fbpixel

Search icon
Search
Aπόλυτο πασχαλινό σκηνικό: 5 διακοσμητικές παρεμβάσεις για να το δημιουργήσετε
INTERIORS

Aπόλυτο πασχαλινό σκηνικό: 5 διακοσμητικές παρεμβάσεις για να το δημιουργήσετε

Γεμίστε το σπίτι σας με τα αρώματα και τα χρώματα της άνοιξης



Το Πάσχα είναι προ των πυλών κι εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από το να το περιμένουμε με ανυπομονησία και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Δεν χρειαζόμαστε πολλά για να το κάνουμε μοναδικό, μια όμορφη floral ενδυμασία στους τόνους της άνοιξης και ένα σπίτι που θα θυμίζει φύση είναι αρκετά. Άλλωστε το Πάσχα είναι το καλωσόρισμα της άνοιξης, που όπως όλοι μας γνωρίζουμε, έχει την έμφυτη τάση να συνεπάγεται με την ανανέωση τόσο του ίδιου μας του εαυτού όσο και του σπιτιού μας. Ένας τρόπος για να την φέρετε πιο κοντά σας είναι να κάνετε κάποιες γοητευτικές αλλαγές στην διακόσμηση της κατοικίας σας. Αυτό θα επιφέρει στην διάθεση σας πολλές θετικές αναθεωρήσεις, κάτι το οποίο όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Γι’ αυτό, συλλέξαμε τους πιο σαγηνευτικούς τρόπους για να εντάξετε την πασχαλινή διακόσμηση στην κατοικία σας!

Εντάξτε pastel αποχρώσεις

.png

Οι pastel αποχρώσεις μπορεί να είναι απαλές και να φαίνονται εύκολες να συνδυαστούν, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορούν να ταιριάξουν στην διακόσμηση ενός σπιτιού. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τα εντάξετε, αντιθέτως μπορείτε αν και μόνο τους δώσετε την απαραίτητη προσοχή. Πιο συγκεκριμένα, τα χρώματα αυτά είναι τέλεια γιατί μπορούν να δώσουν φρεσκάδα σε έναν χώρο και να τον κάνουν να δείχνει πιο φιλόξενος, αλλά από την άλλη μεριά έχουν τον κίνδυνο να φανούν πολύ «παιδικά» αν δεν τα διακοσμήσετε σωστά. Ένας τρόπος για να μην κάνετε λάθος είναι να τα συνδυάστε με χρώματα –όπως το λευκό και το γκρι– προσδίδοντας έτσι περισσότερη ισορροπία και ζωντάνια. Plus, μπορείτε να «παίξετε» με τις υφές, δηλαδή να δημιουργήσετε combos από pastel αντικείμενα και έπιπλα από διάφορα υλικά –όπως το μέταλλο και το ξύλο– χαρίζοντας έτσι στον χώρο έναν πιο δυνατό χαρακτήρα.

Ενσωματώστε το καρό

2.png

Η αλήθεια είναι πως το καρό το προτιμάμε περισσότερο στις εορταστικές περιόδους. Πιο συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα «παίζει» πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν και το σχέδιο αυτό είναι διαχρονικό τόσο στις ενδυματολογικές μας επιλογές όσο και στην διακόσμηση του σπιτιού μας, δεν το χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα. Γι’ αυτό τι θα λέγατε να το δοκιμάζετε; Εμείς είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Υπάρχουν πολλοί και ενδιαφέροντες τρόποι να το υιοθετήσετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας. Ένας απ’ αυτούς είναι να επενδύσετε σε καρό κουρτίνες και χαλιά ή ακόμα να το προτιμήσετε και στα διακοσμητικά σας μαξιλάρια. Επίσης, κάτι που θα εντυπωσιάσει τόσο εσάς όσο και τους φιλοξενούμενούς σας είναι να χρησιμοποιήσετε το καρό στην τραπεζαρία σας. Εδώ μπορείτε να λειτουργήσετε με δυο τρόπους, είτε να βάλετε καρό μαξιλάρια στις καρέκλες είτε να διαλέξετε ένα καρό τραπεζομάντιλο.

Διακοσμήστε το τζάκι

3.png

Ένα σημείο που όλοι αγαπάμε είναι το τζάκι, το οποίο όλους αυτούς τους ψυχρούς και σκοτεινούς μήνες μας κράτησε συντροφιά. Ήρθε η ώρα όμως να το αποχαιρετήσουμε και να τον βάλουμε για «ύπνο» μέχρι του χρόνου το χειμώνα. Πριν κάνετε το οτιδήποτε πρέπει πρώτα να το καθαρίσετε. Με λίγα λόγια, αν κάνατε μεγάλη χρήση πρέπει να φωνάξετε έναν ειδικό να καθαρίσει την καμινάδα, αλλιώς αν η χρήση του για φέτος ήταν απειροελάχιστη δεν υπάρχει λόγος. Μπορείτε όμως να φροντίσετε τα πυροβόλα σας, γυαλίζοντάς τα είτε με ένα ειδικό καθαριστικό είτε με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Αφού ολοκληρώσετε αυτή την διαδικασία, στολίστε το τζάκι σας με κούτσουρα, κεραμικά λαγουδάκια και με μια γλάστρα γεμάτη από εποχιακά λουλούδια –όπως τουλίπες, γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα.

Προτιμήστε floral υφάσματα

4.png

Τα floral μοτίβα σε διάφορα υφάσματα αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να βάλετε χρώμα στο χώρο σας χωρίς, ωστόσο, να θέσετε σε κίνδυνο την διακοσμητική του ισορροπία. Τολμήστε, λοιπόν, να «ζωντανέψετε» τον καναπέ του καθιστικού σας γεμίζοντάς τον με μαξιλάρια σε floral σχέδια ή τοποθετώντας σε αυτόν ένα floral ριχτάρι. Σε περίπτωση που οι χρωματικοί συνδυασμοί δεν αποτελούν το δυνατό σημείο σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου, καθώς η ανάλαφρη, παιχνιδιάρικη φύση και η ιδιαιτερότητα του floral θα χαρίσουν την αίσθηση συνοχής στο χώρο σας, ακόμα κι αν επιλέξετε να τον διακοσμήσετε με λουλουδάτα patterns σε όλα τα χρώματα.

Προσθέστε λουλούδια

5.png

Πώς θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στην Πασχαλινή διακόσμηση χωρίς να τονίσουμε την σημαντικότητα των λουλουδιών και των φυτών στον χώρο μας; Είναι απλή η απάντηση, δεν γίνεται! Τα όμορφα άνθη πέρα από το γεγονός ότι γεμίζουν ζωντάνια και χρώματα το σπίτι μας, μας φτιάχνουν και την διάθεση. Γι’ αυτό, προμηθευτείτε πολλά γυάλινα βάζα σε διάφορα σχήματα με σχέδια ή μη, γεμίστε τα με νερό, τοποθετήστε μέσα τους ελκυστικά μυρωδάτα λουλούδια και βάλτε τα παντού μέσα στο σπίτι από την τραπεζαρία σας μέχρι και το γραφείο σας.