fbpixel

Search icon
Search
A Christmas feast to remember: Φέτος τις γιορτές ετοιμάζουμε έναν fine dining μπουφέ και σας δείχνουμε πώς
MAGAZINE

A Christmas feast to remember: Φέτος τις γιορτές ετοιμάζουμε έναν fine dining μπουφέ και σας δείχνουμε πώς

Με την Deluxe σειρά της Lidl Ελλάς!


Τα Χριστούγεννα είναι η πιο ονειρεμένη εποχή του χρόνου, μια περίοδος γεμάτη μαγεία και ζεστασιά. Η ευωδία των εορταστικών συνταγών πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα, ενώ μικρές και μεγάλες λιχουδιές συνοδεύουν κάθε στιγμή μας. Οι ημέρες αυτές γίνονται αφορμή για να οργανώσουμε γιορτινά καλέσματα με όσους αγαπάμε. Κι αν αναζητούμε έμπνευση για τις γεύσεις που θα σημαδέψουν τα ρεβεγιόν μας, επιδιώκοντας να γίνουμε ο απόλυτος οικοδεσπότης, οι προτάσεις της Lidl Ελλάς είναι αυτές που θα επισφραγίσουν με απόλυτη νοστιμιά κάθε μενού. Με αυτές ως βάση, στρώνουμε τον πιο εκλεπτυσμένο fine dining μπουφέ, αντλώντας από επιλογές που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους. 

Τα πιο εύγεστα πλατό με φίνα τυριά και αλλαντικά, συνοδευτικά κριτσίνια, πιατέλες σολομού και ψητών καρότων, καθώς και τέσσερις μοναδικές συνταγές που θα ταιριάξουν υπέροχα στον γιορτινό μπουφέ, δημιουργούνται με άριστα χριστουγεννιάτικα προϊόντα και υψηλής ποιότητας υλικά από τα καταστήματα Lidl Ελλάς, για να ζήσουμε μια γιορτινή εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!

Salad Wraps: Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα σε φύλλα σαλάτας

dsc-6907-15okokfinal.jpg

Οι γλυκόξινες αυτές γαρίδες σερβίρονται σε τραγανά φύλλα σαλάτας και ταιριάζουν τέλεια με την πικάντικη κρέμα wasabi. Θα συνοδεύσουν ιδανικά τα λευκά και ροζέ κρασιά των ημερών αλλά και τα κλασικά cocktails με τζιν, βότκα ή τεκίλα.

Υλικά για μία μεγάλη πιατέλα

• 1 συσκευασία Deluxe γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα, Lidl Ελλάς

• 1 συσκευασία Deluxe χαβιάρι, Lidl Ελλάς

• Μερικά φύλλα endive (ή άλλη πράσινη σαλάτα)

• 1 λωτός σε λεπτές φέτες

• 1 αβοκάντο ώριμο

• 1 κ. σ. μαγιονέζα

• 1 κ. γλ. wasabi

• Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε στο μούλτι το αβοκάντο, τη μαγιονέζα, το wasabi και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ενοποιημένη κρέμα.

Γεμίζουμε τα φύλλα της σαλάτας (χρησιμοποιήσαμε endive και ραντίτσιο) με την κρέμα αβοκάντο που ετοιμάσαμε. Βάζουμε από δύο γαρίδα και μισή φέτα λωτού, λίγο χαβιάρι και φρέσκα μυρωδικά. Στήνουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Mini κρέπες με σπαράγγια και μπέικον

dsc-6925-17okokfinal.jpg

Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτές τις κρέπες μία μέρα νωρίτερα και να τις ζεστάνετε κατά το σερβίρισμα. Νιώστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με τη γέμιση, δημιουργώντας συνδυασμούς με τα αγαπημένα σας Deluxe προϊόντα.

Υλικά για 12 τμχ.

• 300 γρ. γάλα Νώμα, Lidl Ελλάς

• 1 αβγό μεγάλο

• 30 γρ. βούτυρο Milbona λιωμένο και λίγο ακόμη για το ψήσιμο, Lidl Ελλάς

• 120 γρ. αλεύρι Χρυσός Μύλος για όλες τις χρήσεις, Lidl Ελλάς

• 1 κ. γλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 1 συσκευασία Deluxe σπαράγγια τυλιγμένα με μπέικον, Lidl ΕλλάςDeluxe γαρίδεςμε γλυκόξινη σάλτσα,Lidl Ελλάς

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αβγό, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη σταδιακά, μέχρι να έχουμε έναν ενοποιημένο χυλό. Αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε λίγη από τη ζύμη (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε) και απλώνουμε, ώστε να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση κρέπας. Όταν η κρέπα ξεκολλάει (θα χρειαστεί περίπου 1΄), γυρίζουμε και ψήνουμε για λίγο ακόμη. Βγάζουμε σ’ ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Μαγειρεύουμε τα σπαράγγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να ροδοκοκκινίσει το μπέικον.

Γεμίζουμε τις κρέπες, τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Μπουκιές από φιλέτο πάπιας σε τάρτα πατάτας

dsc-6969-24okokfinal.jpg

Αυτό το φιλέτο πάπιας Deluxe είναι νόστιμο, τρυφερό και εξαιρετικά εύκολο στην προετοιμασία του. Ετοιμάστε ένα κλασικό πιάτο, σε μέγεθος μπουκιάς, που θα απολαύσουν όλοι.

Υλικά για 8 τμχ.

• 2 συσκευασίες Deluxe πατάτες ογκρατέν με τομάτα και τυρί μοτσαρέλα, Lidl Ελλάς

• 1 συσκευασία Deluxe νεαρή πάπια, ψημένη και καρυκευμένη, Lidl Ελλάς

• 1 συσκευασία Deluxe πάστα κόκκινης πιπεριάς, Lidl Ελλάς

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την πάπια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Ακολουθώντας εξίσου τις οδηγίες της συσκευασίας, μαγειρεύουμε τις πατάτες ογκρατέν και, μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια

Δημιουργούμε τις μπουκιές. Απλώνουμε την πάστα κόκκινης πιπεριάς στις πατάτες, τοποθετούμε ένα κομμάτι πάπιας και σερβίρουμε.

Mini πάβλοβες με κόκκινα φρούτα και μανταρίνι

dsc-7001-32okok2final.jpg

Αέρινο, φρέσκο, αρωματικό, το επιδόρπιο αυτό θα κλείσει ιδανικά τα γεύματα των ημερών. Μπορείτε να ετοιμάσετε τις μαρέγκες και την κρέμα από την προηγούμενη μέρα και να συνθέσετε το γλυκό λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Υλικά για περίπου 16 μαρέγκες

• 6 αυγά μεσαία Νώμα, Lidl Ελλάς, το ασπράδι

• 150 ζάχαρη κρυσταλλική

• 150 γρ. ζάχαρη άχνη

• 1 κ. σ. άνθος αραβοσίτου

Για την κρέμα

• 250 γρ. κρέμα γάλακτος Milbona, Lidl Ελλάς

• 250 γρ. τυρί κρέμα Milbona, Lidl Ελλάς

• 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

• 3 μανταρίνια

• 250 γρ. κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την άχνη και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σχηματίζει κορυφές. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με τις ζάχαρες και το άνθος αραβοσίτου, μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει.

Με ένα κορνέ σχηματίζουμε τις μαρέγκες σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε για 15΄. Στη συνέχεια, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα για ακόμη 15΄. Όταν ο χρόνος περάσει, αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Ετοιμάζουμε τα γλυκά. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού στις μαρέγκες, τα κόκκινα φρούτα, τα μανταρίνια και σερβίρουμε.

Special Platters με προϊόντα της Lidl Ελλάς

dsc-6830ok4final.jpg

Για το πλατό τυριών επιλέγουμε γραβιέρα Κρήτης με μαύρη τρούφα, Deluxe τυρί Parmigiano Reggiano, Μπλε Τυρί Milbona Danablu, Deluxe τυρί Gorgonzola Mascarpone, κριτσίνια Χρυσός Μύλος.

Στο πλατό αλλαντικών απολαμβάνουμε Deluxe Ισπανικό τάπας, Spanish Meat Platter.

Για το πλατό σολομού, συνδυάζουμε Deluxe καπνιστό σολομό Σκωτίας με δροσερή πράσινη σαλάτα.

Credits

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ STUDIO VD

TABLE SETTING & PROPS STYLING ΒΙΚΥ ΤΖΙΚΑ ORGANIZE THAT

FLORALS ΤΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΓΚΟΝΤΖΙΟΥ ΑΝTHOS LAB

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024