fbpixel

Search icon
Search
Art Lovers: Οι online παραστάσεις όπερας & χορού που δεν πρέπει να χάσετε τις προσεχείς ημέρες
ARTS & CULTURE

Art Lovers: Οι online παραστάσεις όπερας & χορού που δεν πρέπει να χάσετε τις προσεχείς ημέρες

Αφήστε την τέχνη να σας ταξιδέψει...


Μία από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι και η παύση των καλλιτεχνικών δρώμενων. «Η τέχνη είναι ένα βάλσαμο για την ψυχή. Η αληθινή τέχνη, αυτή που συντρέχει τον άνθρωπο. Απευθύνεται σε όλους λυτρωτικά, μεταφέροντας την ελευθερία» αναφέρει ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου. Αυτή τη μεταφορά ελευθερίας είναι που αναζητούμε μέσα στις συνθήκες που επιβάλλει η εποχή. Χάρη στην τεχνολογία, έχει γίνει εφικτή πια η διαδικτυακή μετάδοση παραστάσεων από όλο τον κόσμο, οι οποίες θα συνδράμουν στην ψυχική ηρεμία, ιδιαίτερα μέσα από το χορό και τη μουσική -δύο τέχνες που λείπουν περισσότερο από όλες, όταν είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας.

Εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις παραστάσεις χορού και όπερας που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και θα σας συναρπάσουν.

Η νύχτα με τα αστέρια

opera-1.jpg

Αν δεν έχετε παρακολουθήσει όπερα ποτέ στη ζωή σας ή αν λατρεύετε την όπερα, τότε «Η νύχτα με τα αστέρια» θα σας αποζημιώσει. Ο «Nαός της Όπερας», η Σκάλα του Μιλάνο υποδέχεται όλα τα διάσημα αστέρια της όπερας, του χορού και της μουσικής. Μέσα από αυτή την ξεχωριστή βραδιά τέχνης, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τις όπερες «Ριγκολέτο» του Βέρντι, «Τόσκα» του Πουτσίνι, «Κάρμεν» του Μπιζέ, «Μαντάμ Μπατερφλάι» του Πουτσίνι, «Βαλκυρία» του Βάγκνερ, «Δον Κάρλος» του Βέρντι, «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Ντονιτσέττι, «Turandot» του Πουτσίνι, «Γουλιέλμος Τέλλος» του Ροσσίνι, «Αντρέα Σενιέ» του Τζορντάνο, «Οθέλλος» του Βέρντι. Επίσης θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την παράσταση μπαλέτου «Ο Καρυοθραύστης» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και χορογραφίες πάνω σε μουσική του Τζουζέπε Βέρντι και του Ερίκ Σατί.

Ζιζέλ

event-23149.jpg

Το εθνικό μπαλέτο της Αγγλίας παρουσιάζει μία από τις πιο ρομαντικές παραστάσεις μπαλέτου της σύγχρονης ιστορίας από τις 19 μέχρι και 22 Φεβρουαρίου. Από την άνεση του σπιτιού σας θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την τραγική ιστορία αγάπης, προδοσίας και λύτρωσης στη σύγχρονη εποχή. Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από μία φτωχή κοπέλα τη Ζιζέλ, που αναγκάζεται να δουλέψει ως χορεύτρια για να βγάλει τα προς το ζην. Τη Ζιζέλ θα ερωτευτούν δύο άνδρες, οι οποίοι πάνω στο πάθος τους για την κοπέλα δεν θα υπολογίσουν τις συνέπειες και ένας από τους δύο θα την οδηγήσει στο θάνατο.

Κάρμεν

3-18739x1-emhf1.jpg

Η πρωτοποριακή όπερα του Ζορζ Μπιζέ, που ενέταξε το φλαμένκο στις παγκόσμιες καλλιτεχνικές σκηνές, μεταφέρεται ως μουσική, χορευτική και θεατρική παράσταση από τον Κάρλος Σάουρα. Από τις 5 μέχρι και τις 8 Μαρτίου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το φλαμένκο ως τρόπο έκφρασης του πάθους, της ελευθερίας και της επιδίωξης μίας ζωής χωρίς τους κανόνες ευπρέπειας που επιβάλλει η κοινωνία. Αυτή είναι και η Κάρμεν, μία νεαρή τσιγγάνα που αφού κάνει ένα στρατηγό να την ερωτευτεί και να παρατήσει τα πάντα για χάρη της, θα τον χωρίσει προχωρώντας σε ένα νέο έρωτα. Η ζήλια, όμως, του πληγωμένου στρατηγού θα την οδηγήσει σε ένα μοιραίο τέλος.

Η πεντάμορφη και το τέρας

unnamed-QeXBB.jpg

Ένα από τα πιο αγαπημένα και ρομαντικά παραμύθια όλων των εποχών μεταμορφώνεται σε μία ιδιαίτερη παράσταση μπαλέτου από το χορογράφο Τιερί Μαλαντέν και σε μουσική Τσαϊκόφσκι. Από τις 12 μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ενσάρκωση της παραμυθένιας ιστορίας από μπαλέτο Μαλαντέν της Γαλλίας και τη Συμφωνική Ορχήστρα των Βάσκων. Η παράσταση εξιστορεί την περιπέτεια μίας νεαρής σεμνής κοπέλας, η οποία θέλοντας να σώσει τη ζωή του πατέρα της, συμφωνεί να ζήσει στον πύργο ενός ανθρωπόμορφου τέρατος, το οποίο στο τέλος αποδεικνύεται κάθε τι άλλο παρά σκληρό και άκαρδο. Σύμφωνα με το χορογράφο της παράστασης: "Μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης όλων των εποχών έρχεται να μας βοηθήσει να καταλάβουμε την δυαδικότητα της ύπαρξης. Η Πεντάμορφη Μπελ ενσαρκώνει την ψυχή μας ενώ το Τέρας, την ζωτική δύναμη και τα ένστικτά μας".