκτός Σερβίας, επιλεγμένες εικόνες της περίφημης Συλλογής του κληροδοτήματος του ζεύγους Μίλαν και Πάβα Σέκουλιτς, στο Μουσείο Πόλης Βελιγραδίου, που χρονολογούνται από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα και αποτελούν έργα επώνυμων αλλά και ανώνυμων ζωγράφων, αντιπροσωπευτικά των τάσεων της μεταβυζαντινής ζωγραφικής στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, "από την Κρήτη μέχρι τον Δούναβη".

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2. Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Καθημερινά από τις 08:30 μέχρι τις 15:30. Διάρκεια έκθεσης έως:14 Ιουνίου 2023.

Εικαστική έκθεση "SKG Xmas Bazaart"

747970.jpg

Η ARTgrID σε συνεργασία με τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο παρουσιάζει το SKG Xmas Bazaart, ένα μπαζάρ αποκλειστικά με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων που έχουν φιλοτεχνήσει 40 εικαστικοί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα προτείνοντας στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης μικρές στιγμές τέχνης υψηλής αξίας σε χαμηλό κόστος την εορταστική περίοδο.

Η φυσική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 150 εικαστικά έργα, θα λάβει χώρα στη Myrό Gallery, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών εκθέσεων της ARTgrID (artgrid.gr) σε όλη την Ελλάδα. Στην έκθεση βρίσκονται έργα ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, κεραμικά, κατασκευές, φωτογραφία, κολλάζ, και έργα έντυπης ψηφιακής τέχνης. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 17:00-21:00 και θα διαρκέσει μέχρι και τη Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Info: Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8. Έναρξη: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022. Πέμπτη από τις 17:00 έως τις 21:00. Διάρκεια έως 31 Δεκεμβρίου 2022. 

Κινηματογραφική Προβολή, Delicieux: Το Πρώτο Εστιατόριο - Delicious

162358ab48b60adcd26907584d99bf13.jpg


Στη Γαλλία του 1789, λίγο πριν την Επανάσταση, η γαστρονομία αποτελεί αυστηρά τομέα των αριστοκρατών. Πράγματι, το κύρος ενός αριστοκρατικού οίκου εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα και τη φήμη του τραπεζιού του. Οπότε, όταν ο ταλαντούχος μάγειρας Μανσερόν σερβίρει ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του εμπνεύσεως, οι επιπτώσεις είναι σκληρές και απολύεται γοργά. Ο πληγωμένος Μανσερόν απαρνιέται το πάθος του και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό πανδοχείο. Αλλά όταν καταφθάνει μια μυστηριώδης γυναίκα και προτείνει να γίνει μαθητευόμενή του, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια τρελά απολαυστική ιστορία αναζωπυρωμένου πάθους, καθοδήγησης και εκδίκησης… και της δημιουργίας του πρώτου εστιατορίου. Πρωταγωνιστούν: Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe.

Info: Η ταινία θα προβληθεί σε όλους τους κεντρικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Οι ώρες και οι αίθουσες προβολής θα ανακοινωθούν σύντομα. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ραντεβού με τον Τάκη Ζαχαράτο

takis-zaharatos-730x410.webp

O γνωστός Showman της ελληνικής σκηνής δίνει "Ραντεβού" στο Vergina Theatro για ένα λαμπερό & άκρως εορταστικό show! Ο αγαπημένος μας Τάκης Ζαχαράτος σατιρίζει, χορεύει, τραγουδά & ενθουσιάζει σε ένα "Ραντεβού" που θα σας συνεπάρει με το χιούμορ, τις μοναδικές μιμήσεις και το γέλιο μέχρι δακρύων.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα, 12 Χλμ. Εθ.Οδού, ΕΟ Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, Παρασκευή & Σάββατο στις 22:00. Διάρκεια έως 7 Ιανουαρίου 2023. 

Janoska Style goes symphonic "The Christmas program"

janoska-ensemble.jpg

Το σχήμα Janoska Ensemble μεταφέρει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το μουσικό πάθος που το διακρίνει και παρουσιάζει στο κοινό ένα ξεχωριστό στυλ καλλιτεχνικής δημιουργίας, συνδυάζοντας την αρμονία με την εκφραστικότητα. Οι τέσσερις καλλιτέχνες (Ondrej, František και Roman Janoska και Julius Darvas) θα μας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο έμπνευσης γεμάτο ήχους από την jazz και την latin μέχρι την ποπ μουσική, στη διάρκεια του οποίου οι νότες μετατρέπονται νοητά σε εικόνες. Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιοι, οι συνθέσεις τους δεν είναι μόνο ήχος, αλλά ζώσα μουσική καθώς οι θεατές την ακούν και τη βιώνουν.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Παρασκευή στις 21:00. 

«Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen στο Θέατρο Τ

747793.jpg
Κόρη του Στρατηγού Γκάμπλερ, η Έντα είναι μια γυναίκα με δυναμική ανατροφή και προσωπικότητα. Έχοντας χάσει τον έρωτα της ζωής της και τον έρωτα για τη ζωή, όταν ο πατέρας της πεθαίνει, επιλέγει να κάνει έναν συμβατικό γάμο για να επιβιώσει.Γρήγορα και οδυνηρά, η επιλογή της αυτή την οδηγεί στο τέλμα μιας ασήμαντης ζωής, την οποία περιφρονεί αλλά είναι ανίκανη να αλλάξει. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, η Έντα Γκάμπλερ αποφασίζει να "αποχωρήσει" από τον ανδροκρατούμενο και καθωσπρέπει κόσμο, επαναστατώντας ενάντια στον ασφυκτικό κλοιό του γάμου και της οικογένειας που περιορίζει τη γυναικεία ελευθερία.

Info: Θέατρο "Τ", Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16, Παρασκευή στις 21:30. Διάρκεια έως 29 Ιανουαρίου 2023.

Έκθεση «Ξεριζωμοί, 1922-2022. Μαρτυρίες μέσα από την Τέχνη»

742331.jpg

Στην έκθεση του Τελλογλείου "Ξεριζωμοί, 1922-2022. Μαρτυρίες μέσα από την Τέχνη", η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 19:00, το θέμα προσεγγίζεται σε δύο ενότητες μέσα από εικαστικά κυρίως τεκμήρια. Η πρώτη ενότητα σχετίζεται με την περίοδο της μικρασιατικής καταστροφής, η δεύτερη μεταφέρει το θέμα του Ξεριζωμού έξω από τα στενά τοπικά όρια της Μ. Ασίας και Ελλάδας σε πιο κοντινούς χρόνους, στο σήμερα. Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης ο Ξεριζωμός ξεπερνά τα χρονικά και γεωγραφικά όρια της Μ. Ασίας και μας μεταφέρει σε τραγικά όμοιες καταστάσεις του πιο πρόσφατου παρελθόντος και του σήμερα, είτε στον Ελλαδικό χώρο είτε σε άλλες περιοχές του πλανήτη, με την τραγωδία του απάνθρωπου παραλογισμού να συνεχίζεται σε ένα ζοφερό μέλλον. 

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Ἁγ. Δημητρίου 159Α. Εγκαίνια: 16 Δεκεμβρίου. Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00. Διάρκεια έως: 2 Απριλίου 2023.

ΣΑΒΒΑΤΟ

«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αριστοτέλειον

698138.jpg


Με το πιο αισιόδοξο και διορατικό κείμενο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, "Το Όνειρο ενός Γελοίου" καταπιάνονται αυτή τη φορά η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης. Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθ. Ἀμύνης 2, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00.  Διάρκεια έως 2 Ιανουαρίου 2023. 

Τακίμ - Ελένη Βιτάλη «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

vitali-eleni.jpg

Η παράσταση Στο ‘πα και στο ξαναλέω είναι μια περιπλάνηση στις μουσικές του τόπου μας, μια βόλτα στις μουσικές των βουνών, αλλά και της θάλασσας, μια περιπλάνηση στο διονυσιασμό των πανηγυριών, αλλά και στις πιο ήσυχες γιορτές μας, τις πολυφωνικές κι αγκαλιαστές, αλλά και μια περιπλάνηση στην ιστορία του τόπου μας, όπως την αφηγούνται τα τραγούδια. Γι’ αυτό και οι ΤΑΚΙΜ θα συμπράξουν εδώ με τρεις πολύ σημαντικούς ερμηνευτές: την Ελένη Βιτάλη, τη Σοφία Παπάζογλου και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Info:
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Σάββατο στις 21:00.

«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!» του Γιώργου Καπουτζίδη στο Βασιλικό Θέατρο

743626.jpg

Ο Γιώργος Καπουτζίδης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου σπούδασε και ξεκίνησε η πρώτη του επαφή με το θέατρο, για να σκηνοθετήσει το έργο του «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», μια παραγωγή του ΚΘΒΕ που θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Βασιλικό Θέατρο. Το πρώτο του θεατρικό έργο, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε την αγάπη του κόσμου από το αρχικό του ανέβασμα, τώρα παρουσιάζεται σε μια ανανεωμένη εκδοχή, συνεχίζοντας την πετυχημένη του πορεία. Μια κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις που αναδεικνύει μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

Info:
 Βασιλικό Θέατρο, 30ής Οκτωβρίου 2, Σάββατο στις 18:00.

"Hosanna in excelsis"

a1b31d852ba650376209c4c4ea108aa9.jpg

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο "ChorΩδές" καλεί το κοινό, το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 μμ. σε μια διαφορετική περιήγηση. Τέσσερα χορωδιακά σχήματα τραγουδούν σε τρεις διαφορετικές αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, μεταφέροντας με το τραγούδι τους το πνεύμα των Χριστουγέννων στο κοινό της πόλης, στους φίλους και επισκέπτες του.


Info:
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2 Σάββατο στις 13:00. 

ΚΥΡΙΑΚΗ

Συναυλία Ορχήστρας Βιολιώνε με τη Ρεμπέτικη Ζύγια

747279.jpg

Στο πλαίσιο δράσεων διαφύλαξης, ευαισθητοποίησης και ανάδειξης στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, και δη του ρεμπέτικου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και κεντρικό φορέα το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγκεκριμένα την «Ορχήστρα Βιολιώνε» της κατεύθυνσης παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος, στο Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην εν λόγω δράση, για πρώτη φορά στην καλλιτεχνική του πορεία, η "Ορχήστρα Βιολιώνε" επιδιώκει να προσεγγίσει με τον δικό της εναλλακτικό τρόπο ερμηνείας ενδεικτικά κομμάτια του ρεμπέτικου της περιόδου του γραμμοφώνου, και δη αυτά που ερμηνεύονταν από σημαντικούς βιολιστές ή και ορχήστρες εγχόρδων της εποχής. 

Info: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Λεωφόρος Τρίτης Σεπτεμβρίου και Νέα Εγνατία, Κυριακή στις 20:30. 

Κυριακάτικο Πρωινό της Κ.Ο.Θ. με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης

745761.jpg

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, που θα παρουσιάσει έργα Γκολεμίνοφ, Μπαλτά και Πουλένκ. Το σχήμα αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. και καθηγητές του Σ.Ω.Θ. με εκτεταμένο ρεπερτόριο και στόχο την ενθάρρυνση Ελλήνων συνθετών στη δημιουργία νέου ρεπερτορίου. Μαζί τους στη συναυλία αυτή ο πιανίστας Κλαούντιο Στρούγκα.

Info:
 Αίθουσα Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Νίκης 73, Κυριακή στις 12:00.

«Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

742765.jpg

Μία νεαρή υπηρέτρια που εργάζεται σε ένα πλούσιο σπίτι της Αθήνας, αυτοκτονεί. Η Αγγέλα έρχεται από την επαρχία και παίρνει τη θέση της. Γνωρίζεται με τον αδελφό της άτυχης κοπέλας και τον ερωτεύεται. Εκείνος προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για τον θάνατο της αδελφής του. Σύντομα όμως συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση πολύ πιο σκοτεινή απ’ όσο υποψιαζόταν. Η «Αγγέλα», μια ανατρεπτική εκδοχή του γνωστού έργου του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου, βρίσκεται σε εντατικό ρυθμό προβών. Η παραγωγή του ΚΘΒΕ θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη, Κυριακή στις 19:00. Διάρκεια έως: 23 Δεκεμβρίου 2022. 

Have a nice week!