fbpixel

Search icon
Search
An evening to savor: Αφεθήκαμε στα μαγικά χέρια του Σωτήρη Ευαγγέλου σε ένα exclusive degustation dinner στο Salonika Restaurant
TASTE

An evening to savor: Αφεθήκαμε στα μαγικά χέρια του Σωτήρη Ευαγγέλου σε ένα exclusive degustation dinner στο Salonika Restaurant

Μια αξέχαστη βραδιά στο εμβληματικό εστιατόριο του Makedonia Palace, ωδή στο fine dining


Το Salonika Restaurant του Makedonia Palace, παρουσίασε το "Salonika Experience" ένα ένθετο μενού γευσιγνωσίας 12 πιάτων. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό από φρέσκα τοπικά υλικά συνοδευόμενα από αντίστοιχα εκλεκτά κρασιά. Την παρουσίαση των πιάτων επιμελήθηκαν οι sous chefs, Περικλής Γιαννάκογλου και Αντώνης Παπακοσμάς, από τη μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου.

Εμείς, δώσαμε το «παρών» σε αυτήν τη μαγική βραδιά και παρακάτω μοιραζόμαστε την απίστευτη γαστρονομική εμπειρία που ζήσαμε.

Τhe Place

pic-42.jpg


Mε θέα στον Θερμαϊκό κόλπο και υπό τη σκέπη του πολυτελούς περιβάλλοντος του ξενοδοχείου, το εστιατόριο είναι μια ωδή στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και την αυθεντική φιλοξενία της Θεσσαλονίκης, γεγονός που το μετατρέπει στον κορυφαίο προορισμό τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες της. Γι' άλλη μια φορά εκεί, μαγευτήκαμε από το προσεγμένο design του, την αβίαστη πολυτέλεια και την κομψότητά του, σε μια υπέροχη βραδιά που το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας μείνει αξέχαστη.


The Culinary Experience

pic-36.jpg
Ο σεφ και η ομάδα του


Η υψηλή αισθητική, η ελληνική γαστρονομική παράδοση και η σύγχρονη δημιουργικότητα έγιναν «ένα», φέρνοντας στο τραπέζι μας ένα ασυναγώνιστο αποτέλεσμα που εξίταρε τον ουρανίσκο και των πιο απαιτητικών foodies. Άλλωστε, η κουζίνα του Salonika Restaurant αποτύπωνε από πάντα την καρδιά της Μεσογείου, αναδεικνύοντας τις ελληνικές γεύσεις μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση. Όσες φορές το έχουμε επιλέξει, γνωρίζουμε πως ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου και η ομάδα του χρησιμοποιούν αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, προσδίδοντας στις συνταγές αυθεντικότητα και ποιότητα.


The Exclusive Degustation Dinner Event

pic-104.jpg


Μια σειρά από 12 καλαίσθητα πιάτα ξεκίνησε να καταφθάνει στο τραπέζι μας... Την αρχή έκανε ένα amuse bouche με σελινόριζα και τρούφα, ενώ ακολούθησε το κινέζικο ψωμί, συνοδευόμενο από Αρσενικό Νάξου και αυγά ρέγκας. Τα ορεκτικά και οι σαλάτες διαδέχθηκαν τη μία επιλογή μετά την άλλη, ενώ δεν άργησαν να φτάσουν και τα κυρίως πιάτα. Από αυτά λατρέψαμε το λαυράκι με την πατάτα, τη βανίλια, τα μύδια και το χαβιάρι, καθώς και το μοσχάρι που συνδυάστηκε με λαγόχορτο, πεκάν και τόνκα. Μια πραγματική απόδειξη πως η τάση του surf 'n' turf έχει έρθει για να μείνει! Φυσικά, το καθένα από τα πιάτα συνδυάστηκε εκπληκτικά από μια ποικιλία κρασιών, δημιουργώντας το ιδανικό pairing.

pic-44.jpg


Η όλη fine dining εμπειρία με επίκεντρο τις ελληνικές γεύσεις, δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα από τις γλυκά του Σωτήρη Ευαγγέλου, τα οποία μας έκλεψαν εξίσου την καρδιά! Σε αυτά, τα υλικά που πρωταγωνίστησαν ήταν η σοκολάτα, η καραμέλα βουτύρου και το αμύγδαλο, που ταίριαξαν αναπάντεχα με το καπνιστό ουίσκι, το φυστίκι, το φουντούκι, την πάστα miso, τη λουίζα, το αγγούρι και το παντζάρι.

pic-67.jpg

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με θερμό χειροκρότημα για τη γαστρονομική ομάδα, καθώς επαινέσαμε την καινοτόμο προσέγγιση στις γεύσεις και τη προσεγμένη παρουσίαση του κάθε πιάτου!

Info: Το μενού γευσιγνωσίας "Salonika Experience" θα το βρίσκετε στο Salonika Restaurant για όλη τη χειμερινή περίοδο.