fbpixel

Search icon
Search
Art Now: Οι πιο ενδιαφέρουσες online περιηγήσεις για να απολαύσετε τώρα
ARTS & CULTURE

Art Now: Οι πιο ενδιαφέρουσες online περιηγήσεις για να απολαύσετε τώρα

«Χαθείτε» στις τέχνες και τον πολιτισμό έστω και από το σπίτι


Μπορεί όλα ακόμα να παραμένουν «στον αέρα», αλλά δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να έρθουμε σε επαφή με την τέχνη. Γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς κι ενδιαφέρουσες ιστορίες, μερικά από τα πιο δημοφιλή μουσεία και galleries σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζουν -έστω και online- ολοκαίνουριες εκθέσεις, που κεντρίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον όλων των art lovers. Παρακάτω, ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με τις πιο ξεχωριστές virtual περιηγήσεις της άνοιξης, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε από την άνεση του καναπέ σας.

Ανακαλύψτε τες!

Female Voices of Latin America

a.jpg

Μια έκθεση-ωδή στη δύναμη και τη δημιουργικότητα των γυναικών παρουσιάζει η πλατφόρμα Vortic, μέχρι τις 2 Μαΐου και πρόκειται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων λατρεύουν το αφηρημένο design, μέσα από μυστηριώδη γραμμές κι έντονα χρώματα. Αναδεικνύοντας το έργο περισσότερων από 100 γυναικών φωτογράφων και καλλιτεχνών, διαπιστώνουμε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή τους στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ανοίγοντας συνεχώς νέους ορίζοντες.

The Sky was Blue the Sea was Blue & the Boy was Blue

b.jpg

H νέα αυτή έκθεση της Victoria Miro, παρουσιάζει το έργο 19 καλλιτεχνών, οι οποίοι χρησιμοποιούν σαν βασικό χρώμα το μπλε, αναδεικνύοντας τη γαλήνια ομορφιά της θάλασσας, αλλά και του ουρανού. Μέσα από την περιήγηση, μπορούμε να δούμε πόσο όμορφα αποτυπώνονται όλες οι καταστάσεις της ζωής μέσα από το μπλε αποχρώσεις, που συνδυάζονται με άλλους, ακόμα πιο τολμηρούς τόνους.

TRATE: Technicolour Malaise

c.jpg

O TRATE είναι ένας από τους καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για τις μυστηριώδης φιγούρες που σχεδιάζει και ζωγραφίζει. Μέσα από αυτήν έκθεση που φέρει εξ ολοκλήρου την υπογραφή του, παίρνουν θέση όλοι οι πίνακες που έχει δημιουργήσει ανά τα χρόνια, με κοινό άξονα τις ανθρώπινα σώματα και τα πρόσωπα που κρύβουν τη δική τους ιστορία. Τα έντονα χρώματα πρωταγωνιστούν σε όλα του τα έργα, ενώ μέσα από αυτά θέλει να τονίσει το νόημα την ανθρώπινης ύπαρξης, που δεν είναι άλλο από το να πράττουμε το καλό, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να παθιαζόμαστε με τη σκέψη της εξέλιξης.

Henry Taylor at Hauser & Wirth

d.jpg

Μέσα από την έκθεση Hauser & Wirth που διαρκεί μέχρι τις 6 Ιουνίου, «ζωντανεύει» η δουλειά του διεθνώς διακεκριμένου designer Henry Taylor, ο οποίος έχει για έδρα του την Αμερική. Μέσα από μεταλλικές δημιουργίες που παραπέμπουν σε αρχαία φουτουριστικά σχέδια, αλλά και pop πινελιές, μπορούμε να εμβαθύνουμε στο σχεδιαστικό του ταλέντο και να θαυμάσουμε έργα που αφορούν σε ένα γενικότερο πλαίσιο στη ζωή και σε όλες τις φάσεις της.

New Normal Pictures

e.jpg

Το καλλιτεχνικό duo Gilbert George, δίνουν ένα πιο μοντέρνο vibe στην αποτύπωση της τέχνης, μέσα από σουρεαλιστικές εικόνες και φωτογραφήσεις, γεμάτες με πληθωρικά χρώματα. Μέσω της White Cube Gallery, παρουσιάζουν μια συλλογή από τα πιο δημοφιλή έργα τους, η οποία θα διαρκέσει έως τη 1 Μαΐου. Ένα κόσμος που έχει αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη, μια παράλληλη πραγματικότητα που μας γεμίζει αισιοδοξία και άνθρωποι που προσπαθούν να αλλάξουν καταστάσεις και να δώσουν την ελπίδα πώς όλα θα βελτιωθούν, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της έκθεσης.

Louvre Museum: Ένα σύνολο των συλλογών του μουσείου

1-QPxS5.jpeg

Για πρώτη φορά στην ιστορία του εμβληματικού μουσείου, παρουσιάζονται online όλα τα έργα που κοσμούν τους χώρους του. Συγκεκριμένα, 485.000 έργα τέχνης καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο, παίρνουν τη θέση τους στην οθόνη σας, ενώ μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται -πέρα από τα έργα που εκτίθενται στα οκτώ τμήματα- μακροπρόθεσμα δάνεια αλλά και όσα βρίσκονται στις αποθήκες του μουσείου, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν θαυμαστεί από το κοινό. 

Enjoy!

Κεντρική φωτογραφία: Louvre Museum