fbpixel

Search icon
Search
Athens Calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά
ARTS & CULTURE

Athens Calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά

Από σήμερα κάθε ημέρα στην πρωτεύουσα είναι και μια καλλιτεχνική έκπληξη


Η Αθήνα μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Ένα δεκαήμερο γεμάτο από δημιουργικές προτάσεις ξεκινά και μας προσκαλεί να γίνουμε κοινωνοί σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γεμάτη από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκπλήξεις. Από σήμερα μέχρι την επόμενη Κυριακή, η καρδιά της πρωτεύουσας μας περιμένει για να απολαύσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχαγωγίας.

EXHIBITIONS

"Weaving I Restoring I Healing" στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων

img-3859.jpeg

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση "Weaving I Restoring I Healing" της καλλιτέχνιδος Catheline van den Branden στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», από τις 28 Μαΐου έως τις 7 Ιουλίου 2023. Στην έκθεση, που υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστούν έργα τα οποία σχετίζονται με την πρακτική της υφαντικής, της φροντίδας και της αποκατάστασης.Σε αυτή θα εκτεθούν περίπου 20 έργα της καλλιτέχνιδας δουλεμένα με διαφορετικές τεχνικές (ζωγραφική, χαρακτική, τυπώματα, οπτικοακουστικά μέσα) και σε διαφορετικές επιφάνειες (mylar, γιαπωνέζικο και βαμβακερό χαρτί). Τα έργα αναφέρονται σε οικοτεχνικές πρακτικές και στη σχέση που αυτές διατηρούν μέχρι σήμερα με την τέχνη, σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Ταυτόχρονα, παραπέμπουν σε ιστορίες, μύθους και παραμύθια, ιδιαίτερα διαδεδομένους, που σχετίζονται με τα αρχαία ελληνικά έπη και μυθολογία και την λαϊκή παράδοση.

Την έκθεση, η οποία εντάσσεται στο μεγάλο Φεστιβάλ της πόλης, Athens City Festival* και στο πρόγραμμα Πολιτισμός είναι η Αθήνα / Culture is Athens, επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός Τέχνης και Σύμβουλος του Δημάρχου για τον Πολιτισμό.

Info: Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Αθήνα. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 18:00. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Παρασκευή 11:00-16:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00 - 15:00. Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαΐου - 7 Ιουλίου 2023.

Έκθεση φωτογραφίας “Piraeus Aquatic” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά 

elli-agiannidi-piraeus-aquatic-g.jpg

Η έκθεση φωτογραφίας “Piraeus Aquatic” της Έλλης Αγιαννίδη, αποτυπώνει αφηγηματικά στιγμές και συναισθήματα που βιώνουν οι αθλητές κατά την επαφή τους με το υγρό στοιχείο, αποδίδοντας μια διαφορετική αντίληψη του υδάτινου σύμπαντος. Οι φωτογραφίες που συνθέτουν την έκθεση αναδεικνύουν ένα ξεχωριστό υποβρύχιο κόσμο που περικλείει γαλήνη, μαγεία, φως και ζωντάνια. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου φωτογραφικού project της Έλλης Αγιαννίδη για τις ανάγκες του οποίου πραγματοποιήθηκαν φωτογραφίσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καστέλλας «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στις οποίες συμμετείχαν η ομάδα πόλο γυναικών Ολυμπιακού, η ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης της Μαριαλένας Ρεματά, η ομάδα πόλο παιδικό Καστέλλας και αθλητές της ομάδας πόλο Εθνικού.

Info: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, Πειραιάς. Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Μαΐου στις 19:00. Ημέρες Λειτουργίας: Παρασκευή 26.05 έως Κυριάκη 04.06. 'Ωρες Λειτουργίας: 10:00-14:00 και 18:00-21:00. Διάρκεια: έως 4 Ιουνίου.

Projects «Μαθαίνοντας Aκόμα από την Αθήνα» & «Hic Sunt Dracones (Εδώ υπάρχουν δράκοντες)» του Rick Lowe στην Gagosian Athens & στο Μουσείο Μπενάκη

rlowe-20230018-crp-large.jpeg

Η Gagosian είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει δύο εκθέσεις έργων ζωγραφικής και έργων σε χαρτί του Rick Lowe στην Αθήνα: Hic sunt dracones (Ανεξερεύνητοι τόποι). Χαρτογραφώντας το Άγνωστο: Ένα πρότζεκτ του RickLowe στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο έχει τη μορφή διαλόγου με την ιστορική συλλογή του ιδρύματος, και Μαθαίνοντας ακόμα από την Αθήνα, η πρώτη έκθεση του Lowe στο παράρτημα της γκαλερί στην πόλη. 

Ο Lowe είναι γνωστός για τα έργα «κοινωνικής γλυπτικής», στα οποία ξεδιπλώνει δεξιότητες στην οργάνωση των πολιτών, την πολιτική διαμαρτυρία, την ανάπτυξη ακινήτων και την κριτική της αρχιτεκτονικής, καθώς και για σχετικά έργα ζωγραφικής και έργα σε χαρτί. Από τότε που διάβασε τον Αριστοτέλη, ο ελληνικός πολιτισμός του ασκεί αμείωτη γοητεία. Μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα το 2015 ως προσκεκλημένος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, βυθίστηκε στην ατμόσφαιρα του τόπου περπατώντας από το προάστιο της Βουλιαγμένης έως το κέντρο της Αθήνας. Όταν επέστρεψε την επόμενη χρονιά για να αρχίσει να προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στην Documenta 14: Μαθαίνοντας από την Αθήνα, ανανέωσε τους δεσμούς του με την πόλη ως αστικό χώρο δημιουργώντας το Victoria Square Project (2016–), μια εξελισσόμενη συνεργατική παρέμβαση συμμετοχικού χαρακτήρα που εξερευνά τις αλληλεπιδράσεις των Ελλήνων κατοίκων με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Info: «Μαθαίνοντας Aκόμα από την Αθήνα». Εγκαίνια: Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 6-8 μ.μ. 7. Gagosian, Αναπήρων Πολέμου 22, Αθήνα. Διάρκεια: έως29 Ιουλίου 2023. "Hic sunt dracones (Ανεξερεύνητοι τόποι). Χαρτογραφώντας το Άγνωστο: Ένα πρότζεκτ του Rick Lowe": Εγκαίνια: Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 6-8 μ.μ. Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα. Διάρκεια: Από 1 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2023.

 «Μελάνι σε Χαρτί 8: Οι γραφές της τέχνης» στη Luminοus Eye

melani-se-xarti-oi-grafes-tis-texnis-g-1.jpg


Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος, σε συνεργασία με 32 εικαστικούς καλλιτέχνες, μας προσκαλεί να επισκεφθούμε την έκθεση «Μελάνι σε Χαρτί 8: Οι γραφές της τέχνης». Στο δημιουργικό αυτό project, κέντρο εστίασης αποτελεί η ιστορία του χαρτιού και του μελανιού, αλλά και οι τρόποι, μέσα από τους οποίους οι ίδιοι οι καλλιτέχνες ερμηνεύουν και προσεγγίζουν τα υλικά αυτά. Μια από τις φράσεις του Καπράλου είναι: «Αν γράψουμε ότι “Η ανθρώπινη ιστορία έχει γραφεί με μελάνι” οι περισσότεροι θα σκεφτούν βιβλία. Πολύ νωρίτερα, η ανθρώπινη μνήμη ζωγραφίστηκε στους βράχους των σπηλαίων με μελάνη, πολύ πριν εφευρεθεί καν η έννοια της γραφής. 100.000 χρόνια οι άνθρωποι πρώτα ζωγράφισαν και μετά, σταδιακά, έγραψαν ό,τι θα πρέπει να διασωθεί».

Info: Luminous Eye, Μητσαίων 2Α, Αθήνα. Εγκαίνια: Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, 18:00 - 22:00. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, 14:00 - 18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 17:00 - 21:00. 

Ομαδική έκθεση «Η θάλασσα που αγάπησα» στη γκαλερί Καψιώτη

h-thalassa-poy-agapisa-trianta-eikastikoi-exymnoyn-to-aperanto-galazio-stin-gkaleri-kapsioti-1.jpg


Σύμβολο ελευθερίας, αποχωρισμού, ταξιδιού, ομορφιάς, ελπίδας, χαράς και προσδοκιών. Η θάλασσα και η αέναη ομορφιά της είναι μια άσβεστη και παντοτινή αγάπη βαθιά ριζωμένη στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ταυτισμένη με την ιστορία τους. «Τραγούδι που έκαμαν τρεις ποιηταί μεγάλοι, ο ήλιος, ο αέρας και ο ουρανός», αποκαλεί τη θάλασσα ο Καβάφης. Ένα «τραγούδι» που η ομορφιά και το μεγαλείο του έχουν πολλές μορφές κι όλες έχουν «την όψη του ιδανικού». Αυτή την ποικιλόμορφη ομορφιά της θάλασσας και όλα τα συναισθήματα που νιώθουμε βυθίζοντας το βλέμμα ή το σώμα μας στα νερά της, αποτυπώνουν στα έργα τους οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση με τίτλο «Η θάλασσα που αγάπησα» στη γκαλερί Καψιώτη. Έργα τέχνης που εκπροσωπούν όλα τα ρεύματα της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, από τον ρεαλισμό και τον υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση, τον εξπρεσιονισμό και τον ιμπρεσιονισμό, προσκαλούν το θεατή σε ένα συναρπαστικό ταξίδι και τον προκαλούν να νιώσει με όλες τις αισθήσεις του τη μαγεία της θάλασσας.

Info: Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 7.30. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 | Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00. Διάρκεια: έως 24 Ιουνίου.

THEATRE

''River Cross'' στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

dsc-0047-small-zsseu.jpg


Ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο και στο μακρινό 1900 στη Σενεγάλη. Ένα σκοτεινό πανδοχείο στις όχθες του ποταμού ορέγεται τις ψυχές των ανθρώπων και καταβροχθίζει κάθε τι στο πέρασμα του. Τα ουρλιαχτά του ανέμου ξυπνάνε μνήμες και υπενθυμίζουν τον άδικο χαμό των χαμένων ανθρώπων σε αυτούς που έμειναν πίσω και τους μνημονεύουν. Δυο αδελφές απομονωμένες από τον έξω κόσμο , έχουν αναλάβει ένα ιερό καθήκον. Να προειδοποιούν όσους συναντούν ή φιλοξενούν στο πανδοχείο τους , να μην περάσουν το φουσκωμένο ποτάμι. Οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν για αυτό και αναλαμβάνουν να τους διαβάζουν και να συλλέγουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς και να μάθουν τα ονόματα τους , είναι να κάνουν μια πνευματική συνεδρία. Αυτή την φορά όμως αποφασίζουν να καλέσουν την μικρή Εσμεράλντα. Ένα κορίτσι που συνάντησαν στο πανδοχείο τους πριν 20 χρόνια μαζί με τον άντρα μυστήριο .Έναν μάγο -υπνωτιστή μια σκοτεινή δύναμη που έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες και να αποπλανήσει κάθε αγνή και ευάλωτη ψυχή. Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Έφη Μεράβογλου. Πρωταγωνιστούν: Βασιλική Αμερικάνου, Νάσια Γαβριήλ, Αλέξανδρος Γεωργούλης και η Στέλλα Κωνσταντίνου.

Info:
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1, Αγ. Δημήτριος Αττικής. Κάθε Παρασκευή στις 21:15. Διάρκεια: έως 16 Ιουνίου.

«Υπερβολές!» στο θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν 

eni-2831.jpg

Ο Γιάννης Καλαβριανός, η Μαριάννα Κάλμπαρη και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου εξερευνούν, καθένας μέσα από την προσωπική του ματιά και μέσα από τη δική του πρωτότυπη ιστορία, τα όρια της φανερής αλλά και κρυμμένης βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Της βίας που ελλοχεύει παντού και απειλεί ανά πάσα στιγμή να ξεπηδήσει και να μας κατασπαράξει. «Υπερβολές!» συνηθίζουμε να λέμε για ό,τι θεωρούμε ότι ξεπερνά τα όρια του «κανονικού», του «φυσιολογικού». Τι είναι όμως «κανονικό» ή «φυσιολογικό» και ποιος μπορεί σήμερα να ισχυριστεί ότι είναι σε θέση να το ορίσει; Είναι δυνατόν να μιλάμε για βία «κανονική» ή για συναισθήματα «υπερβολικά»; Αυτά είναι τα κεντρικά ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε μέσω της ομώνυμης θεατρικής παράστασης. Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου. 

Info: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, 14, Πλάκα. Διάρκεια έως 4 Ιουνίου. Τετάρτη-Κυριακή στις 21:00. 

«Η Σκιά του Μαρτ» στο θέατρο Αργώ

786204-de8hm.jpg


Μια μητέρα και ένας γιος στο τέλος ενός πολέμου ζουν με την ανάμνηση αλλά και τον θαυμασμό ενός ήρωα. Ενός ήρωα που χάθηκε στον πόλεμο. Ενός ήρωα που αντιστάθηκε και πολέμησε τους κατακτητές της πατρίδας του. Ο ήρωας αυτός, ο Μαρτ, ήταν ο μεγάλος γιος της οικογένειας. Τώρα έχουν απομείνει μόνο η μητέρα, η κυρία Αγγέλικα και ο μικρότερος γιος, ο Γκάμπριελ. Αυτός, ο μικρότερος γιος, δεν πήρε μέρος στον πόλεμο. Μισούσε τον εχθρό αλλά φοβόταν. Ήταν όπως λέει ο ίδιος δειλός. Παρακολουθούσε όλο τον πόλεμο από το παράθυρο του δωματίου του. Και όταν μπήκαν στην πόλη οι εχθροί και όταν έκαναν εφόδους στα σπίτια και όταν παρέλαυναν στην πλατεία. Ακόμα και όταν ήρθαν στην πόλη οι ελευθερωτές, αυτός ο δειλός γιος το μόνο που έκανε ήταν να στέκεται στο παράθυρο του και να κοιτάζει. Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη. Πρωταγωνιστούν: Αιμιλία Υψηλάντη, Φώτης Καράλης, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Θεόφιλος Μανόλογλου.

Info:
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα. Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00. Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή στις 19:30. Διάρκεια: έως 11 Ιουνίου.

«Συνάντησέ με… στην έξοδο» της Ειρήνης Δράκου στο Θέατρο Θησείο

synantise-me-stin-exodo-a-940x549.jpg


Με αφετηρία ένα ανέκδοτο ποίημα (1982) του Θεόδωρου Αγγελόπουλου , η Ειρήνη Δράκου έγραψε το έργο «Συνάντησέ με… στην έξοδο», που έκανε πρεμιέρα το περασμένο καλοκαίρι στην Άνδρο. Φέτος, με την ίδια παράσταση έρχεται για πρώτη φορά σε αθηναϊκή σκηνή για να το παρουσιάσει. Το έργο ξεκίνησε να γράφεται το 2019 και ολοκληρώθηκε μέσα στην καρδιά της πανδημίας. Στόχος είναι η «ευθαρσώς επί σκηνής συνάντηση του Άμλετ και της Ηλέκτρας». Στο έργο αυτό ο ήρωας, ένας σύγχρονος Άμλετ, ο Α. ο Δεύτερος, ένας άνθρωπος ‘δίχως πρόσωπο’ σαν ένας σύγχρονος ακτιβιστής χάκερ, πηγαινοέρχεται νευρικά στους σκοτεινούς διαδρόμους του ερειπωμένου ξενοδοχείου EUROPA, επαναλαμβάνοντας εμμονικά «Έχουμε Πόλεμο». Ερμηνεύουν: Ειρήνη Δράκου, Ευάγγελος Παπαδάκης.

Info:
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα. Πρεμιέρα 26 Μαΐου. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, 26, 27 Μαΐου στις 21:00 , Κυριακή 28 Μαΐου στις 20:00 & Παρασκευή, Σάββατο, 2, 3 Ιουνίου στις 21:00, Κυριακή 4 Ιουνίου στις 20:00.

«Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αναλογιζόμενοι την πορεία τους μέχρι το τέλος, ο Μακμπέθ και η Λαίδη Μακμπέθ έρχονται αντιμέτωποι με δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, όπως ο φόβος, η πλεονεξία, ο έρωτας, ο εγωισμός. Η εξουσία γίνεται αυτοσκοπός και ένα μέσο που καταπίνει όποιον την πλησιάζει και τον αποκόπτει από τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Πρόκειται για μια τρομακτική ιστορία που στην ουσία της όμως είναι τόσο ανθρώπινη, καθώς αναγκάζει τον άνθρωπο να κοιτάξει στον καθρέφτη και να αντικρύσει την ψυχή του αντί για το είδωλό του. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γκουτζαμάνης. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Ναταλία Κηρύκου, Κρίστη Παπαδοπούλου.

Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Πρεμιέρα: Παρασκευή 26 Μαΐου στις 21:30. Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 20:00. Διάρκεια: έως 11 Ιουνίου.

MUSIC CONCERTS

Release Athens 2023 στην Πλατεία Νερού

madrugada-1200.jpg

Το Release Athens ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά μουσικά γεγονότα στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με βασικό χώρο την Πλατεία Νερού, ένα υπέροχο μέρος που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και ταυτόχρονα λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Στόχος του φεστιβάλ είναι να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μουσικά γούστα, χωρίς περιορισμούς και στεγανά. Σκοπός είναι το να δοθεί στο Ελληνικό -και όχι μόνο- κοινό η δυνατότητα να απολαύσουν εξαιρετικά shows υψηλών προδιαγραφών με ασφάλεια και άνεση, δημιουργώντας στο μυαλό όλων μουσικές αναμνήσεις για μια ζωή. Φέτος, ο μουσικός θεσμός θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων με τους Nightwish στις 7/06/2023. Μαζί τους οι Insomnium και οι In Flames.

Info: Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα. Διάρκεια: Από Τετάρτη 7 έως Πέμπτη 27 Ιουνίου. Έναρξη στις 17:00. 

«Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι σε νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο

mantama-mpatterflai-anna-son-foto-a.jpg

Με μια νέα παραγωγή της Μαντάμας Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 1, 4, 7 και 10 Ιουνίου 2023 τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης της όπερας και του θεάτρου Ολιβιέ Πυ, στην πρώτη του αναμέτρηση με το αριστούργημα του Πουτσίνι. Διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι είναι μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου. Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι διάσημη για τις υπέροχες άριές της, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της.

Η υπόθεση της όπερας αφορά τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, όπου μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει γιο από την Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί μονάχα στον ίδιο τον Πίνκερτον και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Info: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. 1, 4 7 & 10 Ιουνίου στις 21:00.

Σειρά συναυλιών "Music Escapades Kadinelia - Alkyone" στα Πανοραμικά Σκαλιά

789555.jpg


Η σειρά συναυλιών "Music Escapades" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) επιστρέφει στα Πανοραμικά Σκαλιά με πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, δημιουργούς της νεότερης γενιάς και απροσδόκητες μουσικές συναντήσεις. Στην πρώτη συναυλία για φέτος, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, τα παραδοσιακά ακούσματα συναντούν τον σύγχρονο ήχο με δύο σχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, το ακουστικό ντουέτο της world μουσικής Kadinelia και τη νεαρή τραγουδοποιό Alkyone. Διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο διανθισμένα με blues, rock και funk στοιχεία, αλλά και πρωτότυπες pop-folk συνθέσεις, θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό σύμπαν με φόντο όλη την Αθήνα.

Info: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού. Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 21:00.

DON'T MISS

Athens Cocktail Week & Opening Party

acf-2022-186-1.jpg

Μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τάσεις, εκείνη των κοκτέιλ, βρίσκει την καλύτερη εκδοχή της στην Αθήνα, την πόλη που στεγάζει μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου. Αυτή την καταπληκτική bar σκηνή της πόλης μας, βάζει στο προσκήνιο το Athens Cocktail Week και δίνει την ευκαιρία στο κόσμο, για 10 ημέρες, από τις 26 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου να δοκιμάσει signature cocktails σε 44 από τα καλύτερα μπαρ της πόλης μας σε προνομιακή τιμή.

Το Athens Cocktail Week, η μεγάλη γιορτή των cocktail ξεκινά με ένα εντυπωσιακό Opening Party στον πιο ανεξερεύνητο κήπο του κέντρου της Αθήνας, στο Θησείο, το Σάββατο 27 Μαΐου, στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens City Festival. Ένα φαντασμαγορικό party με δεκάδες διαφορετικά κοκτέιλ από κορυφαία αποστάγματα και μουσικές της Άννας Αναστασίου από τον Best Radio. Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε ανάμεσα σε περισσότερα από 15 cocktail bars που προτείνουν πάνω από 30 επιλογές σε δημιουργικά, και fun cocktails.

Η γιορτή των cocktail όμως, συνεχίζεται σε 44 κορυφαία μπαρ της πόλης! Μην χάσετε την ευκαιρία κατά την διάρκεια του Athens Cocktail Week από τις 26 Μαΐου ως τις 4 Ιουνίου 2023, να βγείτε σε όλη την Αθήνα! Στην διάρκεια της εβδομάδας, τα συμμετέχοντα bar στο ειδικό μενού του Athens Cocktail Week προτείνουν 2 signature συνταγές cocktail στην προνομιακή τιμή των 8 ευρώ, ενώ πολλά από αυτά διοργανώνουν parties, γευσιγνωσίες αλλά και μια σειρά από ενδιαφέροντα dj set και guest shifts, με καλεσμένους σπουδαία bar από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Info: Opening Party στο Θησείο στις 27 Μαΐου στο Open Air Garden Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Athens Cocktail Festival στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 9 & 10 Ιουνίου.

Enjoy every day!

Κεντρική φωτογραφία: Από την παράσταση«Συνάντησέ με… στην έξοδο» της Ειρήνης Δράκου στο Θέατρο Θησείο.