fbpixel

Search icon
Search
Agenda Stories: Μια νέα εβδομάδα γεμάτη εκπλήξεις ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη -Όλα τα must-go events
AGENDA

Agenda Stories: Μια νέα εβδομάδα γεμάτη εκπλήξεις ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη -Όλα τα must-go events

Oι πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν αυτές τις ημέρες στην πόλη


Τώρα που η πόλη είναι πιο γοητευτική από ποτέ χάρη στα χρώματα του φθινοπώρου, καλεί όλους εσάς που συνηθίζετε να χάνεστε στον παλμό της να εκμεταλλευτείτε κάθε ημέρα της εβδομάδας αυτής, μέσα από μοναδικά happenings που στοχεύουν στην καλύτερη ψυχαγωγία σας. Παρακάτω, μπορείτε να ανακαλύψετε όλα όσα συβαίνουν στη Θεσσαλονίκη τώρα!

Δευτέρα 19/10

Σινεμά



Info: Village Cosmos (αίθουσα 1), προβολή στις 21:40.



Η ταινία-θρίλερ "Vivarium" αφορά σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται αποκλεισμένο σε ένα συγκρότημα ομοιόμορφων μοντέρνων κατοικιών. Περιτριγυρισμένο μόνο από αλεπούδες και την τρομακτικά σιωπηλή φύση, δε θα αργήσει να παρασυρθεί σε έναν εφιάλτη ο οποίος δε διαφέρει πολύ απ’ αυτόν του Tom και της Jema -ενός ανύπαντρου νεαρού ζευγαριού που ψάχνει να αγοράσει σπίτι και ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη σε ένα παράξενο, άδειο προάστιο. Με κάποιον ανεξήγητο τρόπο παγιδεύεται εκεί, καθώς κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης από τη μεζονέτα τους αποδεικνύεται αναποτελεσματική. Η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη! Πρωταγωνιστούν: Imogen Poots, Danielle Ryan, Molly McCann, κ. ά. 

Τρίτη 20/10

Εκθέσεις


Info: Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, ώρες λειτουργίας: 10:30 - 14:00 & 17:30 - 21:00.

Η Zina Athanassiadou Gallery συμμετέχει στην Art Athina με δεκαπέντε σημαντικούς καλλιτέχνες από τη γενιά του '60 μέχρι σήμερα: Κωστής Βελώνης, Γιώργος Γεροντίδης, Απόστολος Γεωργίου, Πάρης Γιαχουστίδης, Γιώργος Γυπαράκης, Δανιήλ, Ingo Dunnebier, Λίνα Θεοδώρου, Βλάσης Κανιάρης, Mαριάννο & Ντένι Καπουράνη, Νίκος Κεσσανλής, Μαρία Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζαμουράνης, Αλέξανδρος Τουλιόπουλος, Αλέξανδρος Ψυχούλης.



Info: Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ώρες λειτουργίας: 09:00 - 14:00.



Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο του Βασίλη Μποζίκη, το οποίο η οικογένειά του δώρισε στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση με τίτλο «Ψυχή μου εσύ, Θεσσαλονίκη! Βασίλης Μποζίκης 1970-1980» προσπαθεί να εικονογραφήσει τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του '70: δρόμοι της πόλης, συνοικίες, διαδηλώσεις, πολυώροφες οικοδομές, παλαιότερες οικίες, παιδιά που παίζουν, ο μεγάλος σεισμός και τόσα άλλα βγαλμένα από το παρελθόν.

Τετάρτη 21/10

Σινεμά

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 1), προβολή 20:45.

Μη χάσετε την απόλυτη Halloween ταινία «Ο Αόρατος Άνθρωπος»  ή αλλιώς, "The Invisible Man", βασισμένη στη ζωή της Σεσίλια -μιας κακοποιημένη γυναίκα, παγιδευμένης σε μια βάναυση σχέση από την οποία καταφέρνει να δραπετεύσει. Καταφεύγει στο σπίτι ενός γνωστού της αστυνομικού και λίγο αργότερα μαθαίνει πως ο βάναυσος εραστή της έχει αυτοκτονήσει. Αλλά εκείνος, πρωτοπόρος επιστήμονας στην οπτική, της επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη. Πρωταγωνιστούν: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer κ. ά.

Πέμπτη 22/10

Έκθεση

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ώρες λειτουργίας: 17:00 - 19:00.

O Πάνος Τσαγκάρης, ένας από τους Έλληνες καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς που ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο διεθνές εικαστικό στερέωμα, είναι στην πόλη μας με την ατομική του έκθεση "Forever Now". Σε αυτήν παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό καινούρια έργα του καλλιτέχνη, που στη συντριπτική τους πλειονότητα φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση του Τελλογλείου.

Έκθεση φωτογραφίας

Info: Νitra Gallery, Φιλίππου 51, Πέμπτη (εγκαίνια) & Παρασκευή, στις 18:00.

Mια ιδέα που γεννήθηκε παρατηρώντας πως άνθρωποι καθημερινοί υπηρετούν την ομορφιά, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Φωτογραφημένοι από τον Άρη Ράμμο σε λιτό περιβάλλον, χειρονομούν, γελούν, εκφράζονται, αποτυπώνουν συναισθήματα, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη ατομικότητα καθενός. Στην έκθεση "Pop Up Event: Τhe Authentics", οι φωτογραφίες γίνονται καμβάδες όπου η Σταυρούλα Κλειδαριά επεμβαίνει με μια εικαστική χειρονομία που μεταφράζεται σε μια κοινή διάλεκτο ανάμεσα τους. Don't miss it!

Παρασκευή 23/10

Μουσική σκηνή

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου), στις 21:00.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμπράττει με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και παρουσιάζουν αυτήν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μια μοναδική συναυλία με έργα των R. Schumann και Θ. Αντωνίου υπό τη μουσική διεύθυνση της Ζωής Τσόκανου. Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί υπό την επιμέλεια του ΟΜΜΘ και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 24/10

Θέατρο

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, παραστάσεις: 18:15 & 21:15.

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» παρουσιάζει για 4η χρονιά και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του ΑΡΚΑ (Η Ζωή Μετά, ο Ισοβίτης και Χαμηλές Πτήσεις), στην πιο χιουμοριστική παράσταση της χρονιάς «Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ». Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Παντελής Καναράκης, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ο Χρήστος Τριπόδης και ο Δημήτρης Αγοράς που υπογράφει τόσο την θεατρική διασκευή όσο και την σκηνοθεσία, ως σύγχρονοι ήρωες του ΑΡΚΑ θα ξεπηδήσουν και θα ζωντανέψουν μέσα από τις νέες σελίδες των κόμικς, για να φέρουν λυτρωτικά γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου αλλά και στα χείλη όλων των θεατών που θα απολαύσουν την παράσταση. 

Μουσική σκηνή

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 21:00.

Ο μεγάλος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνοντας μια ορχήστρα επτά κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνουν, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη μουσική παράσταση «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν». Το συγκινητικό αυτό αφιέρωμα ενώνει τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας και υπόσχεται να σας χαρίσεις δυνατές στιγμές που θα κρατήσετε για πάντα!

Κυριακή 25/10

Θέατρο για παιδιά

Info: Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον, στις 11:30.

Τη μαγική ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα μας φέρνει το Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον για μια ακόμα παράσταση, με κοστούμια και σκηνικά που θα ζωντανέψουν τη φαντασία σας, σε σκηνοθεσία Μπίλιως Κωνσταντοπούλου. Μια παράσταση όπου οι τρισδιάστατες προβολές ντύνονται με κλασική μουσική και με σκηνικά που έχουν τον τρόπο να εντυπωσιάζουν και εμπνέονται από τα παιδικά σκίτσα του αγαπημένου παραμυθιού. Παίζουν: Ελένη Γαβριηλάτου, Βαγγέλης Δαλλές, Όλια Μήτσιου, Άννα Χατζηαντωνίου, Κωνσταντίνα Χουλιάρα.

Feel the city vibes!