fbpixel

Search icon
Search
Aφυδατωμένο δέρμα μετά τις διακοπές; 5 τρόποι να αλλάξει άμεσα
FACE & BODY

Aφυδατωμένο δέρμα μετά τις διακοπές; 5 τρόποι να αλλάξει άμεσα

Η επαναφορά στο φθινόπωρο απαιτεί τις κατάλληλες κινήσεις


Το αφυδατωμένο δέρμα είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δερματολόγοι μετά την ακμή. Προκαλείται από την έλλειψη νερού στο δέρμα και μπορεί να επηρεάσει κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο είναι να τσιμπήσετε απαλά το δέρμα στο μάγουλο. Αν φαίνεται ότι έχετε λεπτές γραμμές, μάλλον είστε αφυδατωμένοι. Φυσικά αυτό μπορείτε να το καταλάβετε και από τη λαμπάδα, από ενδεχόμενες φλεγμονές ή ακόμη και από ερεθισμούς που δε φεύγουν. 

cleanser-Vj2f5.jpg

1. Καθαρισμός με κρύο νερό

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι με το δέρμα τους είναι ο καθαρισμός ή το ντους με πολύ ζεστό νερό. Οι ακραίες θερμοκρασίες οποιουδήποτε είδους μπορούν να ρίξουν την ευαίσθητη ισορροπία του δέρματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα υπερβολικά αφυδατωμένο δέρμα. Φροντίστε να καθαρίζετε με ένα απαλό, μη απογυμνωτικό προϊόν και με χλιαρό νερό αντί για καυτό, το οποίο θα απομακρύνει αποτελεσματικά όλα όσα έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπο σας από την ημέρα που πέρασε. Για να κάνετε τη ρουτίνα καθαρισμού σας ακόμη πιο αποτελεσματική, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό με γαλακτικό οξύ, το οποίο θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, θα φωτίσει το δέρμα και θα επιτρέψει στους ορούς και τα έλαιά σας να διεισδύσουν βαθύτερα.

2. Εισάγετε ένα έλαιο ομορφιάς

Ενώ τα έλαια προσώπου από μόνα τους δεν ενυδατώνουν μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια υγρασίας δημιουργώντας μια προστασία στο δέρμα. Τα έλαια ενισχύουν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος και συγκρατούν την υγρασία, διατηρώντας το δέρμα ισορροπημένο ενώ παράλληλα ελέγχουν την φυσική παραγωγή λαδιού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν νύχτα και μέρα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Αν παρόλα αυτά ξεκινάτε τώρα με την εφαρμογή τους συστήνεται να τα τολμήσετε μόνο βράδυ για να δείτε πως αντιδρά το δέρμα σας και κατά πόσο απορροφούνται. Η επιλογή ελαίων με θρεπτικά συστατικά που περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά βοηθά στην περαιτέρω προστασία του δέρματος.

coveteur-editorial-hotel-shoot-181-applying-too-much-moistruizer-homepage-835x470.jpg

3. Επικεντρωθείτε στην ενυδάτωση

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την υγρασία είναι να στρώσετε τα αποδεδειγμένα ενυδατικά συστατικά το ένα πάνω στο άλλο. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ισχυρό συστατικό που γεμίζει το δέρμα, ελαχιστοποιεί τις λεπτές γραμμές και μειώνει τα σημάδια αφυδάτωσης - αλλά πρέπει να εφαρμοστεί σωστά για να φανεί το πλήρες δυναμικό του. Για καλύτερα αποτελέσματα, οι οροί υαλουρονικού οξέος πρέπει να εφαρμόζονται σε υγρό δέρμα, καθώς αυτό το προϊόν θα τραβήξει την υγρασία από τον αέρα και έτσι πριν βάλετε τους ορούς σας, δοκιμάστε να ψεκάσετε με ένα mist προσώπου προσώπου που περιέχει συστατικά που δεσμεύουν την υγρασία, όπως γλυκερίνη ή αλόη βέρα, για να βοηθήσετε στο να "κλειδώσει" το νερό. 

4. Μην παραμελείτε τον φραγμό του δέρματος σας 

Για να διατηρήσει το δέρμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο ενυδατωμένο, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε ένα ισχυρό, υγιές και καλά λειτουργικό φραγμό του δέρματος. Ένας κατεστραμμένος φραγμός του δέρματος σημαίνει ότι το εξωτερικό στρώμα του δέρματος δεν είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά του προστατεύοντας από ρύπους και εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, καθώς και από τη μείωση της διαδιδερμικής απώλειας νερού. Αυτό σημαίνει ότι είστε πολύ πιο επιρρεπείς στο αφυδατωμένο, ερεθισμένο ή θαμπό δέρμα.  Μια εξειδικευμένη θεραπεία που θα σας δώσει ο δερματολόγος σας, μπορεί να κάνει θαύματα. 

sunglasses.jpg

5. Προστατευτείτε από τα στοιχεία της φύσης

Η υγρασία, οι δυνατοί άνεμοι, η ξηρή ζέστη, τα μεγάλα υψόμετρα και, φυσικά, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορούν να εξαντλήσουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας, οπότε η χρήση ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη. Η λειτουργία μιας κρέμας ημέρας είναι να χρησιμεύσει ως φράγμα ανάμεσα στο δέρμα σας και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Οι κρέμες περιέχουν βούτυρα, έλαια και κεριά, αλλά περιέχουν και νερό. Ένας γαλακτωματοποιητής χρησιμοποιείται για να συνδυάσει όλα τα συστατικά για να συνδεθεί μεταξύ τους και να διεισδύσει στο δέρμα ώστε να το διατηρήσει ενυδατωμένο. Εάν το δέρμα σας τείνει να είναι πιο ξηρό, απλώστε την αντηλιακή σας κρέμα με μια θρεπτική κρέμα προσώπου ή αν είστε επιρρεπείς σε λιπαρότητα, επιλέξτε ένα SPF που περιέχει θρεπτικά συστατικά.