fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Amazing Eyes: Έτσι θα επιλέξετε & θα φορέσετε σωστά τη mascara

Plus, οι mascaras που θα σας χαρίσουν ακαταμάχητο βλέμμα


Amazing Eyes: Έτσι θα επιλέξετε & θα φορέσετε σωστά τη mascara

Ας το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι η τέλεια μάσκαρα είναι αυτή που τονίζει τις βλεφαρίδες και που μπορεί να προσφέρει μήκος και όγκο με μια κίνηση. Και συνήθως αναζητάει κανείς μια τέτοια εστιάζοντας στο βουρτσάκι. Κάποιες φορές μάλιστα και στη σύνθεση, που υπόσχεται μεταξύ άλλων να περιποιείται και τις βλεφαρίδες. Ωστόσο αν το καλοσκεφτείτε, η τέλεια μάσκαρα είναι πάνω απ’ όλα αυτή που δεν κομπιάζει με τίποτα.

Εσείς ξέρετε να επιλέγετε την τέλεια μάσκαρα για τις βλεφαρίδες σας, ή καλύτερα να ξεχωρίζετε αυτό το ένα μαγικό προϊόν μακιγιάζ, που μπορεί και κρατάει το βλέμμα σας καθαρό, δυναμικό ή σέξι;

6c5573cf75726e5758bccad16aa56c2d.jpg


Μια μόνο στρώση από την τέλεια μάσκαρα αρκεί για να τονίσει τα ματιά σας, αλλά και να απογειώσει τη διάθεσή σας. Πυκνές, μακριές, με όγκο ή απλώς με μια ανάλαφρη κίνηση οι βλεφαρίδες θα υποκλίνονται πάντα στη μάσκαρα που δουλεύει στο δευτερόλεπτο και διαρκεί πολλές ώρες σταθερά εκεί που την τοποθετείτε. Σωστά; 

Οι ωραίες μάσκαρα είναι πολλές. Και για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει σε τύπο, στιλ και στιγμή θα πρέπει να ξέρετε αρχικά τι θέλετε για τις βλεφαρίδες σας.

  • Αν επιθυμείτε καθαρότητα και άνοιγμα στο βλέμμα, θα χρειαστείτε μια λεπτή μάσκαρα που να τονίζει απλά τις πάνω και κάτω βλεφαρίδες, χωρίς να προκαλεί.
  • Αν θέλετε ένα πιο drama αποτέλεσμα, αναζητήστε μια με βουρτσάκι που να δίνει όγκο.
  • Αν έχετε πυκνές βλεφαρίδες κι επιθυμείτε απλώς να τις τονίσετε διαλέξτε μια με βουρτσάκι που θα διαθέτει πυκνές και σπειροειδείς τρίχες.
  • Αν πάλι έχετε ήδη μακριές βλεφαρίδες, προτιμήστε ένα βουρτσάκι με τρίχες με ελικοειδή φορά, που να σχηματίζουν μικρά τριγωνάκια από τη βάση ως τις άκρες. Μια τέτοια διάταξη όχι μόνο καλύπτει τις μακριές βλεφαρίδες σε όλο το μήκος τους, αλλά τους κάνει παράλληλα κάτι σαν stretching(!), τονίζοντάς τες.

1

Διάρκεια 12 ωρών

Super Fan Mascara, Smashbox, Sephora Buy me

2

Πυκνές & λείες βλεφαρίδες

Toleriane Mascara Extension, La Roche-Posay, Hondos Center Buy me

3

Ultra black

Full Frontal Volume, Lift & Curl Mascara, Fenty Beauty by Rihanna, Sephora Buy me

4

Εντυπωσιακός όγκος

Size up mascara, Sephora Collection, Sephora Buy me

5

Δραματικό εφέ

Hypnose Drama mascara, Lancome, Sephora Buy me

Διαβάστε περισσότερα για τα mascara tips, αλλά και για άλλα θέματα ομορφιάς στο Beauty Diaries.