fbpixel

Search icon
Search
Αλόη: 3 εκπληκτικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τη χρησιμοποιείτε 365 ημέρες τον χρόνο
FACE & BODY

Αλόη: 3 εκπληκτικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τη χρησιμοποιείτε 365 ημέρες τον χρόνο

Η αλόη δεν προορίζεται μόνο για τα ηλιακά εγκαύματα


Η αλόη είναι συνώνυμη με το ηλιακό έγκαυμα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι σχεδόν το μόνο πράγμα για το οποίο είναι γνωστή: καταπραΰνει το κόκκινο, καμένο από τον ήλιο δέρμα. Είναι λογικό, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς την γνωρίσαμε σε νεαρή ηλικία, είτε βλέποντας τα φωτεινά μπλε-πράσινα μπουκαλάκια με το gel στα ράφια των φαρμακείων, είτε τρίβοντας την πάνω μας μετά από μια καυτή μέρα στην παραλία. Όπως και να 'χει, εκτός κι αν αντιμετωπίζετε ένα ηλιακό έγκαυμα, είναι μάλλον σπάνιο να τη σκέφτεστε ειδάλλως.

Το θέμα όμως είναι το εξής. Η αλόη είναι ευεργετική για το δέρμα πέρα από την απλή ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα. Και είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, είναι ένα από τα κύρια συστατικά σε πολλά από τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης του δέρματος

Συνεχίστε την κύλιση για να μάθετε γιατί οι δερματολόγοι λένε ότι η αλόη είναι ένα απαραίτητο συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας 365 ημέρες το χρόνο!

Αλόη για καταπράυνση του δέρματος

fe1efec4fc75cd0f8944a4b29958790b.jpg

Τα οφέλη του δέρματος από την τοπική εφαρμογή της αλόης περιλαμβάνουν την ενισχυμένη επούλωση πληγών, τη μειωμένη φλεγμονή (μειωμένη ερυθρότητα και πρήξιμο) και κάποιο έλεγχο του πόνου. Αυτό εξηγεί γιατί χρησιμοποιείται τόσο συχνά για τα ηλιακά εγκαύματα. Η αλόη είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τα εγκαύματα και τη φροντίδα μετά τον ήλιο. Περιέχει αντιοξειδωτικά ενζυμικά συστήματα όπως η υπεροξειδάση της γλουταθειόνης και η δισμουτάση του υπεροξειδίου που μπορούν να εξουδετερώσουν την επίδραση των ελεύθερων ριζών. Η αλόη περιέχει φυσικά αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να θεραπεύσουν ή να αποτρέψουν απαλά τις δερματικές λοιμώξεις σε δέρμα που βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι ανθρακινόνες στην αλόη πιστεύεται ότι έχουν αντιιικές και αντιμυκητιασικές επιδράσεις. Για να το θέσουμε απλά, η αλόη είναι ένα αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό, αντιιικό και αντιμυκητιασικό δυναμικό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά τη θεραπεία του δέρματος για να καταπραΰνει τις επιπτώσεις των λέιζερ, των peelings και άλλων διαδικασιών. Την επόμενη φορά που θα πάτε για μια συγκεκριμένη θεραπεία, ρωτήστε τον πάροχό σας πώς η αλόη θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπράυνση και την επούλωση του δέρματός σας μετά το γεγονός.

Αλόη για ακμή και αντιγήρανση

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι μπορεί ακόμη και να αποτρέψει την ακμή και να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει σε πιο καθαρό, πιο νεανικό δέρμα. Ποιος το ήξερε; Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι η αλόη είναι απίστευτα υποτιμημένη.

Αλόη για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής

5e0d2584ab00e31e011b54650065564b.jpg

Η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής για την αντιμετώπιση της ξηρότητας και της απολέπισης, και ακόμη και ως μάσκα μαλλιών για την ενίσχυση των κατεστραμμένων μαλλιών. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε νερό και στα προαναφερθέντα αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά οφέλη της.

Καλύτεροι τύποι δέρματος για την αλόη

Είναι συνήθως καλά ανεκτό και απαλό για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του πολύ ευαίσθητου δέρματος. Παρόλα αυτά, οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι είναι δυνατόν να έχετε πραγματική αλλεργία στην αλόη. Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε εξάνθημα ή δυσφορία, συμπεριλαμβανομένου του πόνου, της φαγούρας ή του καψίματος, μέσα σε λίγες ημέρες από τη χρήση της αλόης, μπορεί να έχετε αλλεργία στην αλόη και θα πρέπει να αποφύγετε μελλοντικές εκθέσεις. Το μόνο άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι «δεν είναι όλα τα προϊόντα αλόης βέρα φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένα περιέχουν πολλά άλλα συστατικά και δεν είναι καθαρή αλόη».