fbpixel

Search icon
Search
Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για μια τέλεια ζύμη, ιδανική τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές δημιουργίες
MAGAZINE

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για μια τέλεια ζύμη, ιδανική τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές δημιουργίες

Η Χρυσή Ζύμη προσφέρει τα ιδανικά φύλλα, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά που τιμούν την ελληνική παράδοση


Η Χρυσή Ζύμη εδώ και χρόνια μοιράζεται τα μυστικά της τέλειας ζύμης μαζί μας, προσφέροντας τα ιδανικά φύλλα για γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες. Διαφυλάσσοντας με αγάπη την παράδοση του τόπου μας στις δημιουργίες ζύμης, επιλέγει τα καλύτερα και τα πιο αγνά υλικά και μας χαρίζει μεγάλη ποικιλία από φύλλα, φτιαγμένα με γνώση και τέχνη, που εξασφαλίζουν μοναδική γεύση. Έτσι, ό,τι φτιάχνεται με Χρυσή Ζύμη είναι τόσο νόστιμο, τόσο σπιτικό, που θα σας ζητούν συνεχώς τη συνταγή.

Χρυσή Ζύμη! Δεν έτυχε... Πέτυχε!

Τάρτα με μανιτάρια και γραβιέρα Κρήτης

shutterstock-2452556255.jpg

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ/ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 28 εκ.

• 1 συσκευασία Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη 650 γρ. 

• 2 κ. σ. ελαιόλαδο για το φύλλο

Για τη γέμιση

• 200 γρ. μανιτάρια 

• 200 γρ. σπαράγγια 

• Αλάτι

• Πιπέρι

• 2 κ. σ. ελαιόλαδο 

• 300 γρ. τυρί κρέμα

• 2 αβγά

• 100 γρ. γάλα

• 100 γρ. κασέρι τριμμένο

• 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

zymh-koypoy-450g-packshot-front-packshot.jpg
iΗ Ζύμη Κουρού της Χρυσής Ζύμης είναι ζυμωμένη με βούτυρο, αβγό και γάλα και εγγυάται μοναδική γεύση και άρωμα χαρίζοντας γνήσια σπιτική γεύση στις δημιουργίες σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. (Κρατάμε το δεύτερο της συσκευασίας για μελλοντική χρήση). Προετοιμάζουμε μία φόρμα τάρτας με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο ζύμης με τα δάχτυλα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε όπου περισσεύει περιμετρικά. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα. Το ίδιο κάνουμε και με τα σπαράγγια, κόβοντάς τα στη μέση. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 20 ́. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τα αβγά και το γάλα, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κασέρι, τη γραβιέρα, τα λαχανικά που ψήσαμε και αδειάζουμε το μίγμα στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 25 ́ στους 180°C μέχρι να ροδίσει όμορφα η τάρτα. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Info:

Ιστοσελίδα: Χρυσή Ζύμη

Instagram: @xrisizimi

Facebook: Χρυσή Ζύμη (Xrisi Zimi)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025