fbpixel

Search icon
Search
Ανόρθωση και Ανισομαστία: Επαναφέροντας την ισορροπία
MAGAZINE

Ανόρθωση και Ανισομαστία: Επαναφέροντας την ισορροπία

Καταγράφοντας τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της, η Πλαστική Χειρουργός Dr. Γιολάντα Πεπέ μάς παρουσιάζει τις σύγχρονες λύσεις που βελτιώνουν στο απόλυτο αισθητικά την εικόνα του γυναικείου στήθους


Ένα νεανικό και υγιές μπούστο αποτελεί διαχρονικά το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας και χαρίζει στις γυναίκες την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται. Όμως με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η εγκυμοσύνη, οι αυξομειώσεις στην απώλεια βάρους, η γήρανση ή η κληρονομικότητα, το στήθος χάνει τη νεανική του όψη και την σφριγηλότητά του, το μέγεθος ή το σχήμα, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να αισθάνονται δυσφορία με την εμφάνισή του, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αυτοεκτίμησή τους. Για όλες τις γυναίκες που θέλουν να αλλάξουν το ντεκολτέ τους και να έχουν απόλυτα φυσικά αποτελέσματα, είναι διαθέσιμες δύο βασικές επεμβάσεις που προσφέρουν ένα συμμετρικό και όμορφο στήθος.

1. Ανόρθωση Μαστών

shutterstock-419109004.jpg

Η επιθυμία κάθε γυναίκας για ένα στητό και λειτουργικό στήθος είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Σήμερα με την πρόοδο της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί. Ασθενείς, ύστερα από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη και θηλασμό, παρουσιάζουν πτώση του στήθους τους. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα, αφού η πτώση αυτή επιβάλλει τη συνεχή χρήση στηθόδεσμου. Προβλήματα υπάρχουν και στην επιλογή κατάλληλου ρούχου λόγω του «άδειου» άνω μαστού.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση: Πριν από αυτήν, γίνεται σχεδιασμός, έτσι ώστε να επιτευχθεί ανάπλαση του μαστού, για να ανορθωθεί μαζί με τη θηλή στη νέα θέση και ταυτόχρονα να μειωθεί η περίσσεια δέρματος. Ο μαστός επαναδημιουργείται με εσωτερικά ράμματα και τοποθετείται σε υψηλότερη θέση, όπως και η θηλή. Τελικά, με την ανάπλαση του μαστού επιτυγχάνεται και αύξηση του μεγέθους, αφού μειώνεται η χαλάρωση του δέρματος. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική νάρκωση και το τραύμα κλείνεται με απορροφήσιμο ράμμα και αυτοκόλλητη ταινία καταλείποντας μόνον μία κάθετη ουλή. Σε ορισμένες περιπτώσεις τοποθετείται παροχέτευση, που αφαιρείται την επόμενη ημέρα. Η ασθενής φορά ειδικό στηθόδεσμο για διάστημα ενός μηνός.

2. Ανισομαστία

shutterstock-1860710467.jpg

Η ανισομαστία ή ασυμμετρία μαστών είναι η συγγενής (εκ γενετής) δυσμορφία που αφορά σε διαφορετικό μέγεθος ή τύπο μαστών, ή σε υποπλασία άλλου τμήματος του μαστού, τον μαζικό αδένα, τη θηλή ή και τον φάκελο του δέρματος (π.χ. σωληνωτοί μαστοί). Ανάλογα με τον τύπο και την έκταση του προβλήματος, χρησιμοποιούνται αντίστοιχες τεχνικές που συμφωνούν με όλες τις τάσεις της σύγχρονης Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του μαστού.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση: Απαιτεί ιδιαίτερα προσεκτικό σχεδιασμό και έμπειρο χειρουργό. Το τελικό αποτέλεσμα ξαναδίνει την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκή ενέργεια στην ασθενή. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, διαρκεί μία με τρεις ώρες και η παραμονή στην κλινική είναι μια ημέρα. Για την πλήρη αποθεραπεία, η ασθενής πρέπει να περιμένει τρεις ημέρες, ενώ για τις επόμενες 30 ημέρες απαιτείται η εφαρμογή ειδικού στηθόδεσμου. Συχνά χρειάζονται συνδυαστικές επεμβάσεις για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και φυσικό, οι μαστοί αποκτούν ένα φυσιολογικό σχήμα και είναι ίσοι μεταξύ τους.

img-3352.jpg


Ε
υχαριστούμε την Πλαστικό Χειρουργό Dr. Γιολάντα Πεπέ για τις πληροφορίες, πτυχιούχο και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με εξειδίκευση στην Αισθητική Ιατρική και την Επανορθωτική Χειρουργική.

Info: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 287800, 2310 275050, Ίωνος Δραγούμη 4 & Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 287100, giolantapepe.gr