fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Art 
of 
Style

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Art 
of 
Style

Στο σπίτι της Σταυρούλας Μαρκοπούλου η vintage αισθητική συναντά την αγάπη της ιδιοκτήτριας για τη µόδα και το αποτέλεσµα είναι εξαιρετικά κοµψό.


Από πάντα θυµάται τον εαυτό της να έχει µια ιδιαίτερη αγάπη για τον κόσµο  της µόδας, καθώς και να παρατηρεί τη γιαγιά της να ετοιµάζεται και να  ψαχουλεύει την ντουλάπα της µε τα ρετρό κοµµάτια που είχε. Έτσι, όλα  κύλησαν πολύ οµαλά και η Σταυρούλα βρέθηκε να σπουδάζει Interior Design  και στη συνέχεια, Fashion Design and Styling στο London College of Fashion  στη βρετανική πρωτεύουσα. Ταυτόχρονα, έκανε σεµινάρια πάνω στο personal  styling, fashion photography και σχέδιο υφάσµατος. ∆ούλεψε σε έντυπα, αλλά και στις Εβδοµάδες Μόδας στο Λονδίνο και στο Παρίσι, καθώς και ως personal stylist and shopper, µέχρι που δηµιουργήθηκε η  ανάγκη ν’ αποκτήσει έναν δικό της χώρο. Το 2006 ήταν η χρονιά του La  Coquette.

Let’s talk about style
Το να µεταµορφώνω και να εξελίσσω στιλιστικά µια γυναίκα ή έναν άνδρα  χωρίς, όµως, να χάνει την προσωπικότητά του, είναι κάτι που µε γοητεύει  στη δουλειά µου. Όταν µιλάµε για στιλ, σίγουρα δεν είναι το ρούχο που φοράς,  αλλά αυτο που βγάζεις σαν αποτελεσµα. Η αύρα. Το να νιώθεις όµορφη γι’  αυτό που είσαι και ν’ αγαπάς τον εαυτό σου µε τα όποια ελαττώµατά του. Πιστεύω πως κάθε ηλικία έχει τη δική της οµορφιά κι όταν το αποδεχτείς αυτό, το αποτέλεσµα στιλιστικά µπορεί να είναι θαυµάσιο. Το σύνολο των σωστών λεπτοµερειών µπορεί να γίνει το στοιχείο που θ’ απογειώσει µια εµφάνιση. 

In fashion
Αγαπώ τις καθαρές γραµµές και το minimal ντύσιµο, µ’ ένα vintage twist, καθώς το αγαπώ πάρα πολύ. Μια εµφάνιση δε χρειαζεται να είναι περίπλοκη  για να είναι εντυπωσιακή. Στην καθηµερινότητά µου το ντύσιµό µου βασίζεται  σε basic κοµµάτια, όπως jeans, πουλόβερ και µεταξωτά τοπ.

Inspiration
Υπάρχουν τόσοι πολλοί σχεδιαστές που ο καθένας µε το ύφος του µ’  επηρέασε στο να βλέπω τη µόδα µε διαφορετικούς τρόπους. Εκτός, όµως, από τους σχεδιαστές, κάθε µέρα παρατηρώ γύρω µου και είναι αλήθεια πως υπάρχει πάντα κάτι που θα επηρεάσει και θα καλλιεργήσει την αισθητική µου.
Στο σπίτι µου… προσπαθώ, όταν µου δίνεται η δυνατότητα, να περνάω  πολύ χρόνο, γιατί κατά κύριο λόγο η δουλειά µου δε µου το επιτρέπει. Θέλω να το ζω όσο περισσότερο µπορώ, να το διακοσµώ, να έρχονται οι  φίλοι µου και να τους µαγειρέυω. Τις Κυριακές, απολαµβάνω να κάθοµαι στον καναπέ µε περιοδικά κι ένα φλιτζάνι τσάι και να χαλάρωνω.
Οι αγαπηµένες γωνιές και αντικείµενα σ’ αυτό είναι… σίγουρα η κουζίνα, αφού η µαγειρική µε χαλαρώνει. Το γραφείο µου, όπου θα σχεδιάσω ή θα κάνω κάποια κατασκευή για το µαγαζί και φυσικά, το dressing room, που  µπορώ να χαθώ µε τις ώρες, αναζητώντας καινούριους συνδυασµούς.
Αδιαπραγµάτευτη συνήθεια είναι… να χαϊδεύω τον σκύλο µου µόλις  ξυπνήσω.
Μυστική διεύθυνση για shopping... µαγαζιά µε vintage ρούχα στο Λονδίνο,  γιατί πάντα µπορείς ν’ ανακαλύψεις µικρούς θησαυρούς.
∆εν αντέχω… την αλαζονεία στους ανθρώπους
Το πιο cool stylish secret: Always be yourself!
Ευτυχία είναι... υγεία και χαµόγελα
Απόλαυση είναι… όµορφες στιγµες στην καθηµερινότηταMy 
favorite list
Σχεδιαστής 
Karl Lagerfeld. Tον θαυµάζω ως σχεδιαστή, αλλά και ως άνθρωπο.
Χρώµα
 Μαύρο και λευκό! Αντίθετα κι, όµως, τόσο όµοια.
Βιβλίο 
Ο ιππότης µε τη σκουριασµένη πανοπλία του Ρόµπερτ Φίσερ, γιατί και από τα παραµύθια µπορούµε να µάθουµε πολλά.
Gadget 
To iPad γιατί όπου κι αν είµαι πάντα θα διαβάζω ή θ’ αναζητώ κάτι  καινούριο στον χώρο της µοδας.
Φετίχ 
Γλυκά και πάλι γλυκά!
Details για το σπίτι Ροµαντικές vintage, µικρές πινελιές.


ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW LOVES

Οι συνήθειες ομορφιάς που πρέπει να ακολουθήσετε μετά τα 30
FACE & BODY

Οι συνήθειες ομορφιάς που πρέπει να ακολουθήσετε μετά τα 30