fbpixel

Search icon
Search
Άγιος Βαλεντίνος στη Θεσσαλονίκη: Οι καλύτερες προτάσεις στην πόλη για τους ερωτευμένους
SAINT VALENTINE

Άγιος Βαλεντίνος στη Θεσσαλονίκη: Οι καλύτερες προτάσεις στην πόλη για τους ερωτευμένους

Πώς να κάνετε αυτήν την ημέρα ξεχωριστή και αξέχαστη


Λίγο πριν τον Άγιο Βαλεντίνο και τα περισσότερα ερωτευμένα ζευγάρια γνωρίζουν εδώ και μέρες πώς θα τον περάσουν. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν προλάβει να οργανώσουν κάτι ξεχωριστό, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για κάτι τέτοιο. Άλλη μια φορά που η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη βάση μας, καθώς προσφέρει τις πιο updated προτάσεις για όλους τους ερωτευμένους - και όχι μόνο! Από θεατρικές παραστάσεις και μουσικές σκηνές, μέχρι ταινίες και υπηρεσίες treatment, ανακαλύψτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε αύριο στην πόλη.

Take notes...

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Αίθουσα Αναμονής. Humanity» του Ένκε Φεζολλάρι στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

pp0870j0001v03.jpg


Ανθρώπινες ιστορίες, που έχουν κοινό παρονομαστή την ψυχή του καθενός, με αναφορά σε γεγονότα που στιγμάτισαν την παγκόσμια ιστορία, διαδραματίζονται στην «Αίθουσα Αναμονής», τη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι που έρχεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καρτόκης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Λίλιαν Παλάντζα, Βέφη Ρέδη, Χρήστος Τσάβος, Ένκε Φεζολλάρι.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Τετάρτη στις 19:00.


«Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον» της Βαλέριας Δημητριάδου στο Metropolitan Urban Theater

809102-p2aJF.jpg


Το έργο πραγματεύεται ένα τρομακτικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά - με το να ζουν υπό τη σκιά και τον φόβο του θύτη. Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας κ.ά. 

 Info: Metropolitan: The Urban Theater (Βας. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2), Τετάρτη στις 21:00.


«Βίρα τις άγκυρες» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

833959.jpg


Με αφορμή τα 130 χρόνια επιθεώρησης, το «Βίρα τις άγκυρες» είναι μια αναδρομή στο θεατρικό είδος της Επιθεώρησης, όπως αποτυπώνεται μέσα από την οξυδερκή ματιά των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Το έργο ανέβηκε το 1997 από το Εθνικό Θέατρο με σκοπό να αποδοθεί ένας φόρος τιμής στο παρεξηγημένο αυτό θεατρικό είδος. Εκκινώντας από το 1894 και την πρώτη καταγεγραμμένη ελληνική επιθεώρηση Λίγο απ’ όλα, οι δύο συγγραφείς μας ταξιδεύουν στον χρόνο, μας μεταφέρουν στον λαμπερό κόσμο της Επιθεώρησης, παρουσιάζοντας τη μάχη επιβίωσης που έδιναν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της, με φόντο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής. Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης. Πρωταγωνιστούν: Λίλη Αδρασκέλα, Μαίρη Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Λευτέρης Δημηρόπουλος κ.ά.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθ. Αμίνης 2), Τετάρτη στις 18:30.


«Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα στη Μονή Λαζαριστών

846137.jpg


Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά. Το έργο, μια μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή και την πορεία του Έλληνα «Σαρλώ», Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα δημοφιλής στην εποχή του. Στην παράσταση σε γκεστ εμφάνιση, συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος. Μέσα από μια κινηματογραφημένη σκηνή, υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μεγάλη ηλικία, επισκέπτεται ονειρικά, τον δικό μας Έλληνα «Σαρλώ», τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ.

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Τετάρτη στις 18:30.


«Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

815322-hBKUK.jpg


Το έργο είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel. Αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας. Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση. Και οι: Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας κ.ά.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 18:15.

ΣΙΝΕΜΑ

Anyone But You

anyone-but-you-trailer-101923-1-838e099c27694480867f07c1931d1003.jpg


Στην κωμωδία "Anyone But You", η Bea (Sydney Sweeney) και ο Ben (Glen Powell) μοιάζουν να είναι το ιδανικό ζευγάρι, αλλά μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο ραντεβού κάτι συμβαίνει και η καυτή μεταξύ τους έλξη τους παγώνει. Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι και βρίσκονται και οι δύο καλεσμένοι σε ένα γάμο στη μακρινή Αυστραλία όπου, κάνουν ό,τι θα έκανε κάθε ενήλικος: παριστάνουν το ζευγάρι. Σκηνοθεσία: Will Gluck.

Info: Cineplexx One Salonica Αίθ.2 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Τετάρτη στις 19:00 και στις 21:00.


Priscilla

848970-gwUgl.jpg


Όταν η έφηβη Priscilla Beaulieu συναντά τον Elvis Presley σε ένα πάρτι, ο άντρας που είναι ήδη ένας σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ γίνεται κάποιος εντελώς απροσδόκητος σε ιδιωτικές στιγμές: ένας συναρπαστικός σύντροφος, ένας σύμμαχος στη μοναξιά, ένας ευάλωτος καλύτερος φίλος. Μέσα από τα μάτια της Priscilla, η Sofia Coppola αφηγείται την αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου, με την μεγάλη αγάπη αλλά και έναν ταραχώδη γάμο ανάμεσα στον Elvis και την Priscilla, από την εποχή που υπηρετούσε στο στρατό μέχρι το ονειρεμένο κτήμα του, την Graceland, σε αυτό το πορτρέτο της αγάπης, φαντασίας και φήμης. Σκηνοθεσία: Sofia Coppola. Πρωταγωνιστούν: Πρωταγωνιστούν: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen.

Info: Odeon Πλατεία Αίθ. 4 (Tσιμισκή 43), Τετάρτη 19:40.


Brokeback Mountain

850930.jpg



Το Ολύμπιον μας προσκαλεί για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αγάπη μας για το σινεμά με δύο ταινίες. Στην αμερικανική Δύση των αρχών της δεκαετίας του 1960, σε ένα ράντσο του Γουαϊόμινγκ, γνωρίζονται και ερωτεύονται δύο άντρες. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια απρόσμενα δυνατή σχέση που θα σημαδέψει τις ζωές τους μια για πάντα, αφήνοντάς τους με μια αγιάτρευτη αίσθηση κενού. Μια βαθιά συγκινητική ερωτική ιστορία αγάπης που υπερβαίνει κάθε είδους στερεότυπα, στεγανά και συμβάσεις. Πρωταγωνιστούν: Ang Lee. Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams.

Info: Ολύμπιον - Αίθουσα Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), Τετάρτη στις 20:00.


In the Realm of the Senses

850931.jpg



1936, Ιαπωνία. Η Σάντα προσλαμβάνεται στο ξενοδοχείο που διευθύνουν ο Κίτσι και η γυναίκα του, Τόκου. Όταν κάποια στιγμή ο Κίτσι την αποπλανεί -παρά τις διαμαρτυρίες της- ερωτικά, αυτό το πρώτο βίαιο ζευγάρωμα δημιουργεί και στους δυο μια ακόρεστη δίψα για το κορμί του άλλου – μια δίψα που συνεχώς μεγαλώνει μετά από κάθε σεξουαλική τους συνεύρεση. Η ένταση του ερωτικού πόθου και η δυστυχία που νιώθουν όταν δεν είναι μαζί οδηγούν τον Κίτσι να αφήσει τη γυναίκα του και να χάσει την κοινωνική του υπόληψη. Οι δυο εραστές καταλήγουν να κρύβονται και να τριγυρνούν από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο, με την ερωτική τους δίψα να παραμένει ακόρεστη και άσβεστη. Αναζητώντας διαρκώς την υπέρτατη ηδονή, οι δυο εραστές θα οδηγηθούν σ’ ένα τραγικό και απρόβλεπτο τέλος. Η ιστορία είναι βασισμένη σε συνταρακτικά αληθινά γεγονότα που συνέβησαν στην προπολεμική Ιαπωνία. Σκηνοθεσία: Nagisa Ôshima. Πρωταγωνιστούν: Tatsuya Fuji, Eiko Matsuda, Aoi Nakajima.

Info: Ολύμπιον - Αίθουσα Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), Τετάρτη στις 23:00.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ Πνευστών στο Μέγαρο Μουσικής

b06.jpg



Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί και διοργανώνει το φεστιβάλ πνευστών 2024, τον Φεβρουάριο στο οποίο συμμετέχουν οι: Κουιντέτο Πνευστών Αίολος, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης καθώς και οι Ηλίας Λιβιεράτος, Σπύρος Μουρίκης και η Νεφέλη Μούσουρα.

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 14/02 στις 20:30: Happy Valentine's Concert
Α' Μέρος
O. Messiaen: 'Abîme des Oiseaux' (Abyss of the Birds)
S. Prokofiev: Suite from Romeo & Juliet Arr. For viola and piano (arr. V.Borisovsky)

B' Μέρος
Cl. Debussy: Première Rhapsodie
R. Schumann: 3 Romanzen (αντί για Fantasie Stücken)
Ι. Nicht schnell / ΙΙ. Einfach, innig / ΙΙΙ. Nicht schnell
M. Bruch: 8 pieces op. 83 (επιλογή)
Ηλίας Λιβιεράτος Βιόλα
Σπύρος Μουρίκης Κλαρινέτο
Νεφέλη Μούσουρα Πιάνο

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Τετάρτη στις 20:30.

TREATMENTS

Spa for two

snapinstaapp-323899932-586537496144691-2394976684683383221-n-1080.jpg



Kάντε δώρο σε εσάς και τον σύντροφό σας, μια μοναδική εμπειρία για δύο στο Idolo Spa.
Aπολαύστε για μία ολόκληρη ώρα το spa που έχει διαμορφωθεί ειδικά για να σας αγκαλιάσει και στη συνέχεια, αφεθείτε ταυτόχρονα στα χέρια των experts για 50 λεπτά πλήρως χαλαρωτικού και αναζωογονητικού μασάζ.

Info: Idolo Spa (Χρυσοστόμου Σμύρνης 11), 231 601 0685.


Valentine's day sensations

snapinstaapp-424866698-791129876388993-7397822346198376015-n-1080.jpg



Μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα premium δωμάτιο στους υψηλότερους ορόφους του ξενοδοχείου του Mediterranean Palace θα ήταν η καλύτερη επιλογή για να προετοιμάσετε το σκηνικό για μια αξέχαστη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτή την ξεχωριστή ημέρα μπορείτε να κάνετε αποκλειστική κράτηση για την ιδιωτική χρήση της πισίνας και του τζακούζι στο Bonsai Lagoon and Spa.

Info: Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3), 231 124 0400.

Enjoy!