fbpixel

Search icon
Search
Ανακαλύψτε πώς θα χαλαρώσετε σε κάθε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού σας
PSYCHOLOGY

Ανακαλύψτε πώς θα χαλαρώσετε σε κάθε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού σας

Κάντε τις ημέρες του lockdown ενδιαφέρουσες


Το lockdown συνεχίζεται και εσείς σίγουρα αναζητάτε τρόπους για να κάνετε την κάθε μέρα σας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και χαλαρωτική. Με τη νέα χρονιά να έχει ήδη μπει, το μόνο βέβαιο είναι πως επιθυμείτε να συνεχίσετε να παραμένετε υγιείς, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Κάντε το χώρο σας την προσωπική σας όαση ηρεμίας και θα δείτε πως όλα κυλούν πιο εύκολα. Μ

Οι μικρές αλλαγές που θα κάνετε, θα δημιουργήσουν συνθήκες για να τη δική σας ευημερία. Ένα σπίτι που είναι αποδιοργανωμένο, χαοτικό και γεμάτο "παραφωνίες" δεν είναι σίγουρα το ιδανικό μέρος. Έτσι, υπάρχουν μερικά απλά και πολύ βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήστε για να το νιώσετε πιο αρμονικό και ιδανικό για κάθε στιγμή.  

Tι μπορείτε να κάνετε σε κάθε διαφορετικό δωμάτιο.

Υπνοδωμάτιο

bedroom.jpg

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, το να ξεκινήσετε συμμαζεύοντας το υπνοδωμάτιο θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την ηρεμία σας. Σβήστε τα κυρίως φώτα και αφήστε τη λάμπα στο κομοδίνο σας. Στη συνέχεια καλύψτε την τηλεόραση που έχετε στο χώρο καθώς μπορεί να σας "υπενθυμίζει" τον θόρυβο της ημέρας ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένη. Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα colouring book κάτι που θα λειτουργήσει ως διαδικασία διαλογισμού για όσους από εσάς δε το έχετε δοκιμάσει. Φυσικά, κρατήστε ένα ημερολόγιο και μεταφέρετε τις σκέψεις σας σε χαρτί για να βιώσετε την αίσθηση της απελευθέρωσης και της κάθαρσης. Το γράψιμο αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να μειώσετε το stress. Φυσικά, σε όλο αυτό δε θα μπορούσαν παρά να σας συνοδεύουν χαλαρωτικοί τόνοι μουσικής. 

bedroom-2.jpg

Πως θα προσθέσετε τόνους χαλάρωσης:

  • Το χρώμα είναι το κλειδί για να κάνετε το υπνοδωμάτιο σας πιο χαλαρωτικό και για να έχετε ουσιαστικά αποτελέσματα στη διάθεσή σας. Μπορείτε να "παίξετε" με το μπλε, το πράσινο και το γκρι ή ακόμη και με το απλό λευκό. Μην ξεφεύγετε πολύ από τους φυσικούς τόνους και αποφύγετε τα φωτεινά χρώματα που θα σας ενεργοποιήσουν. 
  • Προσθέστε αναμνήσεις που σας ενθουσιάζουν ή που φέρνουν χαμόγελα στο πρόσωπό όταν τις αντικρίζετε. Θα μπορούσατε να προσθέσετε στοιχεία ή φωτογραφίες από εκδρομές ή αντικείμενα ανθρώπων που αγαπάτε καθώς αυτά θα σας δώσουν ώθηση και συναισθήματα ικανοποίησης καθώς μετακινείστε στο χώρο.

Σαλόνι

living-room.jpg

Ετοιμάστε ένα χαλαρωτικό τσάι και δοκιμάστε να έχετε μια μεγάλη ποσότητα για να μπορείτε να το καταναλώνετε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μυρωδιά του καφέ είναι επίσης καλή, αλλά αποφύγετε να πίνετε πάρα πολύ εάν αισθάνεστε stress. Έφτασε η στιγμή να εξετάστε την τοποθέτηση των επίπλων σας ανάλογα με το που βρίσκεται το σημείο εστίασης σας. Ακόμη, οι υφές -που έχετε- θα πρέπει να είναι απαλές στην αφή καθώς και οπτικά. Με αυτό τον τρόπο οποιαδήποτε δραστηριότητα θα γίνεται πολύ πιο απολαυστική. Συνδέστε τον υπολογιστή με την τηλεόραση και απολαύστε μια ταινία ή αν έχετε διάθεση μετατρέψτε αυτό το χώρο στο προσωπικό σας μέρος διαλογισμού. Με μερικά αρωματικά κεράκια γύρω-γύρω αυτή η "αποστολή" θα γίνει ακόμη πιο εύκολη. Φυσικά, εντάξτε στην καθημερινότητα σας και τα επιτραπέζια παιχνίδια καθώς θα σας φέρουν πιο κοντά με αυτούς που αγαπάτε. Παρότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνετε τις δραστηριότητες που αγαπάτε.  

living-room-1.jpg

Πως θα προσθέσετε τόνους χαλάρωσης:

  • Φέρτε τα έξω...μέσα. Το να περιβάλλεστε από φυσικά στοιχεία ενθαρρύνει τις φιλικές αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ. Για ένα πιο ήσυχο σπίτι, αγοράστε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου ή κρεμάστε έναν καθρέφτη απέναντι από το μεγαλύτερο παράθυρο για να μεγιστοποιήσετε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η θέα που έχετε.
  • Δημιουργήστε ένα χώρο στον καναπέ αποκλειστικά για διάβασμα. Τοποθετήστε ένα λαμπατέρ και μια μικρή κουβέρτα και θα δείτε πως αυτό θα κάνει light up στη διάθεση σας για ανάγνωση.

Μπάνιο

bathroom-1.jpg

Εάν είστε τυχεροί και έχετε μια μεγάλη μπανιέρα ή τζακούζι είστε ήδη στη μέση για τα goals της χαλάρωσης! Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν ισχύει για εσάς, μην παραλείπετε πως και ένα μικρό μπάνιο μπορεί να μετατραπεί στο ιδανικό "καταφύγιο" από την πίεση της ημέρας. Αφιερώστε χρόνο για την επαφή σας με το φυσικό στοιχείο του νερού, κάτι που από μόνο του θα σας βοηθήσει ώστε να δημιουργήσετε τις τέλειες συνθήκες. Ακόμη, κάντε αυτό το χώρο να μοιάζει με spa προσθέτοντας κεριά, αλλά και φυτά που δεν απαιτούν πολύ φως. Μάλιστα, ειδικοί, λένε, πως αν θέλετε να βιώσετε την απόλυτα relaxing εμπειρία, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε την καθημερινή περιποίηση υπό τον ήχο κλασικής μουσικής. 

bathroom.png

Πως θα προσθέσετε τόνους χαλάρωσης:

  • Βιβλία παντού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα αδιάβροχο τραπεζάκι δίπλα στη μπανιέρα σας ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε ένα ποτήρι κρασί, ένα κερί και το βιβλίο σας την ώρα που απολαμβάνετε τη γαλήνη του νερού.
  • Απαλλαγείτε από τα παλιά καλλυντικά. Δημιουργούν πίεση στο χώρο σας και γεμίζουν τα ντουλάπια σας.  Τελειώστε αυτά που δεν έχουν λήξει και απομακρύνετε όλα όσα είναι επικίνδυνα για χρήση.