fbpixel

Search icon
Search
A New Light: Έλλη Τρίγγου
MAGAZINE

A New Light: Έλλη Τρίγγου

Η πιο πολυσυζητημένη ηθοποιός της γενιάς της φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το GLOW, σηματοδοτώντας μια νέα, πιο φωτεινή εποχή για την ελληνική τηλεόραση


Η Άννα του “Suntan” και η Ασημίνα από τις «Άγριες Μέλισσες», Έλλη Τρίγγου, είναι δύο μόνο δείγματα του τι μπορεί να πετύχει ερμηνευτικά η ταλαντούχα ηθοποιός. 

Όταν λέµε ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι η ελπίδα της υποκριτικής στην Ελλάδα, τότε η Έλλη Τρίγγου είναι σίγουρα ένα από αυτά. Την είχαµε προσέξει από τον ρόλο της στην ταινία “Suntan”, την είχαµε χειροκροτήσει στην παράσταση «Στέλλα Κοιµήσου», την είχαµε θαυµάσει στον τρίτο κύκλο της σειράς “The Durrells” του ITV. Ώσπου έρχονται οι «Άγριες Μέλισσες» στον Ant1 και µέσα σε µια νύχτα η Έλλη γίνεται η Ασηµίνα, κάνοντας τηλεθεατές και Twitter να υποκλίνονται στο ταλέντο της. Είναι εκείνη η στιγµή που τ’ όνοµά της ξεπερνά τους στενούς θεατρικούς κύκλους και µπαίνει στα περισσότερα ελληνικά σπίτια -καθόλου υπερβολικό, αφού η σειρά σηµειώνει τηλεθέαση που αγγίζει το 40%.

Το κορίτσι που γεννήθηκε στην Πάτρα και µεγάλωσε στον Βύρωνα, άφησε στην άκρη τις σπουδές αισθητικής κι έκανε ένα µεγάλο µακροβούτι σε αυτό που τη γέµιζε περισσότερο, την έκφραση. Last but not least: Ταυτόχρονα µε το τηλεοπτικό της buzz, η Έλλη έχει αποσπάσει πολύ θερµές κριτικές για τον ρόλο της στην παράσταση «Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο, µαζί µε τον Άρη Σερβετάλη, στο θέατρο Κιβωτός. Φέτος, µάλλον είναι η χρονιά της.

2-wQoNh.jpg
Φόρεμα από δαντέλα Twinset, Grigio Σκουλαρίκια Ileana Makri, Thalia Exarchou Jewellery
cover154.jpg
Φόρεμα Victoria Beckham, Grigio Χρυσό μονό σκουλαρίκι, by Anais Kostinou

Τη στιγµή που έπιασες στα χέρια σου το σενάριο από τις «Άγριες Μέλισσες», υποψιάστηκες ότι πρόκειται για την πιο µεγάλη επιτυχία της χρονιάς; Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνηµα αυτής της δουλειάς δεν είχα κάνει κάποια συγκεκριµένη πρόβλεψη ως προς την επιτυχία της. Κατάλαβα, όµως, από την αρχή ότι θα ήταν µια δουλειά µε ποιότητα και λόγο ύπαρξης, ανεξάρτητα από την αποδοχή που θα γνώριζε ή όχι από το τηλεοπτικό κοινό. Λόγω των συντελεστών του σεναρίου και της δηµιουργικής και καλλιτεχνικής οµάδας που την απαρτίζουν, ήµουν σίγουρη για το υψηλό επίπεδο που θα δείχναµε στον κόσµο. Νιώθω ευτυχισµένη που το πετύχαµε.

Η τόσο ζεστή ανταπόκριση του κόσµου σε κάνει να νιώθεις αισιόδοξη για το µέλλον της ελληνικής µυθοπλασίας; Όντως, το κλίµα γίνεται πολύ αισιόδοξο. Η πιο µεγάλη ανταµοιβή για µένα είναι ότι ακούµε πολύ θετικά σχόλια από τον κόσµο, αλλά και από άλλους συναδέλφους για τις «Άγριες Μέλισσες». Είναι η δουλειά µας, την αγαπάµε πάρα πολύ κι έχουµε µεγάλη ανάγκη να την κάνουµε µε όµορφους όρους. Όταν, λοιπόν, συµβαίνει αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο τόσο γι’ αυτούς που απαρτίζουν µια τέτοια σειρά όσο και για εκείνους που την παρακολουθούν από το σπίτι. 

Η πιο µεγάλη ανταµοιβή για µένα είναι ότι ακούµε πολύ θετικά σχόλια από τον κόσµο, αλλά και από άλλους συναδέλφους για τις «Άγριες Μέλισσες». Είναι η δουλειά µας, την αγαπάµε πάρα πολύ κι έχουµε µεγάλη ανάγκη να την κάνουµε µε όµορφους όρους.

Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι η σειρά συγκεντρώνει ένα ιδιαίτερα µαζικό κοινό, από ανθρώπους που παρακολουθούν πρωινές εκποµπές µέχρι ανθρώπους που σνοµπάρουν την τηλεόραση κι έχουν καταφύγει στο Netflix; Με συγκινεί αυτό που λες. Ανήκω κι εγώ σε εκείνους που θα επέλεγαν το Netflix ή τον κινηµατογράφο αντί για την τηλεόραση. Ωστόσο, οι εποχές αλλάζουν το ίδιο και η αισθητική και οι προθέσεις. Με την ίδια λογική αλλάζουν και οι τηλεοπτικές σειρές. Οι «Άγριες Μέλισσες» κινούνται µέσα σε αυτό το πλαίσιο της αλλαγής προς µια καλύτερη ελληνική τηλεόραση και ο κόσµος το αντιλαµβάνεται αυτό.

1-Ajj9f.jpg
Παλτό Max Mara, Max Mara Boutique Σκουλαρίκια Ileana Makri, Thalia Exarchou Jewellery

Έχεις ένοχες τηλεοπτικές απολαύσεις; Πέρσι, έβλεπα «GNTM». Αυτή είναι η πιο ένοχη τηλεοπτική µου απόλαυση. Το παρακολουθούσα µετά την παράσταση για να χαλαρώνω. Φέτος, δεν έχω καταφέρει να το δω καθόλου λόγω του όγκου της δουλειάς. Ο καθένας κυνηγάει το όνειρό του µε τον τρόπο που καταλαβαίνει και δεν είµαι εγώ αυτή που θα το κρίνω.

Πιστεύεις ότι έχουµε την τηλεόραση που µας αξίζει; Όχι, σε καµία περίπτωση. Τα επίπεδα αντίληψης και συνειδητότητας που µπορούµε να φτάσουµε είναι πολύ πιο ψηλά απ’ όσο µπορούµε να φανταστούµε. Μεγάλη µερίδα του κόσµου για πολλά χρόνια είχε κλείσει την τηλεόραση κι αυτό είναι ένα µήνυµα που κάτι σηµαίνει και πρέπει να το ακούσουµε.

Θα ήσουν διατεθειµένη ν’ αφήσεις τη ζωή σου στην Αθήνα και να κυνηγήσεις µια καριέρα στο Hollywood; Ο Γιώργος Λάνθιµος δεν έχει ανοίξει πλέον τις πόρτες για τους έλληνες καλλιτέχνες; Όλα τα ενδεχόµενα είναι ανοιχτά, δε θα είχα πρόβληµα να ζήσω εκτός Ελλάδας. Ποτέ δεν ξέρεις. Η ζωή έχει πολλή πλάκα, ειδικά όταν προσπαθούµε να την οραµατιστούµε αν και θεωρώ πως εµείς την ορίζουµε. Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει µε τις δυσκολίες µιας τέτοιας επιλογής, τίποτα δεν είναι εύκολο, γιατί ό, τι αξίζει απαιτεί κόπο, πόνο και ιδρώτα. Αν κάτι συµβαίνει εύκολα, τότε µάλλον είναι ύποπτο. Και λέω ύποπτο γιατί δεν είναι η πιο βαθιά και ισχυρή σου επιθυµία. Λες ο Λάνθιµος να ξανασκηνοθετήσει ποτέ στην Ελλάδα;

Τι αποκόµισες από τη συµµετοχή σου στη διεθνή παραγωγή «The Durrels»; Για µένα ήταν µια τροµερή εκπαίδευση. Πειθαρχία, επαγγελµατισµός, συνέπεια και οργάνωση ήταν στο καθηµερινό µας πλάνο. Μου αρέσει και µου ταιριάζει πολύ να δουλεύω υπό τέτοιες συνθήκες, γιατί νιώθω ότι υπάρχει ένας σεβασµός στο τελικό αποτέλεσµα.

Η δουλειά του ηθοποιού απαιτεί συνεχείς θυσίες, πολλές φορές και σε οικονοµικό επίπεδο. Τις αντέχεις τόσο ώστε να µην τα παρατήσεις; Το να είσαι ηθοποιός είναι σαν να είσαι ζευγάρι µε κάποιον που είτε θέλει την απόλυτη αποκλειστικότητα από κάθε σου κύτταρο, είτε εξαφανίζεται κι εσύ πρέπει να προετοιµάζεσαι συνεχώς και να φροντίζεις για την επιστροφή του. ∆ύσκολη κατάσταση, που, ναι, απαιτεί θυσίες και γερό στοµάχι. Μόνο ο χρόνος θα µας τα πει αυτά. Όσο για τα χρήµατα, δεν έχω κάποιο πολύ συγκεκριµένο πλάνο για τη σχέση µου µαζί τους. Όταν υπάρχουν πηγαίνουν όλα καλά, όταν δεν υπάρχουν πάλι πάνε όλα καλά. Εννοείται ότι πάντα το ζήτηµα είναι να ζούµε καλά και αξιοπρεπώς, αλλά δεν έχω πολύ ιδιαίτερες ανάγκες για να καλύψω κι έχω µάθει από µικρή ότι άλλα πράγµατα είναι που δίνουν τη χαρά.

Τα social media τι ρόλο παίζουν στη ζωή σου; Αυτό όλο το παιχνίδι µε τα social media είναι µια κατασκευή, γιατί κάποιος θέλει να ωφελείται από αυτά. Είναι στο χέρι του καθενός πόσο θ’ αφήσει τους άλλους να ορίζουν τη δική του ύπαρξη µέσα από τα likes και τα σχόλια. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά πιέζοµαι µε τα social και προσπαθώ να τα αξιοποιώ κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει µε το επαγγελµατικό κοµµάτι. Έτσι, λοιπόν, διατηρώ µια σχέση µαζί τους, χωρίς να µου δηµιουργούν έξτρα άγχος που δεν το θέλω.

Για ποιον ηθοποιό θα πουλούσες την ψυχή σου στον διάβολο ώστε να παίξεις στο πλευρό του; Για την Ιζαµπέλ Υπέρ σίγουρα θα πουλούσα στον διάβολο κάτι από µένα. Κάτι θα έδινα για να βρεθώ δίπλα της. Και για τον Ντάνιελ Ντέι Λούις θα έκανα κάποιες µεγάλες θυσίες!

3-UtQP7.jpg
Τοπ & παντελόνι, Zeus + Δione Σκουλαρίκια Ileana Makri, Thalia Exarchou Jewellery Πέδιλα Sophia Webster, Kalogirou

Όταν βλέπεις την Έλλη στο «γυαλί» πόσο αυστηρή είσαι µαζί της; Είµαι αυστηρός κριτής του εαυτού µου, ναι. Θα κάτσω, δηλαδή, να δω τα επεισόδια της σειράς και θα κάνω την αυτοκριτική µου. Μου αρέσει να µαθαίνω από τους συναδέλφους µου και από τα λάθη µου και να εξελίσσοµαι προς κάτι καλύτερο. Είναι σαν παιχνίδι αυτή η διαδικασία και για µένα αυτό έχει τροµερό ενδιαφέρον.

Ποια άλλη φόρµουλα χρησιµοποιείς για να βελτιώσεις αυτό που είσαι ως ηθοποιός και ως άνθρωπος; Προσπαθώ να δουλεύω το µέσα µου και πιστεύω ότι η αυτοβελτίωση είναι µια απόφαση για το πώς θέλει να ζει κανείς. Προσπαθώ ν’ ακούω. Τους άλλους, αλλά και τον εαυτό µου. Αυτοβελτίωση για µένα σηµαίνει απόλυτη συνείδηση, δηλαδή, οτιδήποτε κάνεις να γίνεται συνειδητά. Αυτό έχει να κάνει µε το τι θα καταναλώσεις, αν θα ανακυκλώσεις τα σκουπίδια σου, µε ποιους ανθρώπους θα κάνεις παρέα, πώς θα µιλήσεις στον γείτονα, πώς θα διαχειριστείς ένα λάθος δικό σου ή κάποιου άλλου. Και κυρίως ποια στάση θα κρατήσεις όταν τα πράγµατα γίνονται δύσκολα. Ποιο θα είναι, δηλαδή, το δικό σου «αποτύπωµα» πάνω σε αυτόν τον κόσµο. Λέει κάποια στιγµή ο Μπερανζέ στον Ρινόκερο, την παράστασή µας: «Έκανες ή δεν έκανες κάτι στον χρόνο που σου δόθηκε;», Επιτυγχάνει κανείς την προσωπική του βελτίωση όταν ακούει τον εαυτό του και τις ανάγκες του, τα αποδέχεται και πράττει αναλόγως. Προσωπικά, ο διαλογισµός και η επαφή µε τη φύση µε βοηθάνε πάρα πολύ, όπως, επίσης, µια κουβέντα που θα µοιραστώ µ’ έναν δικό µου άνθρωπο και θα µε βγάλει από το χάος στο οποίο µπορεί να βρίσκοµαι. Μ’ ενδιαφέρει να µην είµαι έρµαιο καταστάσεων και τάσεων που δηµιουργούν κάποιοι άλλοι για µένα. Κάθε µας µικρή ή µεγάλη απόφαση οδηγεί στην αυτοβελτίωσή µας.

Και τι είναι αυτό που σε κάνει τελικά χαρούµενη; Το να συναντώ ανθρώπους που έχουν κάτι όµορφο µέσα τους. Η έµπνευση που µπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε. Η προσφορά, επίσης, είναι ένα τροµερό αντίδοτο κατά της µελαγχολίας. Όταν προσφέρεις δεν παίρνει κάτι θετικό µόνο αυτός που το λαµβάνει, αλλά κι εσύ που κάνεις αυτήν την πράξη. Αυτό πιστεύω κι έτσι µου αρέσει να ζω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 154 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Credits Κεντρικής Φωτογραφίας: Φόρεμα Victoria Beckham, Grigio Χρυσό μονό σκουλαρίκι, by Anais Kostinou

Δείτε στο video πλάνα από τα παρασκήνια της φωτογράφισης!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

FASHION EDITOR: ΣΙΣΣΥ ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΗAIR & MAKE UP: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ (D-TALES)

ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΤΖΕΤΖΟΥ