Νοσταλγικό φαγητό, street αμαρτίες αισθήσεων, gourmet γευστικές συναντήσεις αλλά και ισχυρές ιταλικές «δόσεις» αρώματος ήρθαν να προστεθούν στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από σήμερα την γευστική μας εξερεύνηση και να ανακαλύψουμε τα καινούργια αγαπημένα μας στέκια! Συγκεντρώσαμε πέντε νέους γευστικούς προορισμούς της Αθήνας για να απολαύσουμε το φαγητό και το ποτό μας το Σαββατοκύριακο.
Take a look!
Για high-class comfort food: Grande Dame
Η γοητευτική ασπρόμαυρη Αθήνα με τις μυρωδιές της αστικής της κουζίνας έχει δώσει το δικό της ραντεβού με την μοντέρνα minimal επιμέλεια της τραπεζαρίας. Σε ένα ιστορικό νεοκλασικό της οδού Νίκης, φρέσκα λουλούδια, λευκά πορσελάνινα σερβίτσια και τα διαχρονικά black and white πλακάκια στο πάτωμα δημιουργούν μια γλυκιά ατμόσφαιρα που ισορροπεί επιτυχημένα μεταξύ του παλιού και του νέου. Πίσω από την δημιουργία του εστιατορίου κρύβεται η υπογραφή του Γιάννη Σολάκη, ο οποίος διακρίνεται για το έντονο μαγειρικό του πάθος. Το ριζότο μοσχολέμονο με λαυράκι σχάρας με τα ιδιαίτερα μυρωδικά από κόλιανδρο και τσίλι, όπως και το ρυζόγαλο λευκής σοκολάτας με ανανά, φρούτα του πάθους, μάνγκο και καρύδια μας προσκαλούν σε ένα διαφορετικό «παιχνίδι» γευσιγνωσίας που αξίζει την δοκιμή!
Info: Νίκης 46, Πλάκα | Facebook: Grande Dame | Instagram: @grande.dame.atheniantavern
Για ιταλικό αέρα Τρατορίας: Cavaliere
Στον αριθμό 42 της Ελευθερίου Βενιζέλου, μια αυθεντική ιταλική ατμόσφαιρα μας περιμένει. Ένας άνετος μεγάλος χώρος συνδυάζει σε αισθητική ισορροπία το ξύλο, το μάρμαρο, τα φυτά και το μέταλλο. Την παράσταση κλέβει η open kitchen με τον custom made ξυλόφουρνο της Valoriani, όπου γεύσεις και αρώματα μας συνεπαίρνουν καθώς παρακολουθούμε την προετοιμασία του menu. Το risotto zucca με κολοκύθα, καβουρδισμένο φουντούκι, λάδι φασκόμηλου και κρέμα gorgonzola όπως και η παραδοσιακή συνταγή pappardelle gallo που απογειώνεται με σαντιγί από pecorino μας ταξιδεύουν μοναδικά, ειδικά αν συνοδευτούν και από τα Negroni ή El Presidente barrel aged cocktails!
Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 42 | Facebook: Cavaliere Ristorante | Instagram: @cavaliere_ristorante
Για ένα concept bar: Έπρεπε
Trendy bar food, fresh cocktails και χαλαρές συζητήσεις με αγαπημένη παρέα ολοκληρώνουν μοναδικά ένα βράδυ καθημερινής στην ανοιξιάτικη Κυψέλη! Χαμηλός φωτισμός, industrial διακόσμηση και cute χρωματιστά μεζεδάκια εναλλάσσονται στο τραπέζι και συνοδεύουν κάθε μας ποτό. Αυτό αποτελεί και το main concept του bar. Από γλυκά και αλμυρά ταρτάκια με ξηρούς καρπούς μέχρι ένα fresh gourmet πιάτο με ημίπαστο σκουμπρί, πίκλες και buttermilk, οι γευστικές επιλογές είναι πολλές και κατασκευάζουν μικρά πυροτεχνήματα σε κάθε μπουκιά. Enjoy!
Info: Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη | Instagram: @eprepe_bar
Για Σκανδιναβική φιλοσοφία: Fika
Ένα μικρό μαγαζάκι στο Κουκάκι είναι γεμάτο ζωντανά καταπράσινα φυτά και ακολουθεί πιστά την σκανδιναβική φιλοσοφία ζωής. Μας μαθαίνει να βρίσκουμε την ιδανική στιγμή μέσα στην ημέρα για να "ρίχνουμε ρυθμούς", να χαλαρώνουμε και να εκτιμούμε τα καλά πράγματα στη ζωή! Ένας πρωινός καφές με τους φίλους μας πριν την δουλειά μαζί με μια γλυκιά μπουκιά από αφράτα κρουασάν βουτύρου και μοσχομυριστές σφολιάτες, γεμιστές με ζουμερά κόκκινα φρούτα είναι οι κατάλληλες γευστικές επιλογές. Για εσάς που λατρεύετε τα αλμυρά snacks, το σάντουιτς με αχνιστό ψωμί, φρέσκια μελιτζανοσαλάτα, δροσερή sauce γιαουρτιού και αυθεντικό chimichurri θα σάς χαρίσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας!
Info: Βούρβαχη 6, Ακρόπολη | Facebook: Fika.athens | Instagram: @fika.athens
Για street food απολαύσεις: Guerilla Chef Burgers
Μόνο ένα cheeseburger στο χέρι και φύγαμε! Ο ορισμός του dirty street food δεν ακολουθεί αυστηρούς γευστικούς κανόνες, απλώς αγαπά τις έντονες μυρωδιές και το λαχταριστό καυτό μπιφτέκι! Η κατακόκκινη neonεπιγραφή στη γωνία της Σολωμού με την Τζωρτζ είναι γεμάτη υποσχέσεις και δεν γίνεται να μην κάνουμε μια βραδινή στάση για μια risky ζουμερή ατασθαλία! Αρκεί να μην ξεχάσουμε την παγωμένη μπύρα!
Info: Σολωμού 33 | Instagram: @guerillachefburgers