fbpixel

Search icon
Search
A Legs Celebration: Τα Calzedonia γιόρτασαν τα μοναδικά legwear σ' ένα ξεχωριστό event στο Παρίσι
FASHION NEWS

A Legs Celebration: Τα Calzedonia γιόρτασαν τα μοναδικά legwear σ' ένα ξεχωριστό event στο Παρίσι

Διεθνής celebrities και special guests έδωσαν το παρών σ' αυτήν τη γιορτή της μόδας


Λάμψη, εξωστρέφεια και πολλή μόδα... Τη Δευτέρα στις 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Paris Fashion Week, η Calzedonia επέλεξε τη γαλλική πρωτεύουσα για να γιορτάσει τα iconic legwear. Το brand από την Βερόνα διαθέτει πάνω από 215 καταστήματα στη Γαλλία, οπότε η επιλογή της Πόλης του Φωτός ήταν η καλύτερη. Το event, που είχε το όνομα  CALZEDOMANIA - A Legs Celebration και σχεδιάστηκε με το creative agency Villa Eugénie έλαβε χώρα στο μεγαλοπρεπές Palais Brongniart ενώ special guests από όλον τον κόσμο και celebrities έδωσαν το παρών σ' αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία. Το Palais Brongniart είναι μία μοναδική τοποθεσία, που με τον βασιλικό νεοκλασικισμό του, καλωσόρισε τις παραστάσεις και τις πρωτότυπες εγκαταστάσεις του CALZEDOMANIA - A Legs Celebration.

xti9qgbm.jpeg

The Place 

Το σκηνικό που δημιουργήθηκε από το brand ήταν ξεχωριστό. Πίσω από τη μεγάλη πρόσοψη του Palais Brongniart, ένα μεγάλο αντίγραφο της πόρτας εισόδου μίας boutique Calzedonia επέτρεψε την πρόσβαση στoν κόσμο. Αλληλεπιδράσεις φωτός και καθρέφτες, ένα δωμάτιο που παρέπεμπε στο άπειρο, πόδια «πολλαπλασιασμένα» με εφέ καλειδοσκόπιου, παραστάσεις με χορευτές, ακροβάτες και μαζορέτες, ένα εξαιρετικό καστ από 60 καλλιτέχνες και ερμηνευτές με πολλαπλό δεξιοτεχνικό προφίλ που πρόσφεραν ένα ζωντανό show ήταν όσα είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι καλεσμένοι. Plus, ανακάλυψαν δωμάτιο-δωμάτιο, κάθε πρόσωπο του brand, σε ένα αξέχαστο βιωματικό ταξίδι που επινοήθηκε επιδέξια από τη Villa Eugénie - το Creative Agency του Etienne Russo που, για περισσότερα από τριάντα χρόνια, έχει δώσει «ζωή» σε shows και events σε όλο τον κόσμο, γνωστά και εκτιμημένα για τις πρωτότυπες και αξέχαστες παραγωγές τους.

.jpeg

The Collection 

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στιλ των τελευταίων collection ήταν οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης: εμβληματικά καλσόν που από το 1986 (όταν ιδρύθηκε το brand) κέρδισαν τον κόσμο, τώρα ερμηνεύονται ξανά με βιώσιμα νήματα, διαχρονικά animal print και πουά, καθώς και χρωματιστά σχέδια που παρουσιάζονται σε συμπαγή χρώματα και σε εκδοχές με μοτίβο διχτυού.

Κατά τη διάρκεια του show έγινε μια προεπισκόπηση των εορταστικών κομματιών Special Edition, που επιλέχθηκαν από πολλούς perfomers και θα διατίθενται στις boutique Calzedonia από τις αρχές Δεκεμβρίου. Η λάμψη είναι στο επίκεντρο. Αστραφτερά καλσόν και κολάν ενισχυμένα με στρας, ένθετα glitter, crossover μπάντες σε στιλ κορσέ με κόσμημα -σαν κορδέλες, μεταλλικό δίχτυ και ένα αισθησιακό ολόσωμο body με δαντέλα σε εκδοχή animal print.

Story Telling 

uvkxcy98.jpg

Σε αυτή την ιστορική πρωτεύουσα της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, τα καλσόν έχουν γίνει σύμβολο του στυλ από τη δεκαετία του 1940, όταν μοντέλα, ηθοποιοί και χορεύτριες είχαν όλα τα πόδια τους ντυμένα με αυτό το αστραφτερό αξεσουάρ: ένα πάθος που άνθισε εξαιρετικά και στην Αμερική. Ένα αξεσουάρ που συνεχώς εξελίσσεται με βάση τα διαρκώς μεταβαλλόμενα έθιμα και την πρόοδο της τεχνολογίας. Tο 1962, με το ντεμπούτο της mini φούστας που δημιούργησε η Mary Quant, τα καλσόν έγιναν απίστευτα δημοφιλή, φορεμένα από icons επιπέδου Twiggy και Jean Shrimpton. Ενώ οι δαντέλες και οι διχτυωτές κάλτσες γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1970 - χάρη στην εμφάνιση της punk μόδας -, η θρυλική δεκαετία του '80 γέννησε τα πρώτα στιλ με σχέδια και πουά, αλλά κυρίως τα πρώτα κολάν, θέτοντας έτσι την τάση της πολύχρωμης μόδας, ακόμη και για κανονικό καλσόν. Ένα must-have τότε αλλά και τη δεκαετία του 2000. Μάλιστα, με τα mini skirts, mini shorts & dresses να κάνουν τεράστια επιστροφή, οι γυναίκες, αντί να δείχνουν γυμνά πόδια, απολαμβάνουν τη χαρά να φορούν καλσόν και κάλτσες διακοσμημένα με λεπτομέρειες, σχέδια και φωτεινά color blocking.

The Party Guests

eobmj45q.jpeg
Laetitia Casta

Το show ήταν ένα μοναδικό ταξίδι σε σουρεαλιστικά σκηνικά, από την αρχή στο κόκκινο χαλί, χάρη στην παρουσία των influencers και διεθνών διασημοτήτων όπως οι Laetitia Casta, Chiara Ferragni, Shay Mitchell, Shailene Woodley, Tina Kunakey, Leonie Hanne, Rossy de Palma, Sara Sampaio, Jasmine Tooks, Pamela Reif, Anna dello Russo, Sara Carbonero, Elisabetta Canalis και πολλοί άλλοι.

9vkuvhoc.jpg
Χριστίνα Μπόμπα & Τόνια Σωτηροπούλου

Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν οι Χριστίνα Μπόμπα, Τόνια Σωτηροπούλου, Μαρία Κορινθίου και οι ig influencers Μαρία Παπαγεωργίου και Ασημίνα Πλέσσια.