fbpixel

Search icon
Search
Αέρας ανανέωσης στην Αθήνα με ολόφρεσκες αφίξεις & πολιτιστικά events που την αναδεικνύουν σε must-visit προορισμό
TRAVEL

Αέρας ανανέωσης στην Αθήνα με ολόφρεσκες αφίξεις & πολιτιστικά events που την αναδεικνύουν σε must-visit προορισμό

Στην «καρδιά» της χώρας η ψυχαγωγία έχει τον πρώτο ρόλο


Οι πρώτες φθινοπωρινές μέρες έκαναν την εμφάνισή τους έχοντας στο πλευρό τους πολλούς συμμάχους, που πλέον αναζητούν μια όαση δροσιάς μέσα σε αυτές τις «καυτές» θερμοκρασίες που καλά κρατούν σχεδόν από τον Μάιο. Οι ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού, ωστόσο, στάθηκαν και ως αφορμή για τη δημιουργία και την ανάδειξη μοναδικών προτάσεων που απογειώνουν την πολιτιστική και γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η πρωτεύουσα απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από διεθνή μέσα του εξωτερικού, τα οποία τη χαρακτήρισαν ως την «πρωταγωνίστρια» της ανεπτυγμένης και σύγχρονης τέχνης. 

Αναμένοντας έναν ίσως διαφορετικό χειμώνα, δεν μπορούμε να μη θαυμάσουμε τα σημαντικά βήματα εξέλιξης που μας οδηγούν στο σήμερα και μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις ακαταμάχητες νέες αφίξεις που πήραν σάρκα και οστά φέτος στην Αθήνα. Από υψηλής αισθητικής και ποιότητας ξενοδοχεία μέχρι εμπνευσμένες εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, καθώς και ό,τι καινούριο κλέβει την παράσταση. 

Μέσα από ένα πλούσιο guide, γεμάτο καινούριες προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης, σας συστήνουμε την Αττική του φετινού φθινοπώρου! 

New Openings

athens-capital-hotel-mgallery-hotel-exterior.jpg
MGallery Hotel Collection

Ξεκινώντας το ταξίδι μας στην αγαπημένη πρωτεύουσα δε γίνεται να μην κάνουμε λόγο για ένα πολυσυζητημένο new entry στην «καρδιά» της Αθήνας, που δεν είναι άλλη από τη μοναδική Πλατεία Συντάγματος, την πιο ιστορική πλατεία της χώρας, όπου άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτέμβρη το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του Ομίλου Accor στην Ελλάδα, το Athens Capital Hotel-MGallery. Πρόκειται για μια premium εμπειρία, αφού η διαχρονική αισθητική, η εκλεπτυσμένη διακόσμηση και οι υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένες υπηρεσίες σας εγγυώνται μια συναρπαστική διαμονή στα 177 δωμάτια και σουίτες που διαθέτει, αναδεικνύοντάς τα σε ιδανική επιλογή για όσους ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή. Plus, για τους food lovers με επικεφαλής τον έμπειρο και καταξιωμένο chef Δημήτρη Μπούτσαλη, το Athens Capital Hotel-MGallery θα σας προσφέρει γευστικές γαστρονομικές εμπειρίες all day long.

Ας μην ξεχνάμε ωστόσο, ότι και η τέχνη, που πρωταγωνιστεί σε όλο το φάσμα του ξενοδοχείου, θα σας μυήσει στην πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας, με κάθε δωμάτιο και σουίτα να φιλοξενεί έναν πίνακα της ζωγράφου Σοφίας Πετροπούλου, όλοι μέρος ιδιωτικής συλλογής εμπνευσμένης από τις κυκλαδίτικες γραμμές και το «Ελληνικό Φως».

1-vwTNp.jpg
The Μodernist Athens

Σαράντα νέα ξενοδοχεία άνοιξαν τις πόρτες του στην πρωτεύουσα την περασμένη χρονιά, ενώ μάλιστα ακόμη επτά ακόμη πρόκειται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους μέχρι το τέλος του 2020. Ένα από αυτά που συστήθηκε στο κοινό της Αθήνας φέτος τον Αύγουστο είναι και το The Μodernist Athens, το οποίο βρίσκεται στο Κολωνάκι και στεγάζεται στην πρώην Καναδική Πρεσβεία, σε απόσταση 600 μόνο μέτρων από τον Λυκαβηττό. Με τη σειρά τους, τα νεοφερθέντα Colors Hotel Athens, αλλά και Athens 1890 Boutique Hotel & Spa, τα οποία άνοιξαν τις πύλες τους για το κοινό την άνοιξη διατηρούν αυτήν την αίγλη των κλασικών boutique hotels που αγαπά η πρωτεύουσα.

Art for Athens 

titlo-W4Mao.jpg
Perianth

Ωστόσο, η πολιτιστική σκηνή της Αθήνας καταφέρνει και ξεχωρίζει τον τελευταίο καιρό με ενδιαφέρουσες εκθέσεις εικαστικών τεχνών, αλλά και την παρουσίαση μεγάλων συλλογών που κατακτούν σημαντικά σημεία της πρωτεύουσας. Ένα από αυτά, το μοναδικό ξενοδοχείο Perianth, όπου στον χώρο της τραπεζαρίας του θα βρει κανείς ένα πολύχρωμο μεταμοντέρνο έργο του Αθηναίου ζωγράφου Αντωνάκη, ενώ σουρεαλιστικές φωτογραφίες της Ιταλίδας Jasmine Deporta και πορτρέτα του Βρετανού ζωγράφου William Roper-Curzon, μπορεί να αγοράσει όποιος επισκεφτεί το νέο boutique ξενοδοχείο Shila, που στεγάζεται σε μια πολυτελή κατοικία της δεκαετίας του 1920.

2-MKBQF.jpg
Gagosian Galley, Αθήνα

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, ο σπουδαίος Gagosian αναμένεται ν' ανοίξει τον Σεπτέμβριο τη νέα του gallery στους πρόποδες του Λυκαβηττού, ενώ θα κάνει εγκαίνια με μια έκθεση δια χειρός του μινιμαλιστικού καλλιτέχνη Brice Marden από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ζει κι εργάζεται στην Ύδρα.

2-F3Qe2.jpg
Monica Bellucci

Σημαντικό καλλιτεχνικό νέο του μήνα προβλέπεται επίσης η πολυσυζητημένη εμφάνιση της αιθέριας Monica Bellucci, μίας από τις διασημότερες και ωραιότερες stars του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η ίδια θ' ανέβει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου για να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.

perses.jpg
Πέρσες

Όσοι επιθυμείτε να θαυμάσετε μια αρχαία ελληνική τραγωδία δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τις Πέρσες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη γνωστή σε όλους ναυμαχία της Σαλαμίνας, παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη σεναριακή και οπτική ματιά που ολοκληρώνεται με την επιμέλεια χορογραφιών του Κωνσταντίνου Ρήγου και τα κοστούμια της Εύας Νάθενα. Παίζουν οι: Λυδία Κονιόρδου, Βασίλης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκος Καραθάνος, Αργύρης Πανταζάρας, κ. ά.

tsoklis.jpg
«Κώστας Τσόκλης. Ζωγραφική. Όρια και Υπερβάσεις»

Παράλληλα, μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από την τελευταία έκθεση του ασύγκριτου Κώστας Τσόκλη με τίτλο «Κώστας Τσόκλης. Ζωγραφική. Όρια και Υπερβάσεις», η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία των 90 χρόνων από τη γέννησή του στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, η οποία άνοιξε τις πύλες της πριν λίγες μέρες. Ο ταλαντούχος δημιουργός, στα ενενήντα του μάλιστα χρόνια, συναντά για μια ακόμη φορά τον αγέραστο εαυτό του στην εκατοστή εικοστή δεύτερη ατομική του έκθεση, σε μια σύνοψη κορυφαίων του έργων, με τόση ομορφιά, που σχεδόν σου κόβεται η ανάσα, πείθοντάς μας ότι η τέχνη του είναι αδιαμφισβήτητα αχώριστη από τη ζωή του. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2020, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα-Κυριακή 10:00-18:00 Πέμπτη 10:00-20:00 (Οκτώβριος-Μάιος).

Gastronomy Stories

beef-bar.jpg
Beef Bar

Aπευθείας από τα στενά της Μυκόνου, το υπέροχο και super stylish Beef Bar κατέφθασε εντός του Four Seasons στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αυτόν τον Ιούλιο στην Αθήνα, μαγεύοντας το κοινό της πόλης με τις εκλεκτές γεύσεις του. Οι λάτρεις των αγαπημένων steaks θα απολαύσουν ένα εμβληματικό μενού από το πιο premium brand κρεατοφαγίας σε ολόκληρο κόσμο, ενώ από το φαγητό μέχρι και τη φιλοξενία, όλα κινούνται σε ένα fine dining επίπεδο. Αν περάσετε μια βόλτα από εκεί, έστω για ένα sunset cocktail στη βεράντα του, θα νιώσετε την απόλυτη ατμόσφαιρά του που σας μεταφέρει σε ένα αργεντίνικο σκηνικό μέσω της εκλεπτυσμένης αρχιτεκτονικής του χώρου, την οποία υπογράφει το δίδυμο Humbert & Poyet.

3-yWKrF.jpg
Omnivore

Ακόμη ένα «καυτό» new entry στην πρωτεύουσα αποτελεί το καινούριο Omnivore. Μια all day πρόταση με τη σφραγίδα του ομίλου Καστελόριζο δεσπόζει στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Athens 1890» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και ξεκινά το γευστικό ταξίδι καθημερινά από νωρίς με healthy brunch, συνεχίζει με σύγχρονες γεύσεις από τον Βασίλη Καφαλούκο, όπως το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με χαβιάρι λεμονιού και πέστο κρίταμου, αλλά κι εκλεκτές ποικιλίες κι ετικέτες ποτών και κρασιών.

2-GqpVf.jpg
Μαρίκα

Για όσους αγαπούν τις πιο παραδοσιακές γεύσεις, το νέο in hotspot της πόλης ακούει στο όνομα Μαρίκα, και δεσπόζει σε μια κομψή μονοκατοικία στη γειτονιά του Χαλανδρίου αναδεικνύοντας μια ιδιαίτερη πρόταση γύρω από το ελληνικό σουβλάκι! Με νοσταλγική και ρετρό διάθεση, εκεί θα δοκιμάσετε τα καλύτερα τυλιχτά, τα αγαπημένα αθηναϊκά καλαμάκια, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, όπως αυγά μάτια με φρέσκες πατάτες και μυτιληνιούς γκιουζλεμέδες.

stellar.jpg
Stellar

Τέλος, μια πραγματικά πρωτότυπη εμπειρία ψυχαγωγίας, που έρχεται να «ταράξει» τα νερά της Αθήνας, είναι το καινούριο εγχείρημα του master chef, Πάνου Iωαννίδη. Σε μια ταράτσα με θέα στη Τζαφέρη 16 στο Γκάζι θα συναντήσετε το Stellar, όπου οι τρεις σινεφίλ και καταξιωμένοι σεφ, Πάνος Ιωαννίδης, Γιάννης Μαρκαδάκης και Δημήτρης Κοντόπουλος, δημιούργησαν ένα μοναδικό pop up θερινό σινεμά, που θα προβάλλει αγαπημένες ταινίες σε συνδυασμό με προσεγμένα, θεματικά μενού μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. Ο industrial χώρος του κτιρίου έχει διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση -με λαμπιόνια, φωτάκια και ό,τι άλλο δημιουργεί την απόλυτη american style ατμόσφαιρα- ενώ τα πιάτα εμπνέονται από συγκεκριμένες σκηνές των ταινιών που προβάλλονται στην ταράτσα. Φυσικά, το movie list διαθέτει κλασικές επιλογές που συνδυάζονται υπέροχα με τις μεταμοντέρνες γεύσεις που παρουσιάζουν οι ταλαντούχοι σεφ. Give it a try!

Κεντρική Φωτογραφία: Athens Capital Hotel-MGallery