fbpixel

Search icon
Search
Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη: Τέλειες προτάσεις για όσους θα παραμείνουν στην πόλη
CITY VIBES

Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη: Τέλειες προτάσεις για όσους θα παραμείνουν στην πόλη

Δώστε άλλο νόημα σε αυτές τις ημέρες βάζοντας στην go to list σας τα πιο hot things στη Θεσσαλονίκη


Το τριήμερα του Αγίου Πνεύματος είναι πιο κοντά από ποτέ και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα παραμείνουν στην πόλη και δε θα κατευθυνθούν προς κάποια παραλία. Ωστόσο, αυτή είναι ακόμα μια απόδειξη για το ότι το καλοκαίρι έχει μπει κι επίσημα και μας καλεί να αφεθούμε στην ανεμελιά του. Ακόμα κι αν παραμείνετε στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, αυτές οι ημέρες είναι μια καλή ευκαιρία για να τη γνωρίσετε λίγο καλύτερα, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή υπό τους city «παλμούς».

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικά από τα πιο hot things γι' αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη!

For cinema lovers

Ξεκινήστε από σήμερα την περιήγησή σας στην πόλη, απολαμβάνοντας στιγμές ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Οι Παρασκευές θεωρούνται κατάλληλες για σινεμά -ειδικά κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Θεσσαλονίκης!

1-Kk548.jpg
Promising Young Woman


Με πρωταγωνιστές τους Alison Brie, Bo Burnham, Carey Mulligan, Connie Britton και Laverne Cox, η δραματική ταινία Promising Young Woman πρόκειται να σας κρατήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το story, όλοι πίστευαν πως η Κέισι ήταν μια υποσχόμενη νέα γυναίκα, μέχρι που ένα μυστηριώδες γεγονός άλλαξε τελείως το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει: είναι σατανικά έξυπνη, γοητευτικά πονηρή και ζει μια άλλη μυστική ζωή κάθε βράδυ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν...

Info: Προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς (Λεωφ. Στρατού 11, Θεσσαλονίκη), απόψε στις 21.00 & στις 23.05.

Brunch o'clock

Κι επειδή τα weekends και οι αργίες είναι συνώνυμα με τα brunches, ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό γεύμα κι έναν απολαυστικό καφέ, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα άγχη της καθημερινότητας και δίνοντας χρόνο στον εαυτό σας και τους ανθρώπους της ζωής σας.

2.png
Pink Dot Café


Aπό brunch μέχρι tasty snacks για όλες τις ώρες, το ινσταγκραμικό spot της πόλης, Pink Dot Café, θα σας ξετρελάνει και θα δώσει fun διάσταση στο τριήμερό σας. Ακόμα κι αν προσέχετε τη διατροφή σας, τα πεντανόστιμα πιάτα vegan zucchini linguine, yogurt & smoothie bowls, avocado toast και κάποιες από τις gluten free γεύσεις είναι αυτά στα οποία αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας και θα μας θυμηθείτε!

Info: Pink Dot Café, Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 84, Θεσσαλονίκη (Apollonia Politia).

By the sea

Για εσάς που θέλετε να παραμείνετε στη συγκεκριμένη πλευρά της πόλης, μην παραλείψετε το hot spot της Θεσσαλονίκης, που χαρίζει φανταστική θέα προς τη θάλασσα για ακόμα περισσότερη ηρεμία και μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

1-N3YVj.png
Ergon Agora


To νέο εγχείρημα της οικογένειας του Ergon, το λεγόμενο "grocerant", όπως το αποκαλούν, από τα συνθετικά "grocery" και "restaurant" είναι ακριβώς αυτό που φανερώνει το όνομά του: ένα μοναδικό ντελικατέσεν/market με εκλεκτά τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε in the house, πλέον, στην ολοκαίνουρια μαγική αυλή που καταλήγει το κατάστημα. Το hydrid food concept μιας έκτασης 2400 τετραγωνικών μέτρων θα σας εκπλήξει και πρόκειται να γίνει το επόμενο στέκι σας.

Info: Ergon Agora, Γεωργικής Σχολής 50, Θεσσαλονίκη.

It's all about art

Είναι σημαντικό να παραμένουμε σε επαφή με την τέχνη και με όσα οδήγησαν τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας στο σήμερα. Για τον λόγο αυτόν, η έκθεση «Σύμβολα της Επανάστασης του 1821» που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., είναι άμεσα συνυφασμένη με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα. Μέσα από 56 έργα (λιθογραφίες, επιζωγραφισμένες λιθογραφίες και χαρακτικά), που βασίζονται σε πίνακες των Karl Krazeisen, Peter von Hess κ.ά., ξεδιπλώνονται πτυχές του Αγώνα, μέσα από τη ματιά καλλιτεχνών που έζησαν από κοντά τα γεγονότα ή γνώρισαν τους πρωταγωνιστές τους.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, Σάββατο: 11.00-14.00.

2-m5YXk.jpg
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

L is for lunch

Αφιερώστε αυτές τις ημέρες στο καλό φαγητό και τις όμορφες στιγμές με την οικογένεια, τη σχέση ή τους φίλους σας. Κι επειδή το μεσημεριανό δεν πρέπει να λείπει από μια ολοκληρωμένη ημέρα σας, πείτε ναι σε ένα by the sea γεύμα ακόμα και στο κέντρο της πόλης, που θα σας χαρίσει ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι!

img-6985.jpg
Kitchen Bar


Το σήμα κατατεθέν του κέντρου εδώ και χρόνια χρόνια, το Kitchen Bar διατηρεί τα ηνία σε ό,τι αφορά στην υψηλή αισθητική συνολικών υπηρεσιών, αποτελώντας μια όαση δροσιάς, δίπλα στη θάλασσα, με θέα ολόκληρη την παραλία, μέχρι τον Λευκό Πύργο. Κάντε την κράτηση σας, ζητώντας ένα τραπέζι, εκεί ακριβώς που «σκάει» το κύμα, δοκιμάστε τις εκπληκτικές pasta δημιουργίες του και στη συνέχεια περάστε στο outdoor bar του, προκειμένου να απολαύσετε το αγαπημένο σας cocktail, που θα σας συστήσει νέα αρώματα και γεύσεις. 

Info: Kitchen Bar, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β2 (προβλήτα Α').

The ultimate wine experience

Οι summery βραδιές δεν πρέπει να κλείνουν με άλλον τρόπο, πέρα από μια χαλαρή έξοδο με ένα δροσερό κρασί στο χέρι. Η Θεσσαλονίκη γνωρίζει καλά από καλό κρασί, όπως και από nights out που γεμίζουν τις μπαταρίες μας και τόσο πολύ μας είχαν λείψει.

img-6986.jpg
Local Thessaloniki


Aγαπημένη επιλογή που βρίσκεται πάντα εκεί για κάθε στιγμή μας, το Local είναι ο απόλυτος wine destination, για να ενταχθείτε σε calming ρυθμούς, απολαμβάνοντας θεσπέσιες γεύσεις. Σαν bonus, τα finger foods που θα σας προσφερθούν θα συμπληρώσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο την έξοδό σας, μιας και ταιριάζουν μοναδικά με το κρασί -και όχι μόνο! 

Info: Local Thessaloniki, Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, Θεσσαλονίκη.

Love for nature

1-DKWfs.jpg
Χορτιάτης


Εκμεταλλευτείτε αυτές τις καλοκαιρινές ημέρες και απολαύστε τη φύση, που αυτήν την περίοδο «οργιάζει». Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, ο Χορτιάτης σάς περιμένει να εξερευνήσετε τη γοητευτική, καταπράσινη πλευρά του, να περπατήσετε σε παραμυθένια δασάκια της περιοχής και να αποφορτιστείτε από την έντονη αστική καθημερινότητα.

img-6987.jpg
Tzaki 'Ho


Για να ξεκουραστείτε από τη βόλτα σας και για να απολαύσετε μοναδικά πιάτα που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας, το εστιατόριο Tzaki 'Ho είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε dining εμπειρία. Ολόφρεσκα, προσεγμένα υλικά, τοπικές γεύσεις με country επιρροές, gourmet dishes κι εκπληκτική θέα στη φύση, είναι όλα όσα συνθέτουν το σκηνικό του restaurant και το κατατάσσουν στη nubmer one επιλογή για φαγητό στην περιοχή.

Info: Tzaki 'Ho, Αποστόλου Δράγου 2, Χορτιάτης.

Have fun!