fbpixel

Search icon
Search
Ankle boots: Αυτές είναι οι πιο hot τάσεις του δημοφιλούς σχεδίου για τη φετινή σεζόν
TRENDS & CATWALKS

Ankle boots: Αυτές είναι οι πιο hot τάσεις του δημοφιλούς σχεδίου για τη φετινή σεζόν

Τα shoe designs που θα αποτελέσουν βασικό συστατικό της επιτυχίας στα σύνολά σας


Μπορεί η θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ακόμη και σήμερα, ωστόσο οι γυναίκες που αγαπούν τη μόδα έχουν κάθε δικαίωμα να αρχίσουν να αναζητούν τις μπότες που κοσμούν τα outfits τους από την ακριβή έναρξη του φθινοπώρου. Έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες για να επιλέξουμε αυτό το στιλ παπουτσιού, δημιουργώντας απολύτως ενημερωμένα σύνολα. Η πιο διαδεδομένη τάση σ’ αυτήν την κατηγορία είναι αδιαμφισβήτητα, τα ankle boots. Είναι το πιο εύκολο design, διότι μπορεί να συνδυαστεί με πλήθος επιλογών. Ταιριάζουν υπέροχα με τζιν, φορέματα, αλλά και με φούστες -basic κομμάτια που συναντάμε σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. 

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλά σχέδια και τάσεις στη λίστα των ankle boots, τα οποία μεταμορφώνονται συνεχώς και προσαρμόζονται στο προσωπικό στιλ της κάθε μιας. Γι' αυτόν τον λόγο παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα 5 πιο hot trends που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες. Φέτος, ξεχωρίζουν οι ενδιαφέρουσες σιλουέτες, η minimal αισθητική, αλλά και κάποιες αγαπημένες τάσεις της περασμένης σεζόν -επιλογές από Khaite μέχρι Bottega Veneta.

Are you ready?

Track soles

tracksole.jpg
Image source: @monikh

Χάρη στους Bottega, The Row και Prada, οι μπότες με την έντονη σόλα θα αποτελέσουν την πιο must επιλογή για τη φετινή σεζόν. Μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα και έχουν την ικανότητα να μετατρέψουν ακόμα και το πιο απλό σύνολο στην πιο iconic εμφάνιση. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με σκούρο τζιν, αλλά και αντίστοιχους τόνους στα υπόλοιπα κομμάτια της συλλογής σας για λίγο πιο dark looks, τα οποία τους ταιριάζουν φανταστικά. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε συνολικά το look, μη διστάσετε να τα ταιριάξετε με fancy κοστούμια αλλά και φορέματα, ακόμα και σε έντονες αποχρώσεις. Τα κορίτσια του street style τις έχουν τοποθετήσει ήδη στην πρώτη θέση της λίστας των επιλογών τους.

Suede

suede-2.jpg
Image source: @eniswardrobe

Αν πρέπει να ευχαριστήσουμε κάποιον για τη δυναμική αυτού του σχεδίου τότε σίγουρα αυτό είναι το brand, Khaite. Tα suede ankle boots ήρθαν όπως φαίνεται για να συνοδεύσουν πολλά από τα καθημερινά, φθινοπωρινά, αλλά και χειμερινά μας σύνολα. Θα τα συναντήσετε σε διάφορα ύψη τακουνιών, ανάλογα με την περίσταση. Τα χρώματα, τα οποία κυριαρχούν -χωρίς δεύτερη σκέψη- είναι το καφέ και το μαύρο. Συνδυάστε τα με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι και προσθέστε μία ‘70s πινελιά στα all day long outfits.

Minimalist

minimal.jpg
Image source: @pepamack, @alexisforeman

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η minimal αισθητική έχει αυξήσει κατά μεγάλο βαθμό τη δημοφιλία της τη χρονιά που διανύουμε. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο και στις τάσεις των ankle boots. Δοκιμάστε τα pared-back σχέδια, τις chelsea και τις sock boots σε μαύρο ή μπεζ χρώμα για την πιο απλή και κομψή εκδοχή αυτού του trend. Είναι μία κατηγορία που θα λατρέψετε και δε θα μπορείτε να αποχωριστείτε μόλις τη δοκιμάσετε.

Stomper

stomper.jpg
Image source: @carodaur

Είμαστε σίγουρες ότι οι περισσότερες από εσάς μόλις αντικρίζετε αυτό το στιλ, η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό δεν είναι άλλη από τα γνωστά σε όλους πλέον, DMs. Επιλέχθηκαν από τους περισσότερους τη χρονιά που μας πέρασε. Οι μπότες stomper, μπορούν να χαρακτηριστούν κλασικές αλλά φέτος αποφάσισαν να επιστρέψουν για να «πάρουν» εκδίκηση. Αν λοιπόν θέλετε να ακολουθείτε τους κανόνες της μόδας και πιο συγκεκριμένα αυτούς του street style, τότε δε μπορεί να μην επενδύσετε σ’ ένα τέτοιο ζευγάρι. Έχετε τη δυνατότητα να κινηθείτε σε κλασικές επιλογές όπως το μαύρο αλλά και σε πιο διαφορετικές, όπως είναι το λαδί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τις συναντήσετε παντού!

Square toe

square-tote.jpg
Image source: @greceghanem, @rosiehw

Από τις πασαρέλες για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 έγινε απόλυτα αντιληπτό ότι οι μπότες με την τετράγωνη μύτη θα μας απασχολήσουν ιδιαιτέρως. Γι' αυτόν τον λόγο δε θα μπορούσαν να λείπουν και από τα trends των ankle boots. Ο ιταλικός οίκος Bottega Veneta, μπορεί να θεωρηθεί «υπεύθυνος» για την έντονη δημοτικότητα αυτής της τάσης. Θα αποτελέσουν τη λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε εμφάνιση κι αν τις επιλέξετε. Εάν ανήκετε στους τολμηρούς, μη διστάσετε να προτιμήσετε λευκές ή μπεζ αποχρώσεις.