fbpixel

Search icon
Search
Απολυθήκατε από τη δουλειά σας; Έτσι θα ανακτήσετε την αισιοδοξία σας & θα διαχειριστείτε σωστά την κατάσταση
LIFE & CAREER

Απολυθήκατε από τη δουλειά σας; Έτσι θα ανακτήσετε την αισιοδοξία σας & θα διαχειριστείτε σωστά την κατάσταση

Οι τρόποι για να παραμείνετε ψύχραιμοι και να απαλλαγείτε από περιττά άγχη


Τώρα που ενταχθήκαμε σε νέα σεζόν κι επιστρέψαμε στο εργασιακό μας περιβάλλον, παρατηρούνται έντονα οι περιπτώσεις απόλυσης -ακόμα και από εκεί που δεν το περιμένουμε. Εάν ανήκετε κι εσείς στην ομάδα των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους και δε γνωρίζουν πώς ακριβώς να το διαχειριστούν, οφείλετε να ξέρετε πως δεν πρόκειται απαραίτητα για δικό σας λάθος, αλλά μπορεί να εξαρτάται από την κοινωνική εξέλιξη και καλείστε να το αντιμετωπίσετε ως σημάδι των καιρών που διανύουμε. Γι' αυτό, λοιπόν, stay cool και θέστε νέους -γεμάτους αισιοδοξία- στόχους που θα σας εξασφαλίσουν τις σωστές λύσεις!

Αναρωτηθείτε τι κάνατε λάθος

Προφανώς και το πρώτο πράγμα που θα φέρετε στο μυαλό σας μετά το αρχικό σοκ είναι η σκέψη για το τι πήγε στραβά και ο εργοδότης σας κατέληξε σε αυτήν την απόφαση. Ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν και αναρωτηθείτε αν κάνατε κάποιο λάθος που ήταν ενάντια στα όσο είχατε συμφωνήσει για τη συγκεκριμένη δουλειά. Σε περίπτωση που μετά από αυτήν τη mini «σύσκεψη» με τον εαυτό σας καταλήξετε στο ότι από τη δική σας πλευρά είναι όλα εντάξει, μη διστάσετε να ζητήσετε εξηγήσεις με σκοπό να μάθετε τον ακριβή λόγο της απόλυσής σας.

apolisi-pws-na-ti-diaxeiristeite.jpg

Φέρτε στο μυαλό σας τα πλεονεκτήματα που έχετε

Τα πλεονεκτήματα που έχετε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο σας καθιστούν ξεχωριστούς! Κρατηθείτε από αυτό και προσπαθήστε να αποβάλετε κάθε αρνητική σκέψη που θα σας έρθει έπειτα από τη νέα αυτή κατάσταση στο μυαλό σας, εστιάζοντας σε όσα εσείς πιστεύετε πως έχουν τον τρόπο να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε. Για να δείτε καθαρά, διαχωρίστε τον εαυτό σας από τον επαγγελματικό τίτλο που χάσατε και σκεφτείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους φανερώσατε την αξία σας στις διάφορες εταιρίες για τις οποίες έχετε εργαστεί.

Σκεφτείτε θετικά & αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Ήρθε η στιγμή για back to reality! Σκεφτείτε πως δεν μπορείτε να ανατρέψετε ό,τι έγινε και θέστε καινούριους στόχους, που θα αφορούν περισσότερο εσάς παρά τα επαγγελματικά ζητήματα. Αρχικά, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να το συνειδητοποιήσει κι έπειτα αφιερώστε τον ελεύθερο χρόνο που σας μένει για όσα δεν μπορούσατε να βάλετε στο πρόγραμμά σας μέχρι πρότινος. Είναι για παράδειγμα η ιδανική αφορμή για να δώσετε βάση στην skincare περιποίησή σας, καθώς και σε δραστηριότητες που θα σας αποφορτίσουν και θα σας εξασφαλίσουν το motivation για κάτι που ανοίγεται μπροστά σας.

Θυμηθείτε τις επαφές σας

Αφού δώσατε τον πρέποντα χρόνο σε εσάς και την ηρεμία σας και, πλέον, νιώθετε πως έχετε ξεπεράσει αυτό που προέκυψε, καλό θα ήταν να μην επαναπαυθείτε και να ξεκινήσετε την έρευνά σας για κάτι καινούριο. Ίσως σε αυτό το στάδιο να σας βοηθήσει κι ένα check στην ατζέντα σας, όπου συγκεντρώνετε τα τηλέφωνα και τις επαφές από διάφορα πρόσωπα και χώρους εργασίας. Είναι σημαντικό να δείξετε όση κοινωνικότητα κρύβετε μέσα σας, αποσκοπώντας στο να βρείτε κάτι νέο για εσάς που να ανταποκρίνεται πλήρως στα εργασιακά standards που έχετε. Κλείστε τα ραντεβού σας και δείξτε ενδιαφέρον εκ νέου!

2-37gTx.jpg

Κυνηγήστε τους στόχους σας

Ξανασκεφτείτε: Μήπως η εργασία την οποία χάσατε δεν ήταν ακριβώς ό,τι ψάχνατε για την καριέρα σας; Μετά την απόλυσή σας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα πράγματα από μια νέα ματιά -εξωτερική και ουσιαστική. Εάν πράγματι η θέση σας δεν ανταποκρινόταν στη δουλειά των ονείρων σας, μην αφήσετε τίποτα να σταθεί εμπόδιο προς την πραγματοποίηση των αληθινών σας στόχων και κάντε σύμμαχό σας την επιμονή και την αισιοδοξία. It's time for changes!

Don't forget!

Ακόμα κι αν όλη αυτή κατάσταση σας στερεί τη δύναμη που πρέπει απαραιτήτως να βρείτε για να προχωρήσετε, υπάρχουν κι άλλα μέσα που θα σας δώσουν πιο εύκολα τη λύση. Μπορείτε να στραφείτε σε τακτικές life coaching, έτσι ώστε να φέρετε και πάλι στο μυαλό σας κάθε πτυχή του χαρακτήρα και των ικανοτήτων σας. Επίσης, σε περίπτωση που σας τρομάζει η ιδέα της απόλυσης και τα απότοκα αυτής, μπορείτε να αντλήσετε συμβουλές από αυτούς που ειδικεύονται σε θέματα εργασίας ή ακόμα και να ανατρέξετε σε web patforms, προκειμένου να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να οργανώσετε από την αρχή το βιογραφικό σας και ποια είναι τα δυνατά στοιχεία που δεν πρέπει να απουσιάζουν από αυτό.