fbpixel

Search icon
Search
A Good Person: Ποια είναι η ταινία για την οποία όλοι μιλούν
ARTS & CULTURE

A Good Person: Ποια είναι η ταινία για την οποία όλοι μιλούν

Η Florence Pugh συναντά τον Morgan Freeman και η Celeste O’Connor κλέβει την παράσταση


Η ηθοποιός που έχει συγκλονίσει τα πλήθη, Florence Pugh, στην τελευταία της ταινία, υποδύεται μια γυναίκα εθισμένη οπιοειδή – και η ερμηνεία της είναι τόσο λαμπρή όσο ποτέ. Ακλόνητο, αλλά και ξεκαρδιστικό, παρακάτω θα δείτε γιατί το A Good Person πρέπει να προστεθεί στο bucket list των αγαπημένων σας κινηματογραφικών έργων.

Η Allison (Florence Pugh) είναι μια νεαρή γυναίκα με μια ανθισμένη καριέρα, υποστηρικτική οικογένεια και φίλους. Πρόσφατα αρραβωνιασμένη με τον γοητευτικό Nathan (Chinaza Uche), διασκεδάζει να τραγουδάει και να παίζει πιάνο, κάτι που βλέπουμε από την πρώτη σκηνή, στην οποία αναπαρίσταται ένα διασκεδαστικό πάρτι αρραβώνων γεμάτο ποτό, που περιβάλλεται από φιλικά τους πρόσωπα. Ωστόσο, ο κόσμος της καταρρέει εν ριπή οφθαλμού όταν επιζεί από ένα ξαφνικό ατύχημα, εξερχόμενη από την ανάκαμψή της με έναν εθισμό στα οπιοειδή και άλυτη θλίψη.

a-good-person-mother-daughter-1536x1024.jpg


Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, η Alli είναι άνεργη και επιστρέφει στο σπίτι της στη μικρή πόλη του New Jersey με τη μητέρα της (την οποία υποδύεται η πάντα εξαιρετική Molly Shannon). Η τελευταία, μάλιστα, απολαμβάνει τη γλυκιά ηρεμία που προσφέρει το κρασί παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Η κόρη της, βαθιά εθισμένη πλέον στο OxyContin που της συνταγογραφήθηκε για ανακούφιση από τον πόνο του ατυχήματος, βρίσκεται σε μια ταραχώδη κατάσταση στέρησης, αφού οι γιατροί διέκοψαν τη συνταγογράφηση.

Έπειτα από μια σειρά ολοένα και πιο απελπισμένων προσπαθειών να βρει τα φάρμακά της στη μαύρη αγορά, αναγκάζει τον εαυτό της να παρευρεθεί σε μια ομάδα υποστήριξης για απεξάρτηση, όπου δημιουργεί μια απίθανη φιλία με τον επίδοξο πεθερό της. Η απροσδόκητη αυτή σχέση της δίνει μια ευκαιρία να πολεμήσει για να χτίσει ξανά τη ζωή της. Ο Daniel (Morgan Freeman) έχει επίσης επηρεαστεί από την τραγωδία. Ο σκληραγωγημένος πρώην αστυνομικός, αυτή τη στιγμή μεγαλώνει τη 16χρονη Ryan(Celeste O'Connor) με ποικίλη επιτυχία. Όταν η Alli επιστρέφει στη ζωή του, οι εντάσεις είναι υψηλές, όμως σύντομα όλα μετατρέπονται σε σύστημα υποστήριξης μεταξύ τους.

eikona2.jpg


Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, ενώ το A Good Person ρίχνει φως σε μια από τις πιο απελπιστικές κρίσεις της Αμερικής με έντονη εστίαση, διαθέτει επίσης στιγμιότυπα που σίγουρα ζωγραφίζουν χαμόγελα στα πρόσωπα των θεατών. Αυτές οι στιγμές ευφροσύνης είναι τόσο σημαντικές, καθώς αντικατοπτρίζουν τα highs και τα lows της ζωής –ακόμα και σε περιόδους απόγνωσης– και συντελούν στη σημασία των πιο σκοτεινών σκηνών. Οι σχέσεις μεταξύ καθενός από τους κύριους χαρακτήρες είναι, επίσης, απίστευτα ισχυρές. Παρόλο που είναι αυτονόητο ότι ο Freeman είναι εκπληκτικά καλός, σοφός, πολύπλοκος και συμπαθητικός, είναι η 24χρονη O’Connor που αποτελεί μια αποκάλυψη. Η έφηβη Ryan έπρεπε να μεγαλώσει γρήγορα και η νεαρή ηθοποιός την αποτυπώνει πνευματώδη, μαραζωμένη και ευάλωτη, αλλά τόσο όσο το απαιτεί η περίσταση. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνει στη συνέχεια!

Η ταινία «A Good Person» γράφτηκε για την Pugh από τον τότε σύντροφό της Zach Braff (Scrubs, Garden State), ο οποίος δημιούργησε το σενάριο στα βάθη του lockdown και συνέχισε τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του για 26 ημέρες με περιορισμένο προϋπολογισμό. Κάθε μέρα, καθώς έγραφε, το ζευγάρι συζητούσε την εξέλιξη και τις ιστορίες της Alli και με τη σειρά της η απόδοση της Pugh είναι έντονα λεπτομερής και ρεαλιστική. Είτε την παρακολουθήσουμε στο Midsommar, στο Little Women ή στο Lady Macbeth, προσφέρει πάντα παραστάσεις που εμβαθύνουν στην ψυχή ενός χαρακτήρα και το A Good Person δεν διαφέρει. Συγκινητική, αστεία και διαφωτίζοντάς μας με έναν σχεδόν άβολο τρόπο, αυτή η εξαιρετική ταινία και ειδικά η ερμηνεία της Pugh την θέτουν στο top της movies list μας!