fbpixel

Search icon
Search
Αnimal prints: Πώς να τα εντάξετε με τον πιο chic τρόπο στη διακόσμησή σας
INTERIORS

Αnimal prints: Πώς να τα εντάξετε με τον πιο chic τρόπο στη διακόσμησή σας

Δώστε στον χώρο σας stylish χαρακτήρα, ακολουθώντας τους παρακάτω ευφάνταστους τρόπους


Δεν είναι λίγες οι φορές, που οι ειδικοί της διακόσμησης αντλούν έμπνευση από τον κόσμο της μόδας και ιδιαίτερα σήμερα που οι περισσότεροι fashion designers έχουν επικεντρωθεί στην παρουσίαση των κλασσικών prints –όπως το animal, το floral και το καρό, με τη μόνη διαφορά πως αυτήν τη φορά είναι διαμορφωμένα στα μέτρα της εποχής. Αν και υπάρχουν πολλά patterns που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, εμείς επιλέξαμε να σταθούμε σε ένα άκρως εντυπωσιακό σχέδιο, που αν δεν το προσέξετε κατάλληλα, όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητά του σε έναν χώρο, καθώς και τον τρόπο που θα το τοποθετήσετε, θα προκύψει ένα ακαλαίσθητο αποτέλεσμα, κάτι το οποίο σίγουρα θέλετε να αποφύγετε. Αυτό δεν είναι άλλο, από το γνωστό σε όλους μας, animal print!

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τους πιο ευπαρουσίαστους τρόπους για να ενσωματώσετε μια από τις πιο κορυφαίες τάσεις του interior design στο χώρο σας!

«Τολμήστε» τo total animal look στα έπιπλα

1-qgENb.png

Πόσες φορές έχετε δει στα social media τις fashion influencers, να έχουν προτιμήσει total animal print looks, δηλαδή να είναι ντυμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια με animal σχέδια είτε είναι όλα ίδια είτε υπάρχει συνδυασμός δυο ή περισσότερων; Σίγουρα αμέτρητες! Φανταστείτε τώρα πως θα ήταν να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο και στο σπίτι σας, να επιλέξετε έπιπλα με prints –όπως leopard, zebra, giraffe και cheetah ή να διαλέξετε καλύμματα με τέτοια σχέδια και να τα τοποθετήσετε πάνω τους. Μια ωραία ιδέα θα ήταν να επιλέξετε μια zebra πολυθρόνα, έναν απλό καναπέ σε ουδέτερο τόνο και ένα ξύλινο coffee table. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνετε να βάλετε και το animal στοιχείο στον χώρο σας, αλλά και να δημιουργήστε μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα με πρωταγωνίστρια την ισορροπία. Plus, αν δεν είστε fan της απλότητας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε πέρα από την πολυθρόνα να βάλετε και άλλα αντικείμενα με αυτό το σχέδιο –όπως τα μαξιλάρια που έχετε στον καναπέ, τα επιτραπέζια φωτιστικά σας, καθώς και τα τυχόν έργα τέχνης.

Προτιμήστε διακοσμητικά αντικείμενα με animal σχέδια

2-QjCGR.png

Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να δεσμεύονται με τις επικρατέστερες τάσεις –όπως στην δική μας περίπτωση με το animal print – αλλά αγαπάτε τους πειραματισμούς και τις δοκιμές, τότε δεν έχετε να χάσετε κάτι από το να υιοθετήσετε κάποια στοιχεία της. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως σε ένα σπίτι μπορείτε να έχετε συνδυασμό των trends, χωρίς με αυτό τον τρόπο να χάνεται ή να αλλοιώνεται η προσωπικότητά σας. Πιο συγκεκριμένα, σε προηγούμενα άρθρα είχαμε αναλύσει τη νούμερο ένα τάση στην διακόσμηση και είχαμε μιλήσει για το Japandi design, το οποίο έχει επιρροές από το Scandinavian. Έτσι, αντιλαμβάνεστε πως μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, αρκεί και μόνο αν έχετε μέτρο στο κάθε τι. Τώρα, όσον αφορά την ένταξη του animal στοιχείου στην διακόσμηση σας, μπορείτε να επιλέξετε διαχρονικά διακοσμητικά αντικείμενα –όπως έναν πίνακα που θα απεικονίζει μια Ζέβρα ή μία Τίγρη, καθώς και να διαλέξετε χαλιά με τέτοια σχέδια.

«Επενδύστε» σε μια ταπετσαρία με animal patterns

3-KL17r.png

Σε περίπτωση, που αγαπάτε πολύ το animal print και θέλετε να τολμήσετε, μπορείτε να επενδύσετε σε μια ταπετσαρία που θα απεικονίζει ένα σχέδιο της επιλογής σας. Βέβαια, επειδή ήδη αυτό που θα κάνετε είναι αρκετά risky, καλό είναι προτιμήσετε ένα σχετικά απλό σχέδιο με ουδέτερα χρώματα –όπως το σχέδιο της Ζέβρας ή αυτό της Λεοπάρδαλης. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρετε να κρατήσετε την ισορροπία στον χώρο. Επίσης, η ταπετσαρία θα δώσει βάθος και ιδιαίτερο οπτικό ενδιαφέρον, όπου και αν την χρησιμοποιήσετε. Ιδανικά, θα ήταν να την τοποθετήσετε στον χώρο γύρω από το τζάκι.

Mix & match

4-AiJKF.png

Παραπάνω αναφερθήκαμε αρκετά στο γεγονός ότι η μόδα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διακόσμηση της κατοικίας μας και αυτό το επιβεβαιώνουμε για ακόμη μια φορά! Πόσο μάλλον τώρα που θα αναφερθούμε στην mix & match διακόσμηση. Ο συνδυασμός των έντονων και πολλών prints μεταξύ τους, έχουν την δύναμη να απογειώνουν τη διακόσμηση, καθώς και να εξωτερικεύουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της ισχυρής και τολμηρής μας προσωπικότητας. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον συνδυασμό, διότι δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους ή δεν είναι όλα αισθητικά όμορφα. Πώς θα καταφέρετε να τα ξεχωρίζετε; Αρχικά, δίνοντας βάση στην ποιότητα των υφασμάτων, η οποία αν είναι χαμηλή θα φανεί και θα δώσει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα στον χώρο σας. Δεύτερον, συνδυάζοντας τα χρωματικά σωστά, δηλαδή όταν θέλετε να συνδυάσετε δυο σχέδια προτιμήστε το ένα έντονο και το άλλο απλό, έτσι ώστε να δημιουργήσετε την τέλεια αντίθεση.