fbpixel

Search icon
Search
Άνετα και μοντέρνα φορέματα σύμφωνα με τον σωματότυπό σας -ποιο είναι το κατάλληλο για σας;
STYLING TIPS

Άνετα και μοντέρνα φορέματα σύμφωνα με τον σωματότυπό σας -ποιο είναι το κατάλληλο για σας;

Ανακαλύψτε τα!


Μίνι, μάξι, με λουράκια, χωρίς λουράκια, ασύμμετρα -οι ποικιλία γυναικείων φορεμάτων είναι απέραντη και κρύβει από κάτι για κάθε γούστο. Ωστόσο, όταν επιλέγουμε τα ρούχα μας είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας όχι μόνο το γούστο μας αλλά και το σωματότυπό μας - το φόρεμα μπορεί να υπογραμμίζει την θηλυκότητά μας, αλλά μπορεί και να καταστρέψει την εμφάνισή μας εάν δεν έχει επιλεχθεί σωστά. 

Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις λεπτομέρειες που αφορούν την επιλογή του κατάλληλου φορέματος που να ταιριάζει στο σωματότυπό σας.

Το μήκος έχει σημασία;

Βεβαίως έχει! Ένα φόρεμα με μήκος έως τον αστράγαλο, παραδείγματος χάριν, είναι κατάλληλο για τις ψηλότερες γυναίκες. Αυτά που φτάνουν πάνω από το γόνατο συνιστώνται για πιο λεπτές κοπέλες -κάποια σχέδια ταιριάζουν και στις ψηλές αλλά εάν το φόρεμα είναι πολύ κοντό ενώ τα πόδια είναι αρκετά μακριά κινδυνεύετε να φαίνεστε πρόστυχα. Τα γυναικεία φορέματα με μεσαίο μάκρος επίσης μακραίνουν τη σιλουέτα και είναι θαυμάσια για κοντές και μεσαίου αναστήματος κοπέλες. Εάν επιλέξετε σχέδιο με ψηλή μέση επίσης εξασφαλίζεται μια οπτική αύξηση του μήκους των ποδιών σας.

Ακόμα και αν έχετε επιλέξει το τέλειο μήκος που ταιριάζει στο ύψος σας, έχετε κάνει τη μισή δουλειά εάν δεν έχετε λάβει υπόψη σας εάν το άνω μέρος του φορέματος ταιριάζει στον σωματότυπό σας. Τα βαθιά ντεκολτέ εστιάζουν πάνω στο στήθος και μπορούν να τον κάνουν να φαίνεται πιο πλούσιο οπτικά. Τα σχέδια με V λαιμόκοψη είναι τέλεια για τις γυναίκες με πιο πλούσιες καμπύλες επειδή υπογραμμίζουν τον στήθος χωρίς να το κάνουν να φαίνεται χυδαία. Εάν έχετε μεγάλο στήθος είναι καλά να αποφεύγετε σχέδια με υψηλή λαιμόκοψη, όπως και φορέματα με λάστιχο κάτω από τη γραμμή του στήθους - αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για γυναίκες με μικρή περιφέρεια στήθους.

gynaikeia-foremata.jpeg

Σε ποιες ταιριάζει το ριγέ και πρέπει να έχουμε υπόψη μας το σωματότυπό μας όταν διαλέγουμε το πατρόν;

Τα χρώματα και οι στάμπες επίσης έχουν μεγάλη σημασία όταν επιλέγουμε φόρεμα που να είναι κατάλληλο για τον σωματότυπό μας. Ο κύριος κανόνας σχετικά με τα χρώματα που πρέπει να έχετε στον νου σας είναι ότι το μαύρο χρώμα μας λεπταίνει, ενώ το λευκό μας προσθέτει όγκο. Όσο αφορά τις στάμπες, είναι καλά οι πιο παχουλές κυρίες να επιλέγουν τα σχέδια με μικρές φιγούρες, ενώ οι στάμπες με μεγάλα σχέδια φαίνονται υπέροχα στις κοπέλες με ίσιο και λεπτό κορμί. Το κάθετο ριγέ μακραίνει τη σιλουέτα, ενώ το οριζόντιο την φαρδαίνει οπτικά.

Σχολιάσαμε το μήκος, το ντεκολτέ και τις στάμπες, τι άλλο μένει; Βέβαια, το πατρόν που είναι τόσο σημαντικό όσο και τα τρία πρώτα μαζί. Όπως σ’ αυτά και εδώ έχουμε μερικούς βασικούς κανόνες. Οι γυναίκες που είναι παχουλές, όπως και εκείνες με πιο μεγάλη περιφέρεια, είναι καλά να επιλέξουν σχέδιο με λάστιχο στη μέση που να σπάει την γραμμή του κορμού. Το κάτω μέρος πρέπει να ανοίγει για να καλύπτει τις ατέλειες. Εάν οι ώμοι σας είναι πιο στενοί από την περιφέρεια και θέλετε να πετύχετε ισορροπία, επιλέξτε φόρεμα με πιο ογκώδη άνω μέρος, παραδείγματος χάριν με μανίκια τύπου «μπουφάν». Για τα σωματότυπα τύπου «κλεψύδρας» τα καταλληλότερα σχέδια είναι τα κολλητά στο σώμα που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα και υπογραμμίζουν τις καμπύλες. Στο ιστότοπο modivo.gr σας περιμένει μια μεγάλη ποικιλία φορεμάτων για κάθε γούστο και σωματότυπο -ίσως το τέλειο για σας φόρεμα σας περιμένει ακριβώς εκεί!

Όταν ψάχνετε για το επόμενο σας φόρεμα, θυμηθείτε τις συμβουλές μας αλλά επίσης φροντίστε να βάλετε μέρος τον εαυτό σας στην επιλογή σας -ακόμα και να βρείτε το τέλειο για σας σχέδιο που υπογραμμίζει τέλεια τα προτερήματα του σωματότυπού σας, εάν δεν το αισθάνεστε σαν «δικό σας» πάνω σας, συνεχίστε το ψάξιμο. Να θυμάστε ότι η ομορφιά δεν βρίσκεται στην εξωτερική εμφάνιση αλλά είναι και αίσθηση -για να φαίνεστε όμορφη εκτός να φοράτε φόρεμα που ταιριάζει στον σωματότυπό σας πρέπει επίσης να αισθάνεστε σίγουροι και ο εαυτό σας στο φόρεμα αυτό!