fbpixel

Search icon
Search
Πώς το life coaching μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε επαγγελματικά
LIFE & CAREER

Πώς το life coaching μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε επαγγελματικά

Μάθετε ποια είναι τα οφέλη της τακτικής που εφαρμόζουν οι experts της ψυχολογίας


Η δημοτικότητα που έχει λάβει το life coaching εντός των τελευταίων χρόνων, ίσως και να αποτελεί μονόδρομο για όσους δυσκολεύονται να δράσουν εντός του εργασιακού τους περιβάλλοντος. Η δυσκολία αυτή μπορεί να οφείλεται σε συναισθήματα συνεχούς στρες, αμείωτων υποχρεώσεων, ακόμα και ανεξήγητου φόβου, που έχουν τον τρόπο να στερούν από τον κάθε εργαζόμενο τη δυνατότητα να αποδείξει επάξια τις ικανότητές στο επαγγελματικό του κομμάτι και να του μειώνουν αισθητά την επιθυμία εξέλιξης στο αντικείμενό του. Επειδή η ευρέως διαδεδομένη μέθοδος της προσωπικής καθοδήγησης καταφέρνει να βρίσκει λύσεις που με την κατάλληλη τήρηση μπορεί να αποδειχθούν και οριστικές, είναι στο χέρι σας να λάβετε μέριμνα για τους τρόπους που θα σας κάνουν να ανανεωθείτε και να δείτε τη δουλειά σας με άλλη ματιά, αλλάζοντας καθοριστικά τη σκέψη και τη μέθοδο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα και τη ζωή.

Διαβάστε παρακάτω & ανακαλύψτε τα οφέλη του life coaching που θα σας εντάξουν σε νέα εργασιακά δεδομένα!

Ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας

Η ενασχόληση που θα αποκομίσετε από το life coaching με τον εαυτό σας, είναι ικανή να κάνει θαύματα στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Με την τακτική του να ανακαλύπτετε ολοένα και περισσότερες πτυχές του χαρακτήρα σας, οδηγήστε στο σημείο της πλήρης επίγνωσης των στόχων σας, των πραγματικών σας δυνατοτήτων και, τελικά, των ρεαλιστικών καταστάσεων της ζωής. Όσον αφορά στην επαγγελματική σας εξέλιξη, μέσα από τη συνεχή σας προσπάθεια θα καταφέρετε να αντιμετωπίζετε με τελείως διαφορετική ματιά κάθε κατάσταση που θα κληθείτε να φέρετε εις πέρας. Θα απομακρυνθείτε, επίσης, μια για πάντα από τις ανασφάλειες που σας προκαλούν τα απαιτητικά projects και τα περιττά άγχη που μέχρι πρότινος δε σας άφηναν να εξελιχθείτε και να φανερώσετε τις πραγματικές σας ικανότητες. Δείτε, ουσιαστικά, τον εαυτό σας να αλλάζει κι αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό στο εργασιακό σας περιβάλλον.

1-WZlIP.jpg

Σας κάνει πιο παραγωγικούς

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν το κίνητρο για να ανακαλύψουν το χαμένο τους ενδιαφέρον στη δουλειά. Εάν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία, πληροφορηθείτε πως η μέθοδος για την οποία γίνεται λόγος εύκολα μπορεί να σας καθοδηγήσει στην εύρεση όλων των στοιχείων που αναζητάτε για να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα καθήκοντά σας. Ακόμα, θα ενισχύσετε τη λίστα των ιδεών σας με ασχολίες που μπορείτε να βάλετε στο πρόγραμμά σας -κάτι που τώρα σας φαίνεται αδύνατο. Η απόδοσή σας στη δουλεία, υποστηρίζεται πως θα βελτιωθεί κατά 70%, ενώ θα μειώσετε αισθητά τις στιγμές που κοιτούσατε ανυπόμονα το ρολόι και δε βλέπατε την ώρα να φύγετε, εφόσον θα είστε κατακλυσμένοι από νέες προτάσεις κι εντελώς ανανεωμένες ιδέες που θα σας κρατούν σε μια συνεχή εγρήγορση.

Σας καθιστά πιο συνεπείς

Τώρα ήρθε η στιγμή να βάλετε σε τάξη όλα όσα βρίσκονται χαοτικά στο μυαλό σας! Είναι καλό να γνωρίζετε πως οι άνθρωποι που ταξινομούν τις υποχρεώσεις τους σε κατηγορίες, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα καθήκοντα που οφείλουν να φέρουν εις πέρας. Ειδικά στο χώρο εργασίας που κρίνεται εντελώς απαραίτητο, ο κάθε εργαζόμενος υποχρεούται -κατά κύριο λόγο- να πραγματοποιήσει ένα project και να το παραδώσει σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια που θα του ανατεθούν. Τα deadlines, λοιπόν, μπορούν υποσυνείδητα να προκαλέσουν άγχος στον εργαζόμενο, ο οποίος λόγω της όλης αντιμετώπισής του για τη δουλειά όπου εργάζεται δεν επιθυμεί να φανεί συνεπείς. Με το life coαchig, αντιμετωπίζοντας εκ νέου το ρόλο σας στη δουλειά, θα καταφέρετε να κινήστε με πιο γρήγορους ρυθμούς -χωρίς να έχετε δεύτερες σκέψεις για όσα σας ζητούν.

2-fYOgZ.jpg

Βελτιώνει τη σχέση που διατηρείτε με τους συναδέλφους σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι νιώθουν πιεσμένοι στο εργασιακό τους περιβάλλουν κι αυτό οφείλεται στη σχέση που διατηρούν με του συναδέλφους τους. Δεν είναι πάντα ιδανικές οι συνθήκες στα εργασιακά περιβάλλοντα τόσο στη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου όσο και στη συνολική ομάδα των υπαλλήλων, κάτι που μπορεί να αποδοθεί στον έντονο ανταγωνισμό που εντοπίζεται όσο οι εργασιακές απαιτήσεις πληθαίνουν. Κατακλυσμένοι από νέες σκέψεις -πιο θετικές κι αισιόδοξες-, πλέον μπορείτε να πάψετε να κρίνετε τους άλλους με βάση τα προσόντα τους και σύμφωνα με το αν επιθυμούν να ανέβουν στην ιεραρχία της δουλειάς όπου βρίσκονται. Θα ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας πως πρέπει να λειτουργείτε σαν σύνολο και πως ο καθένας θα αφοσιώνεται στους δικούς του στόχους, χωρίς να είναι ανταγωνιστικός και προσβλητικός απέναντι στους άλλους. Είναι, επίσης, μια καλή ευκαιρία για να ζητήσετε βοήθεια όταν το κρίνετε απαραίτητο, δίχως να σας προβληματίζει η μεταξύ σας τριβή.

Ισορροπεί την επαγγελματική με την προσωπική σας ζωή

Αποτελεί συχνό φαινόμενο το να συνδέεται ανησυχητικά η επαγγελματική με την προσωπική ζωή, κάτι που ενδεχομένως βασίζεται στο φόρτο εργασίας. Στον καιρό των notifications, τα συνεχή emails από τη δουλειά ακόμα και τις πιο ακατάλληλες ώρες, μπορούν εύκολα να προκαλέσουν σύγχυση στον εργαζόμενο, ο οποίος είναι πιθανό να οδηγηθεί σε σημείο που δε θα μπορεί να διαχωρίσει την επαγγελματική του ζωή με τις ώρες της ιδιωτικότητάς του. Στην περίπτωση του life coaching, θα βρείτε τις «λεπτές γραμμές» μεταξύ δουλειάς κι ελεύθερου χρόνου και θα θεσπίσετε τα όρια που πρέπει να τοποθετηθούν για να ζείτε ακριβώς όπως πρέπει, χωρίς να σας δημιουργούνται δυσάρεστα συναισθήματα κι επιπρόσθετο άγχος. Θα καταφέρετε να πείτε πιο εύκολα τα «όχι» που τόσο φοβόσασταν, προκειμένου να απαλλαχτείτε από οτιδήποτε extra που δεν αφορά απαραίτητα στο δικό σας επαγγελματικό κομμάτι. Στραφείτε προς το close button και δώστε τον πρέποντα χρόνο στον εαυτό σας για να τον ξεκουράσετε και να του δώσετε boosts ενέργειας.

Keep going!