fbpixel

Search icon
Search
Athens Updated: Τα new entries της πρωτεύουσας που επισκεφτήκαμε
MAGAZINE

Athens Updated: Τα new entries της πρωτεύουσας που επισκεφτήκαμε

Τα λατρέψαμε και σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα


Παγωμένα σέικερ, θερινά open air στέκια και γεύσεις δοσμένες με  εποχικό touch παρέδωσαν τα σκήπτρα. Η Αθήνα κινείται σε τροχιά  φθινοπωρινή, την οποία λατρεύουμε να απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Σε μια πρόσφατη απόβασή μας στην πρωτεύουσα λοιπόν επισκεφτήκαμε ό,τι καινούριο έχει να προσφέρει και μας άρεσε πολύ. Προσπαθήσαμε λοιπόν να τα αποδώσουμε σε ένα ταξιδιάρικο κείμενο, που θα σας κάνει να θέλετε να δοκιμάσετε όσα διαβάσετε από πρώτο χέρι.

Το new-entry Birdman, μεταξύ Σκουφά-Βουλής. Ιαπωνική παμπ, minimal, κοσμοπολίτικη. Τα yakitori (γιαπωνέζικα σουβλάκια κοτόπουλου) κι ένα καρέ από nigiri διαφορετικών κοπών Wagyu beef ετοιμάζονται για απόβαση στο πιάτο σου. Πιάνεις μια καλή θέση στο ντιζαϊνάτο μπαρ, μπλέκεις με ρούμια premium, χαζεύεις τα vintage πικάπ πλάι στα ιαπωνικά spirits και απολαμβάνεις ωραίες μουσικές. 

Σε άλλη ρότα, το Bunuel στο Κολωνάκι. Φλερτάρει με 20’s και 30’s spirit κι έμπνευση από τον αξεπέραστο Luis Bunuel. Κράμα μπαρ-μπιστρό με σουρεάλ διάθεση. Ποτά σκληροπυρηνικά -ανάλογα την εποχή- με σπιρτόζες πινελιές. Πίνεις Bloody Mary με βότκα αρωματισμένη με καβούρι και αστακό κι ένα Dry Martini, όπως το απολάμβανε ο Bunuel, και ταξιδεύεις. Από τα πιάτα, το καρπάτσιο μόσχου 12μηνης ωρίμανσης με φρέσκα μπαχάρια και φλοίδες παλαιωμένου πεκορίνο είναι τοπ επιλογή, ενώ τα σαββατοκύριακα έχει ενδιαφέρον και το «πειραγμένο» brunch. Φλερτάρει με αφρώδη κρασιά και στρείδια. Συνεχίζοντας στη Βουλής, το dusty pink Dickie Dee είναι εκεί για soft «σβήσιμο» με βελούδινο, αρτιζανάλ, χειροποίητο παγωτό μηχανής με vegan-μαύρη σοκολάτα, τριαντάφυλλο, φιστίκι ή ανθόγαλα στη βάση του. Αν θες, το ζητάς μέσα σ’ ένα σύννεφο από Cotton Candy και κάτι toppings θεϊκά.

dickie-paqrallaxi.jpg

Dickie Dee

Αν κι έχει healthy πρόσημα κι ένα πλήρες μενού με πρωινό, καφέ και all day snacks, ιντριγκαδόρικα ήταν και τα pancakes με σοκολάτα και φρούτα εποχής που δοκιμάσαμε στο all-day Θεϊκό-Theiko, στην Κολοκοτρώνη & Αγίου Μάρκου. 

Για κλασικό, ιταλικό vitello tonnato με μοσχάρι νουά, flatbreads φρεσκοζυμωμένα και χειροποίητη, γνήσια μαργαρίτα-πίτσα έχει στηθεί η κουζίνα στο Il Barretto (Πλατεία Αγίας Ειρήνης). Εδώ, το μενού του nomad chef Ανδρέα Λαγού έχει όντως ταμπεραμέντο ιταλικό, ουσία, νοστιμιά. Αυθεντικό και το ινδικό Indian Chef της Συγγρού. «Παιδί» μιας ινδικής οικογένειας που «μετακόμισε» την κουλτούρα της και μύησε σταδιακά την Αθήνα σε προσωπικές συνταγές, πριν κάποια χρόνια. Άψογο, το κοτόπουλο τίκα μασάλα με σάλτσα ντομάτας και κρέμα γάλακτος και τα veggie samosa-πιτάκια, γεμιστά με πατάτα, αρακά και κύμινο.  

Στο κεφάλαιο burger η Αθηναϊκή street food σκηνή έχει αφίξεις. Τα Pax της Θεσσαλονίκης συστήθηκαν για πρώτη φορά στο Burger Fest 2018 και μετά την τρίτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού, έκαναν απόβαση στην Αιόλου & Αθηναΐδος και ετοιμάζουν χειροποίητα bun, ένα ζουμερό, 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μπόλικες πατάτες φρέσκες, τραγανές. Όσο για το Queen Bee είναι από αυτά τα Bakehouse Bistro με γαλλικές και νεοϋορκέζικες ρίζες, που βρίσκεις πια στο Κολωνάκι. Το ανακαλύψαμε μετά από ένα γενναίο πρωινό με χειροποίητα ψωμάκια, άπαιχτα cinnamon rolls και παρασκευές από βιολογικό αλεύρι και φυσικό προζύμι.

k-studio-kordakis-queenbee-08.jpg

Queen Bee

Το δε ινσταγκραμικό Third Place (Απόλλωνος), με το φευγάτο design και τις παστέλ αποχρώσεις, θυμίζει κάτι από σπίτι, έχει hip εκτόπισμα και σωστό specialty καφέ. Και αφού παραγγείλετε, ρωτήστε τους για το story πίσω από το όνομα. Το φινάλε επέβαλλε απόβαση στη Βαλαωρίτου, εκεί που κάποτε υπήρχε το all time classic Jimmy’s. Πλέον, άνοιξε πανιά το The Odeon Bistro. Η ιδέα; Το στήσιμο ενός αμερικανικής αντίληψης γαλλικού μπιστρό. Ταρτάρ μοσχαριού και ψαριού κι ένα τραγανό χοιρινό σνίτσελ για κρεατοφάγους. Οι πρώτες δοκιμές είχαν πολύ ενδιαφέρον. Η λίστα των κρασιών και των premium ουίσκι αποτελούν τα δυνατά χαρτιά και το μενού του έχει ακόμη πολλά να δώσει.

the-odeon.jpg
The Odeon Bistro
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 142 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018