fbpixel

Search icon
Search
Αναστασία Περράκη: Μοιράζεται μαζί μας τη ρουτίνα ομορφιάς της και τις διατροφικές της συνήθειες
MAGAZINE

Αναστασία Περράκη: Μοιράζεται μαζί μας τη ρουτίνα ομορφιάς της και τις διατροφικές της συνήθειες

Take it from the expert!


Από τις ελάχιστες επαγγελματίες του modeling στην Ελλάδα, ένας πραγματικός χαμαιλέοντας των runways, των φωτογραφίσεων και των tutorials, η Αναστασία Περράκη μοιράζετε τη ρουτίνα ομορφιάς της και τις διατροφικές της συνήθειες και αποκαλύπτει σε τι σημείο επεμβατικότητας έχει φτάσει στο πρόσωπό της.

Αλήθεια, Αναστασία, πώς βίωσες τις περιόδους του lockdown; Υπήρξε κάτι που σε άγχωσε ιδιαίτερα με την όλη κατάσταση;

Η πρώτη καραντίνα πέρυσι τον Μάρτιο ήταν, για τους περισσότερους νομίζω, σαν να πηγαίναμε διακοπές. Μας άρεσε που θα μέναμε στο σπίτι, μετά απ’ όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Το είδαμε σαν ευκαιρία για ξεκούραση. Έτσι κι εγώ. Είχα χρόνο για μένα, να δω ταινίες, να κάνω δουλειές που ανέβαλλα στο σπίτι, να δοκιμάσω καινούριες συνταγές. Και το έκανα με πολλή χαρά. Με ζόρισε μόνο που έπειτα από κάθε επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, ανά 15 μέρες, έπρεπε ν’ απολυμαίνω όλα τα ψώνια. Στη δεύτερη καραντίνα, άρχισε σιγά σιγά η ψυχολογία να πέφτει, αλλά και πάλι συγκρατημένα. Ε, στην τρίτη, δεν υπήρχε πια καμία αντοχή. Πιέστηκε πολύ και η κόρη μου. Δεν είναι φυσιολογικό για ένα παιδί 11 χρονών να μη βλέπει τους φίλους του και να κάνει μπαλέτο μέσω υπολογιστή.

Και τι σε βοήθησε περισσότερο όλο αυτό το διάστημα να ηρεμείς και να επανέρχεσαι στο κέντρο σου; Κατάφερες ν' ανακαλύψεις τρόπους να αποφορτίζεσαι;

Επειδή θεωρώ ότι όλα είναι στο μυαλό μας, πιστεύω ότι, αν σκεφτόμαστε όσο το δυνατόν πιο λογικά, μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Βεβαίως, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Όταν τα πράγματα έφταναν σε ακραίο σημείο, εμένα με αποφόρτιζε μια βόλτα με τα πόδια - απλώς και μόνο το ν’ αλλάξω εικόνες. Επίσης, στο σπίτι πάντα έχω κεράκια με αιθέρια έλαια. Όταν ένιωθα πιεσμένη, για παράδειγμα, άναβα ένα με άρωμα λεβάντα κι έφτιαχνα κι ένα φλιτζάνι με χαλαρωτικά βότανα. Ακόμη το κάνω, δηλαδή, κάθε φορά που πιέζομαι.

1-rbhpW.jpg
Aδιάβροχο over, μαγιό και δερμάτινα γάντια ποδηλάτου όλα Karl Lagerfeld, Sport and Fashion Freedom

Ο τελευταίος χρόνος στάθηκε καθοριστικής σημασίας για όλους μας. Εσύ τι κρατάς απ' όλη αυτήν την εμπειρία;

Ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα είχαμε όλα -και δεν αναφέρομαι μόνο στα υλικά αγαθά- και δεν τα εκτιμούσαμε. Είχαμε ξεχάσει τις μικρές χαρές. Νομίζω ότι όλοι τώρα κατανοήσαμε πόσο ωραίο είναι να βλέπεις τους αγαπημένους σου, να έχεις επαφή μαζί τους και απλώς να συζητάτε.

Έχεις κάνει μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στον χώρο του modeling. Πότε συνειδητοποίησες ότι το σώμα σου μπορεί να γίνει το μέσο για τη δουλειά σου;

Όταν ξεκίνησα, θεωρούσα δυνατό χαρτί το πρόσωπό μου, όχι το σώμα μου, γιατί είχε καμπύλες, δεν ανήκε στο πιο στεγνό μοντελικό πρότυπο. Στο σχολείο, βέβαια, έκανα στίβο και μπάσκετ, αλλά δεν είμαι ένα κορίτσι που έχει γυμναστεί πολύ από μικρή. Η προσπάθεια να αποκτήσω πιο γυμνασμένο σώμα έγινε σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν συνειδητοποίησα ότι πρέπει να το φροντίζω, όχι μόνο για τη δουλειά μου, αλλά και γιατί η σωματική άσκηση είναι υγεία.

Tίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα είχαμε όλα -και δεν αναφέρομαι μόνο στα υλικά αγαθά- και δεν τα εκτιμούσαμε. Είχαμε ξεχάσει τις μικρές χαρές. Νομίζω ότι όλοι τώρα κατανοήσαμε πόσο ωραίο είναι να βλέπεις τους αγαπημένους σου, να έχεις επαφή μαζί τους και απλώς να συζητάτε.

Θεωρείς ότι έχεις καταφύγει σε υπερβολές προκειμένου να διατηρηθείς fit ή κατάφερες να κρατήσεις το μέτρο;

Νομίζω ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε έφτασα στα όριά μου. Ακολουθούσα μια διατροφή για να χάσω κάποιο λίπος και παράλληλα έκανα τέσσερις φορές την εβδομάδα πολύ σκληρή προπόνηση, με αποτέλεσμα να πάθω ζημιά στον αυχένα μου. Το σώμα μου βρήκε τρόπο να με προειδοποιήσει ότι το ζορίζω πολύ και το μυοσκελετικό μου σύστημα κράσαρε. Γενικά, ποτέ δεν έφτασα στην άλλη πλευρά. Δοκίμασα μερικές διατροφές γιατί είχα baby fat και θυμάμαι και κάποιες ημέρες έκανα αφαγίες, αλλά σε γενικές γραμμές είχα τον έλεγχο.

Δώσε μας μια γεύση από το τι περιλαμβάνει η καθημερινή σου διατροφή...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα πάντα καλή διατροφή. Τα τελευταία χρόνια, όμως, προσέχω, όχι τις θερμίδες, αλλά την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνω. Έτσι, προσπαθώ, για παράδειγμα, το κρέας που τρώμε να είναι βιολογικό. Επίσης, μου αρέσει να ψάχνομαι, να μη μένω στα καθιερωμένα, οπότε δοκιμάζω διάφορα super foods. Παλιότερα, δεν έτρωγα ποτέ πρωινό. Τώρα, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μάλιστα, έχω και πολλές παραλλαγές: ψωμί ολικής, αβοκάντο, φρούτα, βρώμη με γάλα, porridge, αβγά, και όπου μπορώ, προσθέτω ηλιόσπορους, λιναρόσπορους, chia seeds κ.λπ. Το μεσημεριανό μου είναι το ίδιο με της μικρής, οπότε έχει διάφορους περιορισμούς, γιατί δεν τα τρώει όλα, αλλά όταν είναι στον μπαμπά της τρώω ό,τι μου έχει λείψει, όπως όσπρια ή λαδερά. Μου αρέσει το φαγητό, είναι απόλαυση για μένα, οπότε αυτό που θέλω πια είναι να μη στερούμαι, να τ’ απολαμβάνω όλα με μέτρο και να γίνομαι καλό παράδειγμα για το παιδί μου.

2-HEkyl.jpg
Μεταξωτό φόρεμα Versace Jeans Couture, Intervista Σκιάδιο Karl Lagerfeld, Sport and Fashion Freedom

Και ποια είναι η χειρότερη διατροφική σου συνήθεια;

Δεν είμαι λάτρης του νερού. Όταν κάνω προπόνηση, μου έρχεται η επιθυμία να πιω, όταν είμαι στο σπίτι, όμως, δεν το σκέφτομαι καθόλου.

Υπάρχει κάποια καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς καθημερινά και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Το βράδυ, καθαρίζω το πρόσωπό μου, αλλά δεν είμαι πολύ σχολαστική. Το πρωί, όμως, ακολουθώ όλο το τελετουργικό. Αφού πλυθώ, βάζω κρέμα ματιών, σέρουμ, ορό κι ενυδατική. Μέσα στην εβδομάδα, θα κάνω σίγουρα και μια μάσκα. Γενικά, μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Παράλληλα, κάνω μεσοθεραπείες, γιατί η ενυδάτωση του δέρματος είναι το Α και το Ω της περιποίησης και η μέθοδος αυτή βοηθάει διάφορα ενυδατικά συστατικά να εισέρχονται στις βαθύτερες στιβάδες του.

Κεφάλαιο «Νεότητα». Μέχρι που μπορείς να φτάσεις για να διατηρήσεις την εικόνα σου; Έχεις κάνει ποτέ botox;

Ναι, έχω κάνει. Έχω ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, μάλιστα, από τα 27 μου. Όταν γίνεται συντηρητικά κι από μικρή ηλικία, έχει καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί δεν αναγκάζεσαι να εγχέεις μεγάλη ποσότητα, οπότε είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Δε μου αρέσει η υπερβολή, αυτή η τρομαγμένη όψη στις γυναίκες. Εγώ κάνω πια μια φορά τον χρόνο ένα baby botox στο μέτωπο και στο μεσόφρυδο, γιατί είμαι πολύ εκφραστική και δε θέλω αυτές οι γραμμές να βαθύνουν.

Όταν ταξιδεύεις, τι δεν απουσιάζει ποτέ από το νεσεσέρ σου;

Δε φεύγω ποτέ χωρίς τις κρέμες μου.

Τι σχέση έχεις με το μακιγιάζ και τι περιλαμβάνει το καθημερινό σου μέικ απ; Μύησε μας σε κάποια μυστικά σου...

Στην καθημερινότητά μου δεν πολυβάφομαι. Ίσως, μόνο μια bb cream, που την αναμειγνύω με ενυδατική. Όσο μεγαλώνω προτιμώ τα κρεμώδη προϊόντα που, αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά, σε δείχνουν πολύ πιο φρέσκια. Βάζω λίγο ρουζ ή τερακότα, κάνω κι ένα πέρασμα από το ίδιο προϊόν στα μάτια και τίποτα άλλο. Μάσκαρα ποτέ, για κανέναν λόγο. Και αγαπώ πολύ τα κραγιόν, ειδικά τα κόκκινα, τα οποία φοράω ακόμη και στο σπίτι. Με κάνουν να νιώθω πολύ όμορφα.

Τελευταία, βλέπουμε στα social media πολλά tutorials σου με επίκεντρο το μακιγιάζ. Πώς προέκυψε η νέα αυτή ενασχόλησή σου;

Είμαι κι επίσημα make-up artist, αποφοίτησα από τη σχολή του Freddy, οπότε όλα τα κάνω ως επαγγελματίας πια!

cover-PoVBY.jpg
Oλόσωμη φόρμα G-Star Raw και υφασμάτινα sneakers Αll Star Converse όλα, Sport and Fashion Freedom

Μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, τι είναι αυτό που αναζητάς από το φετινό καλοκαίρι;

Γενικά, αντιμετώπισα διάφορα σωματικά προβλήματα λόγω άγχους και κατάφερα τελικά να κάνω μόλις δύο μπάνια. Φέτος, λοιπόν, εύχομαι να διατηρήσουμε όλοι την υγεία μας και να περάσω ένα ανέμελο και χαρούμενο καλοκαίρι! 

Credits

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ (D-TALES)

STYLING ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΓΓΟΥ

HAIR & MAKE UP KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ (D-TALES)

Photo cover: Oλόσωμη φόρμα G-Star Raw 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021