fbpixel

Search icon
Search
Art Attack: 4 must-see εκθέσεις για να παρακολουθήσετε online αυτήν την περίοδο
ARTS & CULTURE

Art Attack: 4 must-see εκθέσεις για να παρακολουθήσετε online αυτήν την περίοδο

Οι προτάσεις που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της τέχνης


Μπορεί οι καιροί που διανύουμε να μη δίνουν πολλά περιθώρια στην έκφραση και τη δημιουργικότητα, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος για να αναδεικνύεται κάθε μορφή τέχνης, χάρη στην οποία διαμορφώνεται η κοινωνία και πλάθεται η ιστορία. Βασισμένοι στην αγάπη των οπαδών της τέχνης και του πολιτισμού, λοιπόν, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που βρίσκουν την ευκαιρία να ανοίξουν στο κοινό τα έργα που φέρουν την υπογραφή τους και τους βοηθούν να ξεχωρίσουν ανά τις δεκαετίες. Πέρα από τους δημιουργούς αυτών των έργων, αξιοπρόσεκτη είναι η σημασία που φανερώνουν γνωστές γκαλερί κι εμβληματικά μουσεία ανά τον κόσμο στον ρόλο των σπουδαίων προσωπικοτήτων που κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα στον χώρο του art & design.

Ανακαλύψτε τις worldwide εκθέσεις που ενώνουν τον κόσμο της τέχνης & βάλτε την online παρακολούθησή τους στο πρόγραμμά σας τώρα!

Willi Smith: Street Couture

willi-smith-showrrom-banner.jpg

Στην πρώτη έκθεση αφιερωμένη στον Αμερικανό σχεδιαστή Willi Smith (1948–1987), συνιδρυτή της εμβληματικής εταιρίας WilliWear, πάνω από 200 έργα του Smith και συνεργατών αποδεικνύουν πώς ο πρωτοπόρος του streetwear κατέστρεψε μια για πάντα τα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά όρια. Με την ευκαιρία της έκθεσης "Willi Smith: Street Couture", ο Cooper Hewitt δημιούργησε ένα αρχείο ψηφιακής κοινότητας για να τιμήσει τη ζωή και τις καινοτομίες του πρωτοπόρου Αμερικανού σχεδιαστή. Με την υποστήριξη της Cargo, το αρχείο θα συλλέξει και θα μοιραστεί ανέκδοτα, προσωπικές φωτογραφίες, εφήμερα κι ενδύματα για να τεκμηριώσει τις συνεισφορές του Smith στη μόδα, την τέχνη, τον σχεδιασμό και την παράσταση.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Alexander von Humboldt and the United States: Art, Nature, and Culture

humboldt-promo.jpg

Ο Alexander von Humboldt ήταν αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος φυσιοδίφης του 19ου αιώνα. Μέσα από την έκθεση που αφιερώνεται στο ίδιο κι έχει τον τίτλο "Alexander von Humboldt and the United States: Art, Nature, and Culture", η αμερικανική τέχνη τοποθετείται στο κέντρο μιας συνομιλίας σχετικά με τη διαρκή επιρροή του Humboldt στον τρόπο που σκεφτόμαστε ό,τι αφορά στη σχέση μας με το περιβάλλον. Η προσπάθεια του Humboldt να κατανοήσει το σύμπαν, η ανησυχία του για την κλιματική αλλαγή και η ταξινομική περιέργειά του, τον έκαναν να επικεντρωθεί στα είδη της χλωρίδας και της πανίδας του Νέου Κόσμου και να του δημιουργήσουν την πεποίθησή του ότι οι τέχνες ήταν εξίσου σημαντικές με τις επιστήμες για τη μεταφορά της προκύπτουσας αίσθησης θαύματος στις αλληλένδετες πτυχές του πλανήτη μας.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2021 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Creating Icons: How We Remember Women's Suffrage

original-womens-suffrage-vote-rights.jpg

Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί την 100ή επέτειο της 19ης τροπολογίας που αναγνωρίζει το δικαίωμα ψήφου των γυναικών. Βάσει αυτού του αξιοσημείωτου γεγονότος γιορτάζεται η ιστορική αυτή «νίκη» για τις γυναίκες και καλείται να διερευνήσει τι θυμόμαστε από τα ορόσημα, τι (και ποιος) έχει ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου και πώς αυτές οι εξαιρέσεις βοήθησαν στη δημιουργία ρωγμών στο κίνημα που συνεχίζει να επηρεάζει την πολιτική και τον ακτιβισμό των γυναικών. Στοιχεία από τη συλλογή του National American Suffrage Association, που δωρήθηκε το 1919 και το 1920, παρουσιάζονται μαζί με μεταγενέστερες δωρεές υλικού που σχετίζονται με την Adelaide Johnson (γλύπτης του μνημείου πορτρέτου στο Καπιτώλιο), την Alice Paul καθ'ως και το National Woman’s Party (NWP).

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου 2021 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Janet Echelman's 1.8 Renwick

dc-echelman-photobrucepetschek-dsc-7103-cr1.jpg

Η πολύχρωμη εγκατάσταση ινών και φωτισμού της γλύπτριας Janet Echelman εξετάζει τις περίπλοκες διασυνδέσεις μεταξύ ανθρώπων και του φυσικού μας κόσμου και αποκαλύπτει τη γοητεία που κεντρίζει το ενδιαφέρον της καλλιτέχνιδας στο πέρασμα του χρόνου. Η ογκομετρική φόρμα που αναρτήθηκε από το ανώτατο όριο του Grand Salon της γκαλερί Renwick, εμπνέεται από τα δεδομένα που καταγράφηκαν στις 11 Μαρτίου του 2011, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του Τοχόκου που πραγματοποιήθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό προς την Ιαπωνία. Το γεωλογικό συμβάν ήταν τόσο ισχυρό που μετατόπισε τη γη στον άξονά της και συντόμευσε την ημέρα κατά 1,8 εκατοστά του δευτερολέπτου, κάτι που η Echelman διατυπώνει και στον τίτλο της έκθεσης. Ο δεμένος διαλογισμός αυτής έρχεται σε αντίθεση με τις δυνάμεις που μπορούμε να κατανοήσουμε και να ελέγξουμε με τις ανησυχίες της καθημερινής μας ύπαρξης που εντοπίζονται σε μεγαλύτερα φάσματα του χρόνου. Στην έκθεση, οι δυναμικά μεταβαλλόμενοι φωτισμοί προβάλλουν σχέδια και σκιάσεις σε έντονα χρώματα που μετακινούνται από τοίχο σε τοίχο, προσελκύοντας τους θεατές να ξαπλώσουν στο χαλί και να μελετήσουν το έργο, κάτι που μαγεύει ακόμα και τους online viewers.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το 2022 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.