fbpixel

Search icon
Search
Agenda Stories: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Agenda Stories: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Η καλύτερη ατζέντα της πόλης είναι εδώ!


Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά και μαζί του φέρνει μια καινούρια εποχή, την οποία η Θεσσαλονίκη υποδέχεται με τις πιο δελεαστικές προτάσεις ψυχαγωγίας. Οι επιλογές είναι πολλές, γι' αυτό κι εσείς δεν έχετε παρά να κρατήσετε σημειώσεις απ' όλα όσα συγκεντρώσαμε παρακάτω, τα οποία είμαστε σίγουροι πως θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Take notes!

Theatre

Ο Κουρέας της Σεβίλλης του Μπομαρσέ στο Θέατρο Γης

7074a8a1-4b22-4367-9550-6cb93edf3dea-y8WeE.jpeg

Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «Κουρέα της Σεβίλλης» που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια μεταμορφώνεται από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως. Παίζουν οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Γιώργος Συμεωνίδης, Ρένος Ρώτας κ.ά.

Info: Θέατρο Γης, Παρακευή και Σάββατο στις 21:00.

«Δυο γυμνά άσπρα χέρια» στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

pe0000j0162v21.jpg

Έναν ύμνο στη μητρότητα και την τέχνη της μουσικής αποτελεί η παράσταση «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» με την Μελίνα Μποτέλλη, η οποία εκτός από την ερμηνεία υπογράφει τα κείμενα και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Η παράσταση ανέβηκε, για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων πετυχημένης παρουσίας της Μελίνας Μποτέλλη στο θεατρικό σανίδι. Ο μονόλογος είναι εμπνευσμένος από το καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε η Μελίνα Μποτέλλη, τα εφηβικά της χρόνια, τις ακροάσεις, τον κόσμο της όπερας, το θέατρο, την τηλεόραση, τον χορό και τη μουσική. 

Info: Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, Παρασκευή στις 21:00.

Cinema Nights

Ticket to Paradise

45ced525-8c61-49d8-9d86-4284a92e00db-4JDgh.jpeg

Ο George Clooney και η Julia Roberts υποδύονται ένα πικραμένο διαζευγμένο ζευγάρι που ταξιδεύει στο Bali φαινομενικά για να παρευρεθεί στον γάμο της κόρης τους αλλά πραγματικά για να τον σταματήσει. Νομίζουν ότι κάνει το ίδιο λάθος που έκαναν με το να παντρευτούν ο ένας τον άλλον, αλλά φυσικά, καθώς προχωρά η rom-com, δεν μπορούν παρά να αναρωτηθούν: Ήταν λάθος; Πρωταγωνιστούν επίσης: Kaitlyn Dever, Billie Lourd, Lucas Bravo κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Fall

724331.jpg

Για τις κολλητές φίλες Μπέκι και Χάντερ, η ζωή είναι να κατακτάς τους φόβους σου και να ξεπερνάς τα όριά σου. Όμως, αφού αποφασίσουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή ενός απομακρυσμένου και εγκαταλελειμμένου πύργου 600 μέτρων, δεν θα έχουν τρόπο να κατέβουν. Τώρα, οι αναρριχητικές δεξιότητες των δύο θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται απεγνωσμένα για να επιβιώσουν από τα στοιχεία της φύσης, την έλλειψη προμηθειών και τα ιλιγγιώδη ύψη, σε αυτό το γεμάτο αδρεναλίνη θρίλερ με συμπρωταγωνιστή τον Τζέφρι Ντιν Μόργκαν. Πρωταγωνιστούν: Grace Caroline Currey, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan κ.ά.

Info: Odeon Μακεδονία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:30.

Music Stages

Αλκίνοος Ιωαννίδης «Εκτός τόπου και χρόνου - Μαζί ξανά» στο Θέατρο Δάσους

ioannidis.jpg

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Θέατρο Δάσους! Πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια. Ο ζωντανός δίσκος που ηχογραφήθηκε εκείνο το βράδυ στον Λυκαβηττό, εξακολουθεί να μας ταξιδεύει. Παίζουμε ξανά μαζί σε μια ηλεκτρική γιορτή, τραγουδώντας όσα μας φέρνουν σήμερα εδώ. Για να μοιραστούμε όσα ζήσαμε στο χθες κι όσα ονειρευόμαστε για το αύριο. Αλλά, κυρίως, για να συναντηθούμε στην παρούσα στιγμή!

Info: Θέατρο Δάσους, Παρακευή στις 21:00.

Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Ανοιχτό Θέατρο Νέαπολης

5aa9d064-3c17-459d-a125-bc822ec306a3-yvwy1.jpeg

Εδώ να μείνεις, στη μαγεία των τραγουδιών, στη μαγεία της μουσικής, στη μαγεία των τραγουδιών και της μουσικής της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Η ίδια μάς υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη από τα χρώματα της μουσικής της, γεμάτη από τραγούδια που θα τραγουδάμε μαζί της από την αρχή ως το τέλος.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, Παρασκευή στις 21:00.

Ο Στέφανος Κορκολής στο Vergina Theatro

4146-stefanos-korkolis-17072013-BfMbl.jpg

Το Vergina Theatro ανοίγει την αυλαία της φετινής σεζόν με τον σπουδαίο συνθέτη και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή. Ο αγαπημένος συνθέτης και ερμηνευτής, πέρα από την αναδρομή στο έργο του και τις δικές του επιτυχίες, θα ερμηνεύσει ο ίδιος τραγούδια που έχει γράψει για άλλους σπουδαίους τραγουδιστές όπως οι Δημήτρης Μητροπάνος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Νταλάρας κ.ά. Μαζί του η ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη, βασική ερμηνεύτρια του Στέφανου Κορκολή τα τελευταία χρόνια, η οποία μεταξύ άλλων μετράει ήδη στο ενεργητικό της δύο διπλούς χρυσούς δίσκους σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δημόσια την αποκάλεσε «αποκάλυψη μεγατόνων».

Info:
Vergina Theatro, Regency Casino Thessaloniki, Παρασκευή και Σάββατο.

Οι Μπλε στους Κήπους της Βίλας Αλλατίνη

sighkrotima-tzwrtzia-kefala.jpg

Οι Μπλε, το συγκρότημα που όλοι λατρεύουμε εδώ και πολλές δεκαετίες! Η frontwoman Τζώρτζια μαζί με την ομάδα της πρόκειται να ξετρελάνει το κοινό της Θεσσαλονίκης και να το ταξιδέψει με τις μελωδίες της. Τραγούδια διαχρονικά που όλοι αγαπάμε, δικά τους καθώς και άλλων καλλιτεχνών, θα μας κρατήσουν την τέλεια συντροφιά απόψε το βράδυ. Μάλιστα, θα ακουστούνη πρόσφατη επιτυχία τους «Σ' αγάπησα κρυφά» και το τελευταίο single με τίτλο «Ούτε μαζί, ούτε μακριά». 

Info: Κήποι Βίλας Αλλατίνη, απόψε στις 20:30.

Hip-hop συναυλία στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης

34570ba96cc3a4daee50221a47a4e2ec-xl-1000x600.jpg

Μια μεγάλη hip-hop συναυλία έρχεται αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας 2022, οι Taki tsan & Phyrosum (Phyrotsan) – Moose – Ofili Adetokunbo Live Afrobeats – RSN & Black Athena είναι οι hip-hop artists που θα απολαύσουμε επί σκηνής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Info: Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, Σάββατο στις 21:00.

Don't Miss...

86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

6f833d61-0546-4653-8baf-f9f5b8e85955-rdRme.jpeg

Ένα εκθεσιακό γεγονός με θεσμικό χαρακτήρα, συνδεδεμένο με την ιστορία της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας. Με ορίζοντα τις νέες πραγματικότητες στην παγκόσμια οικονομία, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον στους τομείς υγείας και ενέργειας, αλλά και τις καλπάζουσες εξελίξεις στην τεχνολογία, η 86η ΔΕΘ 10-18/9/2022, έρχεται να δηλώσει τη διαχρονική της παρουσία και συνεισφορά στη ζωή του τόπου υπηρετώντας πιστά τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της.

Info: ΔΕΘ Helexpo, Σαββατοκύριακο 10:00-22:00.

Η Faber-Castell και το πολυκατάστημα notos Θεσσαλονίκης έχουν ετοιμάσει μια μοναδική εμπειρία

img-4020-hdr.jpg

Η Faber-Castell μαζί με τα notos διοργανώνουν 2 διασκεδαστικά διήμερα και σας ταξιδεύουν στα δάση της Βραζιλίας! Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 δημιουργήθηκε στη Στοά Χιρς ένας ειδικός διαμορφωμένος χώρος με φυτά που ταίριαξε απόλυτα με την Νέα βιτρίνα της Faber-Castell, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα δάση της Βραζιλίας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ξεχωριστή διακόσμηση που σε ταξιδεύει στη φύση και δίνει την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητα. Η Faber-Castell μαζί με το πολυκατάστημα notos της Θεσσαλονίκης οργανώνουν επίσης δύο συναρπαστικά διήμερα, 09-10/09 & 16-17/09 όπου θα παραβρίσκονται στη Στοά Χιρς παιδαγωγοί για να διασκεδάσουν με τους μικρούς μας φίλους, να ζωγραφίσουν και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους. Καθ’ όλη την διάρκεια της ενέργειας η Faber-Castell θα μοιράζει φανταστικά δώρα στους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. Διοργανώνει επίσης έναν μεγάλο διαγωνισμό και δίνει την ευκαιρία σε έναν τυχερό να κερδίσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Info: Στοά Χιρς, 09-10/09 & 16-17/09.

Have fun!