fbpixel

Search icon
Search
Alessandra Galloni: H πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση της αρχισυντάκτριας στα 170 χρόνια ύπαρξης του Reuters
LIFE & CAREER

Alessandra Galloni: H πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση της αρχισυντάκτριας στα 170 χρόνια ύπαρξης του Reuters

Ποια είναι η 47χρονη Ιταλίδα που θα καθίσει στον «θρόνο» του κορυφαίου, ειδησεογραφικού πρακτορείου


Η συνάντηση στην Άγκυρα κι η απρεπής συμπεριφορά του Recep Tayyip Erdoğan απέναντι στην Ursula Gertrud von der Leyen, γνωστό πλέον κι ως sofa-gate, ήρθε να μας υπενθυμίσει πως ο σεξισμός είναι βαθιά ριζωμένος μέσα στο μυαλό μερικών ανθρώπων, πριν από μερικές ημέρες. Ωστόσο, η είδηση ότι η Alessandra Galloni επιλέχθηκε ως αντικαταστάτρια του Stephen J. Andler έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να υπενθυμίσει σε όλους ποια είναι ακριβώς η θέση της γυναίκας. Κι είναι δίπλα στον άνδρα, όχι πίσω ή... απέναντί του.

Στα 47 της, η Galloni γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση της αρχισυντάκτριας στα 170 χρόνια ιστορίας του Reuters. Μία σπουδαία στιγμή τόσο για την ίδια, αλλά και για εκατοντάδες γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Stephen J. Andler παρέμεινε στη συγκεκριμένη θέση για μία δεκαετία και μέσα σε αυτό το διάστημα το Reuters γνώρισε δεκάδες δημοσιογραφικές επιτυχίες, με αποκορύφωμα -φυσικά- τα επτά βραβεία Pulitzer. Πλέον, το κορυφαίο ειδησεογραφικό πρακτορείο εμπιστεύεται την σπουδαία, Ιταλίδα, μπαίνοντας σε μία νέα εποχή…

1-5ezZ1.jpg

Ποια είναι η Alessandra Galloni

Γεννήθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, μιλάει άπταιστα τέσσερις ξένες γλώσσες κι έχει μεγάλη εμπειρία στο οικονομικό, αλλά και στο πολιτικό ρεπορτάζ, το οποίο κάλυπτε για το Reuters για πολλά χρόνια. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και στην εφημερίδα Wall Street Journal, διαγράφοντας μία εξίσου επιτυχημένη πορεία, ενώ σπούδασε στο Harvard και στο London School of Economics.

Η Galloni έχει πλέον σαν μόνιμη βάση της το Λονδίνο, ενώ οι άνθρωποι με τους οποίους έχει συνεργαστεί κάνουν λόγο για μία άκρως ικανή και χαρισματική γυναίκα, με μεγάλο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές ειδήσεις, που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να ηγηθεί στο συγκεκριμένο χώρο. Άλλωστε, όντας διευθύντρια σύνταξης του Reuters, είχε την επίβλεψη εκατοντάδων δημοσιογράφων σε περίπου 200 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ πλέον αναλαμβάνει έναν νέο, ακόμη πιο απαιτητικό ρόλο. 

Νέα σελίδα για το Reuters

«Επί 170 χρόνια το Reuters έχει ξεχωρίσει για την ανεξάρτητη, αξιόπιστη και παγκόσμια δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων. Είναι τιμή για μένα το γεγονός ότι θα ηγηθώ μίας κορυφαίας αίθουσας σύνταξης, γεμάτης με ταλαντούχους, αφοσιωμένους κι εμπνευσμένους δημοσιογράφους», ήταν τα πρώτα λόγια της Ιταλίδας, μετά την πρώτη ανακοίνωση.

Από τη μεριά του, ο CEO και πρόεδρος του Reuters, Steve Hasker, ανέφερε: «Σε μία εποχή που ο κόσμος χρειάζεται ανεξάρτητη κι αμερόληπτη δημοσιογραφία, κατανοούμε πλήρως την ανάγκη να θέσουμε όρια σε όλους τους πελάτες μας. Η Alessandra θα κάνει ακριβώς αυτό. Οι ικανότητες, το ταλέντο κι η τεχνογνωσία της είναι ιδανικές αυτή την στιγμή για το κορυφαίο ειδησεογραφικό πρακτορείο στον κόσμο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Reuters θα πετύχει σπουδαία πράγματα, με αυτήν στη συγκεκριμένη θέση».

Η Ιταλίδα έχει μία δυνατή φωνή και στο παρελθόν, στο πλαίσιο συνεντεύξεών της, είχε σταθεί στο σημαντικό ρόλο που παίζουν πλέον τα social media στον τομέα της ενημέρωσης, σημεώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Αυτό που πουλάει σήμερα ένα μέσο, είναι η άποψη. Αντικειμενικά, δεν είναι ένα γεγονός ή μία είδηση αυτό που πουλάει περισσότερο. Ο κόσμος θέλει απόψεις, θέλει την επιβεβαίωση αυτού που πιστεύει. Ο αναγνώστης επιλέγει την εφημερίδα που εκφράζει τις δικές του πεποιθήσεις». 

Αυτή είναι η δική της οπτική και την έχει εκφράσει σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις της. Πρόκειται για μία γυναίκα με πολύ ισχυρά «πιστεύω», που δε φοβάται να εκφράσει τη γνώμη της και να πάρει θέση σε σημαντικά θέματα. Κι αυτό είναι που ζητάει κι από τους συνεργάτες της. Φυσικά, διαθέτει και τις γνώσεις για να το κάνει αυτό, αλλά και την κατάλληλη εμπειρία, έχοντας αποδείξει στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων ότι είναι ικανή να ηγηθεί και να συνεχίσει το απόλυτα επιτυχημένο έργο του Stephen J. Andler, που συνταξιοδοτείται στο τέλος του μήνα.

2-piYBV.jpg

Γυναίκα-σύμβολο

Όταν το κορυφαίο ειδησεογραφικό πρακτορείο εμπιστεύεται μία γυναίκα για μία τόσο σημαντική θέση, τότε το μήνυμα είναι ξεκάθαρο... Σε μία εποχή όπου έχει ανοίξει και πάλι κουβέντα για τον σεξισμό και την ύπαρξή του σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας, το Reuters δείχνει το δρόμο, κάνοντας μία σπουδαία επιλογή.

Η Alessandra Galloni, είναι μία γυναίκα η οποία έχει μοχθήσει, έχει παλέψει για να δημιουργήσει μία καριέρα άκρως πετυχημένη και πλέον, της δίνεται η ευκαιρία να δείξει ακόμη περισσότερα, αναλαμβάνοντας τη θέση της αρχισυντάκτριας. «Ηλεκτρική καρέκλα» για πολλούς, μία τεράστια πρόκληση για την ίδια, που έχει όλα τα εφόδια για να τα καταφέρει και να δικαιώσει τους ανθρώπους που την πίστεψαν και την εμπιστεύτηκαν...

Image source: Reuters