fbpixel

Search icon
Search
Αγγελική Σταματάκου: Η ταλαντούχα κεραμίστρια που υμνεί τη χειροποίητη τέχνη
MAGAZINE

Αγγελική Σταματάκου: Η ταλαντούχα κεραμίστρια που υμνεί τη χειροποίητη τέχνη

Αντλώντας έμπνευση από τη γοητεία της φύσης


Αντικρίζοντας κάποιος τις δημιουργίες της αισθάνεται πως η καθεμία από αυτές έχει τον δικό της χαρακτήρα. Σαν να είναι «ζωντανές», σαν να έχουν να διηγηθούν μια ξεχωριστή ιστορία. Τα τελευταία χρόνια, η χειροποίητη τέχνη είναι αυτή στην οποία η καλλιτέχνιδα έχει στρέψει το σχεδιαστικό της ενδιαφέρον. Μέσα από τα λόγια της ανακαλύπτουμε όσα την ωθούν σε αυτό το οποίο είναι γεννημένη να κάνει.

Art Passion

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μια έμφυτη έλξη σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό και δημιουργικό, με ιδιαίτερη αγάπη στη ζωγραφική. Επέλεξα να δουλέψω με πηλό, ενώ τις ώρες που αφιερώνω σ’ ένα νέο έργο μπαίνω σε μια κατάσταση συγκέντρωσης και ηρεμίας, την οποία αποζητώ και τη βρίσκω θεραπευτική. Η στήριξη του συζύγου μου στο ν’ ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο μού έδωσε τη δύναμη να ασχοληθώ επαγγελματικά με την τέχνη. Οι δυο μας είχαμε κοινή επιθυμία να μεγαλώσει η οικογένειά μας μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον.

Nature-Inspired

Μου αρέσει να παρατηρώ τη φύση. Είναι γεμάτη θησαυρούς! Εμπνέομαι από πολλούς άλλους καλλιτέχνες, αλλά και διαφορετικές πτυχές του design, όπως η αρχιτεκτονική, η μόδα και το κόσμημα. Στην αρχή, φιλοτεχνούσα έργα που μου ήταν απαραίτητα και ήθελα μέσα στο σπίτι μου κομμάτια που βοηθούσαν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μου. Ακόμη, για να μπορώ να δημιουργώ, χρειάζομαι πνευματική ηρεμία και ισορροπία, οπότε οι ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μου και ο χρόνος για τον εαυτό μου είναι αυτά που καθοδηγούν τη σχεδιαστική φιλοσοφία μου.

Favorite Artists

Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες που θαυμάζω… Ενδεικτικά, μου αρέσει το στιλ του Damien Hirst, τα κτίρια του Frank Gehry, η φιλοσοφία του interior design της Kelly Wearstler και τα κεραμικά της Bari Ziperstein. Από Έλληνες, λατρεύω τα κεραμικά της Μελίνας Ξενάκη, τη ζωγραφική της Χαρούλας Νικολαΐδου και του Γιώργου Χαδούλη, τα έπιπλα του Studio Voukenas Petrides και τις φωτογραφίες της Έφης Γούση.

Bright Future

Πάντα θα εξερευνώ και θα πειραματίζομαι. Θα συνεχίσω να δημιουργώ, να μαθαίνω, να το απολαμβάνω. Ανυπομονώ για μια έκθεση με τα έργα μου και για μελλοντικές συνεργασίες με δημιουργικούς ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες. Έχω projects πάνω στα οποία δουλεύω και που αναρτώ σταδιακά στον προσωπικό μου account στο Instagram, @angelikistamatakouartprojects.

4 TOP LOVES

ETERNAL INSPO & FAVORITES

aggelikistamatakouartwork-55-of-1811640346001391.jpg
Centerpiece που σχεδίασε η ίδια
the-currency-25-686x1024.jpg
Αγαπημένος της καλλιτέχνης, ο Damien Hirst

aggelikistamatakouartwork-28-of-1811640346001388.jpg
Κεραμική δημιουργία της
bent-half-tube-chair-bronze-voukenas-petrides.jpg
Έργο από το Studio Voukenas Petrides

Instagram: @angelikistamatakouartprojects

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022