fbpixel

Search icon
Search
9 ιδέες για να περάσετε δημιουργικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου χρόνου
LIFE & CAREER

9 ιδέες για να περάσετε δημιουργικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου χρόνου

Δώστε διαφορετική οπτική σε όλα όσα ήδη έχετε


Καλωσορίζοντας το 2021 μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στους ήρεμους ρυθμούς τους οποίους με μαεστρία μας επέβαλε η επικαιρότητα, ωστόσο ακόμα και το πρώτο Σαββατοκύριακο του χρόνου, δημιουργούμε νέους τρόπους για να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα. Χωρίς αμφιβολία το έτος που μόλις μας αποχαιρέτησε επέβαλε σε πολλούς από εμάς να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να αλλάξουμε τις συνήθειες και τη διάθεσή μας. Δημιουργικά, με φαντασία και με αρκετή διάθεση για να μετατρέψουμε το διαφορετικό σε κάτι ξεχωριστό, ξεκινώντας από σήμερα. 

spiti-karantina-drastiriotites.jpg

Εξερευνήστε τα φώτα στην πόλη

Η πανδημία έχει καταφέρει να αλλάξει πολλά αλλά ακόμη δεν «πήρε» το πνεύμα των γιορτών μακριά. Σε όποια πόλη και αν βρίσκεστε είναι σίγουρο πως θα βρείτε την ευκαιρία με τον κωδικό 6 να κάνετε μια βόλτα και να απολαύσετε τα φώτα, τα στολισμένα δέντρα και τα μπαλκόνια που θυμίζουν τις εποχές που όλοι ήμασταν έξω. Βάλτε τα σκουφάκια σας και εξερευνήστε.

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε θέατρο

Τα θέατρα και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά για όλες αυτές τις διακοπές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσουμε την άνεση μια βραδιάς ταινιών στο σπίτι. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ, σβήστε τα φώτα, βγάλτε λίγο popcorn και πατήστε το play. Μάλιστα, για όσους από εσάς επιθυμείτε, υπάρχουν και πολλές παραστάσεις καθώς και συναυλίες που θα γίνουν live με ένα μικρό αντίτιμο. Στηρίξτε τους καλλιτέχνες για να μπορέσουν να επιβιώσουν. 

spiti-katanrina.jpg

Φτιάξτε μια καυτή σοκολάτα

Εάν πριν από ένα χρόνο σας έλεγε κάποιος αυτό το tip, τότε σίγουρα θα γελούσατε. Παρόλα αυτά, αυτό το έτος έφερε αλλαγές που θα μείνουν αξέχαστες. Πιο πολύ από ποτέ, τώρα, το selfcare είναι αυτό που θα κάνει την κάθε στιγμή σας να έχει αξία. Το ότι μένετε σπίτι δε σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσετε να φροντίζετε και τον εαυτό σας. Κάντε το αγαπημένο σας ρόφημα σαν μια πράξη από εσάς για εσάς. Μην ξεχνάτε πως αν δε φροντίσετε εσείς τον εαυτό σας, δε θα το κάνει κανείς!

Πηγαίνετε για μια πεζοπορία στο βουνό

Υπάρχουν τόσα πολλά ψυχικά και σωματικά οφέλη στην πεζοπορία που αυτή την περίοδο μπορεί να γίνει και η δική σας αγαπημένη χειμερινή άσκηση. Μάλιστα, το γεγονός πως οι αρχές της χώρας επισήμαναν πως επιτρέπεται να μετακινηθείτε για τέτοιο λόγο, θα σας το κάνει ακόμη πιο εύκολο. Απολαύστε τα οφέλη του βουνού και συνδεθείτε με το φυσικό τοπίο το οποίο παρέχει την καλύτερη επαναφορά στην κανονικότητα. 

karantina.jpg

Υποστηρίξτε ένα τοπικό κατάστημα

Όλοι θέλουν οι κοινότητες να παραμείνουν άθικτες μετά που θα τελειώσει αυτή η κατάσταση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να το προσπαθήσετε και εσείς με τη νέα επιλογή που μπήκε στην καθημερινότητα και ονομάζεται "click away" . Υποστηρίξτε τα τοπικά καταστήματα και εστιατόρια και αυτές τις γιορτές διαδώστε την ελπίδα με τον πιο άμεσο τρόπο. Η αγάπη μπορεί να έχει πολλά πρόσημα και αυτή τη χρονιά υπογραμμίζεται από τα έμπρακτα παραδείγματα.

Ψήστε ένα γλυκό για αυτούς που αγαπάτε

Αντισηπτικά στα χέρια, μάσκα στο πρόσωπο και το μόνο που σας λείπει είναι τα υλικά για το αγαπημένο σας κέικ. Δοκιμάστε να ετοιμάσετε γλυκά που θα τα χαρίσετε σε αυτούς που αγαπάτε ή ακόμη και στους γείτονες σας. Αυτή η πράξη μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ και υπενθυμίζει πως η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο αγαθό. Όλοι, άλλωστε, θέλουν να έχουν κάποιον που νιώθουν ότι τους σκέφτεται, ακόμη και αν δεν το παραδέχονται. 

karantina-spiti.jpg

Κάντε πρακτική με την ευγνωμοσύνη

Οι ειδικοί λένε πως ο πιο γρήγορος τρόπος για να αλλάξετε τη ζωή σας είναι να εντάξετε την ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητα σας. Γράψτε κάθε πρωί 3 πράγματα τα οποία σας δίνουν χαρά και θυμηθείτε να τα διαβάζετε ξανά μέσα στη μέρα ώστε να μην ξεχνάτε ποτέ όλα όσα σας χαροποιούν. Στην αρχή μπορεί να σας φανεί μια άσκοπη κίνηση αλλά με τον καιρό θα δείτε τη διάθεση σας να αλλάζει.

Φυτέψτε έναν εσωτερικό κήπο με βότανα

Η καλλιέργεια του δικού σας προσωπικού κήπου με βότανα είναι εύκολη, όπου κι αν ζείτε αυτήν την εποχή του χρόνου. Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο, ιδανικά την κουζίνα σας, και βάλτε γλαστράκια με βασιλικό, μέντα, ρίγανη και πολλά άλλα, ώστε να μπορείτε να τα προσθέσετε  στο επόμενο γεύμα ή ποτό σας.

deco.jpg

Γίνετε επίκαιροι στη διακόσμηση

Φυσικά αυτό αφορά τα νέα χρώματα της Pantone το οποίο μπορείτε να εντάξετε στο σπίτι σας και να του δώσετε μια ανάσα ανανέωσης. Βάλτε μερικά μαξιλάρια σε κίτρινο χρώμα, τολμήστε το γκρι στον τοίχο σας και επενδύστε σε ριχτάρια σε μια από τις δύο αποχρώσεις. Ακόμη και αν δεν το πιστεύετε, θα μπορέσετε να δώσετε το απαραίτητο boost στη διάθεση και στο χώρο σας.