fbpixel

Search icon
Search
Anti-aging: 5+1 beauty resolutions που πρέπει να βάλετε για το 2021
FACE & BODY

Anti-aging: 5+1 beauty resolutions που πρέπει να βάλετε για το 2021

Κάντε το δέρμα σας να λάμψει ξανά


H νέα χρονιά έφτασε και τα new year's resolutions, έχουν ήδη μπει σε εφαρμόγή. Οι μαγικοί αυτοί στόχοι που για τον καθένα αποτελούν την πεμπτουσία για τις επόμενες 365 ημέρες που θα ακολουθήσουν έφτασε η στιγμή να μεταφερθούν και στη beauty ρουτίνα σας. Για να ξεκινήσετε το ταξίδι της αντιγήρανσης είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τα πρώτα βήματα ήδη από αρκετά νωρίς και με τις παρακάτω αποφάσεις είναι σίγουρο πως θα το καταφέρετε.

Για να μην απογοητευτείτε λοιπόν, θέστε έναν πιο απλό και εφικτό στόχο, όπως η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σας. Το skincare resolution θα κάνει τη διαφορά στο πρόσωπό σας και θα σας χαρίσει μία καθαρή και λαμπερή όψη.
antigiransi-6.jpg


1. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε καλαμάκι

Τα πλαστικά καλαμάκια μολύνουν όχι μόνο το περιβάλλον -ιδιαίτερα τους ωκεανούς μας- αλλά η χρήση τους μπορεί επίσης να προκαλέσει και ρυτίδες. Οι γραμμές γύρω από τα χείλη που σχηματίζονται εκείνη την ώρα μπορούν με τον καιρό να παραμείνουν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλους όσους είναι καπνιστές. Η επαναλαμβανόμενη κίνηση των μυών προκαλεί τελικά λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

2. Λάβετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Όταν σκέφτεστε τις ρυτίδες, είστε συχνά πιο επικεντρωμένοι στο τι να βάλετε στο δέρμα σας και όχι στο τι θα καταναλώσετε. Για να δημιουργήσετε υγιή δερματικά κύτταρα, το σώμα σας χρειάζεται τα σωστά "δομικά στοιχεία" για υποστήριξη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να επιτύχετε τη σωστή διατροφή για την αντιγήρανση.

antigiransi-4.jpg

  • Υγιή λίπη: Τα λίπη αποτελούν σύμμαχο σας. Καταναλώστεδεν ελαιόλαδο, άγρια ​​ψάρια, κρέατα ελεύθερης βοσκής, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς. 
  • Κατάλληλη ποσότητα πρωτεΐνης: Τα εκτρεφόμενα κρέατα μπορεί να περιέχουν προφλεγμονώδη λόγω της ανισορροπίας των Ωμέγα 3 και 6 στη διατροφή τους. Προτιμήστε τα βιολογικά. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 0,8 g πρωτεΐνης ανά Kg σωματικού βάρους. 
  • Β12: Aυτή η βιταμίνη βρίσκεται μόνο σε προϊόντα κρέατος και είναι ζωτικής σημασίας για τα υγιή κύτταρα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας των κυττάρων του αίματος που μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα και στο δέρμα και μαλλιά. 
  • Φρούτα και λαχανικά σε όλο το φάσμα χρωμάτων: Κάθε τύπος και χρώμα έχει οφέλη  από τα αντιοξειδωτικά και από πολλά άλλα προστατευτικά φυτοθρεπτικά συστατικά. Το μπρόκολο για παράδειγμα περιέχει διϊνδοϋλομεθάνιο (DIM) που βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών στο σώμα που δημιουργούν καθαρό και υγιές δέρμα. 
  • Νερό: Η επαρκής ποσότητα είναι μεγάλης σημασίας για ένα υγιές και ενυδατωμένο δέρμα. 
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα: Αυτά που περιέχουν χημικά, συντηρητικά και υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι μπορούν να γεράσουν το δέρμα σας πρόωρα. 

3. Εξετάστε τις θεραπείες βλαστικών κυττάρων

antigiransi-3.jpg

Μην ξεκινήσετε ένα νέο έτος με την ίδια παλιά ρουτίνα φροντίδας του δέρματος. Το δέρμα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και για αυτό το λόγο θα πρέπει και εσείς να προσαρμόζεστε στις ανάγκες του. Οι μικροτραυματισμοί, οι βλαπτικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, οι τοξίνες, η βαρύτητα, ακόμη και οι εκφράσεις που κάνετε είναι μερικά μόνο από αυτά που σας επιβαρύνουν. Σκεφτείτε, λοιπόν να προσθέσετε  έναν ορό ή μια κρέμα που περιέχει προηγμένη τεχνολογία θεραπείας βλαστικών κυττάρων για να αναζωογονήσει και να αποκαταστήσει τη νεανική εμφάνιση του δέρματος. Αυτά τα σκευάσματα αξιοποιούν τα υπέρ-θεραπευτικά βιολογικά σήματα που παράγονται από βασικά κύτταρα στο σώμα για να θεραπεύσουν και να αναζωογονήσουν το δέρμα.

4. Προστατευτείτε από τον ήλιο

antigiransi-2.jpg

Όσα χρόνια και αν περάσουν αυτό θα αποτελεί πάντα ένα από τα top tips! Oι ακτίνες UV του ήλιο διαπερνούν το δέρμα και διαλύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη προκαλώντας την καταστροφή του δέρματος με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ρυτίδες. Εκτιμάται ότι περίπου το 60-80% αυτού που θεωρείται φυσική γήρανση μπορεί να αποδοθεί στην έκθεση στον ήλιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να εκτίθεστε σε αυτόν αλλά πως θα πρέπει πάντα να προσέχετε και να φοράτε αντιηλιακό. 

5. Ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ

antigiransi-5.jpg

Μετά από μια κουραστική μέρα το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε πριν πάτε για ύπνο είναι να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας. Κι όμως, αυτό το βήμα θα αποτρέψει τους κλειστούς πόρους, την ακμή, τις ρυτίδες και τα ενοχλητικά σπυράκια. Μία γρήγορη λύση είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπουν από το κομοδίνο σας. Μην ξεχνάτε, πως για να εφαρμόσετε τη skincare ρουτίνα σας, το δέρμα θα πρέπει να είναι καθαρό.

6. Κάντε μια φυσική μάσκα

antigiransi-1.jpg

Ο βασιλικός πολτός έχει διαπιστωθεί ότι έχει θετική επίδραση στο κολλαγόνο. Η δράση του αυτή ίσως να οφείλεται στην παρουσία της προλίνης, ενός αμινοξέος που συνδέεται με τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία αποτελούν σημαντικά συστατικά του συνδετικού ιστού του δέρματος.

Υλικά

  • 1/4 αβοκάντο
  • Βασιλικός πολτός (ποσότητα περίπου σαν 1 φακή)
  • 1 κ.γλ. σιτέλαιο

Τρόπος εφαρμογής

Αναμιγνύετε (πολτοποιείτε καλά) το αβοκάντο με το σιτέλαιο στο μπλέντερ και στο τέλος προσθέτετε τον βασιλικό πολτό. Απλώνετε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και αφήνετε για 25-30’. Αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Σκουπίζετε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα και απλώνετε λίγες σταγόνες σιτέλαιο για extra ενυδάτωση & θρέψη. Μπορείτε να εφαρμόζετε τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.